Vragen over beleggen in kweekvlees

Kan ik al beleggen in kweekvlees?

Ja. Het Israëlische MeaTech is het eerste kweekvleesbedrijf dat in 2021 is begonnen met handelen op de NASDAQ. Via onze partner DEGIRO kun je het bedrijf eenvoudig terugvinden onder het symbool MITC.

Daarnaast is het mogelijk om te beleggen in kweekvleesbedrijven via durfinvesteerders Agronomics Ltd. en Eat Beyond die vooral kweekvleesbedrijven in de orderportefeuille hebben.

Via onze partner DEGIRO zijn ze makkelijk terug te vinden onder symbool ANIC (Agronomics Ltd.) en Eat Beyond Global Holdings Inc. (Eat Beyond). Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Waar kan ik in kweekvlees beleggen?

Via onze partner DEGIRO kun je al beleggen in kweekvlees. Als je je via DIT LINKJE helemaal vrijblijvend inschrijft bij onze partner, dan ontvangen wij een kleine commissie voor de moeite. Dus als je onze content waardeert, dan help je ons enorm door je via ons aan te melden bij DEGIRO 🙂 Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Kan ik al beleggen in een kweekvlees ETF?

Zijn er al kweekvlees aandelen te koop van Mosa Meat?

Op dit moment zijn er niet direct kweekvlees aandelen Mosa Meat te koop. Wèl kan je via de durfkapitalisten Agronomics Ltd. en Eat Beyond investeren in Mosa Meat.

Zijn er kweekvlees aandelen te koop van Meatable?

Op dit moment zijn er niet direct kweekvlees aandelen Meatable te koop. Wèl kan je via de durfkapitalisten Agronomics Ltd. en Eat Beyond investeren in Meatable.

Wanneer gaan er weer kweekvleesbedrijven naar de beurs?

Komend jaar komt er vrjwel zeker nog een nieuwe durfkapitalist bij die zich vooral richt op kweekvleesbedrijven waarin belegd kan worden. CULT Food Science is een investeringsmaatschappij die onder andere Eat Just in hun portfolio heeft. Zodra er via deze durfkapitalist gehandeld kan worden in kweekvlees aandelen, vind je dat hier terug!

Wat betreft kweekvleesbedrijven die richting beurs gaan zijn de ogen vooral gericht op Eat Just en wellicht Future Meat Technologies. Wanneer zij daadwerkelijk een beursgang zullen maken is niet duidelijk.

Hoeveel kweekvleesbedrijven zijn er?

Er zijn op dit moment tientallen kweekvleesbedrijven actief in de wereld. Vooral in de VS, Israël en in Nederland is er veel activiteit rond de productie van kweekvlees. Naar schatting zijn er zeker 50 bedrijven die zich bezighouden met kweekvlees. Hiervan zijn er wat ons betreft een stuk of 10 zeer veelbelovend.

Hoeveel Nederlandse kweekvleesbedrijven zijn er?

Nederland heeft twee kweekvleesbedrijven in haar gelederen. Het langst bestaande kweekvleesbedrijf Mosa Meat uit Maastricht en het jongere kweekvleesbedrijf uit Delft Meatable.

In welke kweekvleesbedrijf is het meest geïnvesteerd?

De grootste investering in een kweekvleesbedrijf in 2021 werd gedaan in Future Meat Technologies. De series B investeringsronde van het Israëlische kweekvleesbedrijf heeft een recordbedrag aan investeringen in een enkele ronde opgeleverd van maar liefst $347 miljoen!

Hoeveel is er tot nu toe geïnvesteerd in kweekvleesbedrijven?

Het totaal aan investeringen in kweekvlees is in 2021 maar liefst verdrievoudigd t.o.v. de investeringen in alle jaren ervoor gerekend vanaf 2015. In totaal is er nu ongeveer $1,5 miljard geïnvesteerd. Hiervan is dus een slordige miljard geïnvesteerd in het afgelopen jaar.

Meer informatie over beleggen in kweekvlees