Over Kweekvleesinfo.nl

Kweekvleesinfo.nl is ontstaan tijdens de wonderlijke aanschouwing van onze eerste koeiendans. Net verhuisd van de stad naar het platteland genoten wij van ons nieuwe weidse uitzicht over de weilanden. Plots zagen wij de koeien dol van blijdschap de eerste zonnestralen en verse grassprieten tegemoet hollen en springen.

Zo ontstond het idee om meer te DOEN. Meer te doen aan het dierenleed door de bio-industrie, meer te doen aan een beter milieu voor onze kinderen.

We zijn geen vegetariërs, of veganisten. Bewuster zijn we wel geworden. Minder vlees. Van vier tot vijf keer per week een paar jaar terug, tot één keer per week hedendaags. Het eten van vlees moest meer een feestje worden, een bijzondere gelegenheid.

Maar na het zien van de dansende koeien groeide dus het besef om nóg meer te willen doen. Onze levensstijl en de belasting hiervan op het milieu loopt namelijk tegen zijn grenzen op. Er is meer actie nodig om veranderingen teweeg te brengen.

Kweekvlees kan naar onze mening een enorme bijdrage aan deze verandering gaan leveren. Een onontbeerlijke transitie die veel onnodig dierenleed voorkomt en substantieel bijdraagt aan milieuverbetering. En omdat we zelf ook nog altijd graag een goed stuk vlees eten, begrijpen we dat een goed alternatief hiervoor essentieel is. Essentieel om positieve veranderingen voor dier en milieu te bewerkstelligen, zonder dat we een stukje vlees bij onze aardappeltjes met groente volledig hoeven te missen!

Kweekvleesinfo.nl heeft daarom de intentie om als informatieplatform te dienen. Een platform voor iedereen, die net als wij, een mooi stuk vlees kunnen waarderen. Maar niet tegen elke prijs.

En kweekvlees zal pas omarmd worden als men weet wat het is. Investeren in kweekvlees is investeren in een schonere wereld zonder dierenleed voor onze kinderen. Met deze (beleggings)informatiewebsite willen we ’empoweren’.

We willen informatie beschikbaar stellen zodat iedereen op eigen wijze kan bijdragen aan de groei van kweekvlees. Of dat nu investeren is in kweekvleesbedrijven, het delen van ons verhaal, of dadelijk overstappen op het eten van kweekvlees.