Waar kan ik kweekvlees eten?

Op dit moment kun je als gewone consument helaas nog geen kweekvlees eten. De verwachting is dat we binnen afzienbare tijd wèl kweekvlees in restaurants eten kunnen.

Wil jij ook wat aan de negatieve gevolgen van het eten van vlees doen? Maar eet je wel graag een lekker stukje vlees? Meld je alvast aan, dan wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen over kweekvlees! Zo ben je dadelijk perfect op de hoogte over waar je voor het eerst kweekvlees in een restaurant krijgen kunt!

Meld je hier alvast aan om op de hoogte te blijven.

Verder kun je hier antwoorden vinden op vragen als:

Waarom kweekvlees eten?

Wanneer kweekvlees eten?

In welke restaurants kweekvlees eten?

Waarom kweekvlees eten?

Kweekvlees is een volwaardig vervanger van ‘regulier’ vlees voor de consument die graag vlees eet. Gelijkwaardig op het gebied van smaak en structuur en in de toekomst qua prijs waarschijnlijk zelfs voordeliger. Kweekvlees ís vlees. Maar wel vlees dat geproduceerd kan worden met een lagere belasting op het milieu en zonder het dierenleed die de huidige bio-industrie met zich meebrengt.

Kweekvlees verlaagt de kans op wereldwijde epidemieën. Op grote schaal houden van dieren is niet meer nodig. Hierdoor zullen virussen die van dier-op-dier en ook van dier-op-mens overgaan geen kans meer hebben om te verspreiden. Ziektes als de vogelgriep, de gekke koeienziekte, mond- en klauwzeer en Covid-19, veroorzaakt door het coronavirus zullen niet meer voorkomen.

Ook zal kweekvlees veel schoner geproduceerd kunnen worden waardoor minder voedselvergiftigingen voorkomen. Daarnaast zullen er geen sporen van pesticiden, zware metalen en groeihormonen in kweekvlees zitten.Ook zal kweekvlees veel schoner geproduceerd kunnen worden waardoor minder voedselvergiftigingen voorkomen. Daarnaast zullen er geen sporen van pesticiden, zware metalen en groeihormonen in kweekvlees zitten. 

Wanneer kweekvlees eten?

Op dit moment is kweekvlees eten in restaurants nog niet mogelijk. De grootste reden hiervoor is dat internationale regelgeving het nog niet toelaat. Zodra de voedsel- en warenautoriteiten goedkeuring verlenen, wordt kweekvlees eten in een restaurant mogelijk. 

Mosa Meat wil in 2022 als eerste kweekvlees op de Europese markt brengen. Een van de oprichters van Mosa Meat, Mark Post, denkt dat kweekvlees eerst in restaurants beschikbaar zal zijn.

In welke restaurants kweekvlees eten?

De verwachting is dat kweekvlees eerst als niche product op de markt komt. Kweekvlees zal in het begin slechts door de exclusievere restaurants aangeboden worden. Er hangt nu namelijk nog een aardig prijskaartje aan gekweekt vlees. De verwachting is wel dat de prijs van kweekvlees naarmate er meer schaalvergroting plaatsvindt verder zal dalen, zodat het voor meerdere restaurants interessant wordt om kweekvlees op het menu te zetten.

Hier vind je binnenkort precies waar als wanneer je voor het eerst kweekvlees kunt eten!