Vragen over beleggen in kweekvlees

Kan ik al beleggen in kweekvlees?

Ja. Het voormalige IsraĆ«lische MeaTech is het eerste kweekvleesbedrijf dat in 2021 is begonnen met handelen op de NASDAQ. Via Freedom24 kun je het bedrijf dat nu Steakholder Foods heet eenvoudig terugvinden onder het symbool STKH. Ook via de Saxo Bank en via DEGIRO is het bedrijf zo terug te vinden.

Daarnaast is het mogelijk om te beleggen in kweekvleesbedrijven via durfinvesteerders Agronomics Ltd. en Eat & Beyond die vooral kweekvleesbedrijven in de orderportefeuille hebben.

Via de Saxo Bank en DEGIRO is Agronomics terug te vinden onder symbool ANIC. Eat Beyond Global Holdings Inc. (Eat & Beyond) handelt zowel op Canadese beurs als op de Frankfurt Stock Exchange. Eat & Beyond is te vinden via het platform van de Saxo Bank en via het platform van Trade Republic. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Waar kan ik in kweekvlees beleggen?

Via verschillende handelsplatforms kun je al beleggen in kweekvlees. Als je je via deze linkjes geheel vrijblijvend inschrijft bij een van onze partners, dan ontvangen wij een kleine commissie voor de moeite. Dus als je onze content waardeert, dan help je ons enorm door je via ons aan te melden bij een van deze platforms šŸ™‚ Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Kan ik al beleggen in een kweekvlees ETF?

Is er al een exchange-traded fund dat zich richt op kweekvlees? Nee. Een kweekvlees ETF is er op dit moment nog niet. Wel zijn er verschillende vegan ETF’s. Via deze ETF’s kun je op andere wijze duurzaam en diervriendelijk investeren. Een voorbeeld hiervan is U.S. Vegan Climate ETF (VEGN).

Zijn er al kweekvlees aandelen te koop van Mosa Meat?

Op dit moment zijn er niet direct kweekvlees aandelen Mosa Meat te koop. WĆØl kan je via de durfkapitalist Agronomics Ltd investeren in Mosa Meat.

Zijn er kweekvlees aandelen te koop van Meatable?

Op dit moment zijn er niet direct kweekvlees aandelen Meatable te koop. WĆØl kan je via de durfkapitalist Agronomics Ltd investeren in Meatable.

Wanneer gaan er weer kweekvleesbedrijven naar de beurs?

Onlangs is er een nieuwe durfkapitalist bijgekomen die zich vooral richt op kweekvleesbedrijven waarin belegd kan worden. CULT Food Science is een investeringsmaatschappij die onder andere Eat Just in de portfolio heeft. CULT Food science handelt op de Canadian Stock Exchange.

Wat betreft kweekvleesbedrijven die richting beurs gaan zijn de ogen vooral gericht op Eat Just en wellicht Believer Meats. Wanneer zij daadwerkelijk een beursgang zullen maken is niet duidelijk.

Hoeveel kweekvleesbedrijven zijn er?

Er zijn op dit moment tientallen kweekvleesbedrijven actief in de wereld. Vooral in de VS, Israƫl en in Nederland is er veel activiteit rond de productie van kweekvlees. Naar schatting zijn er zeker 50 bedrijven die zich bezighouden met kweekvlees. Hiervan zijn er wat ons betreft een stuk of 10 zeer veelbelovend.

Hoeveel Nederlandse kweekvleesbedrijven zijn er?

Nederland heeft twee kweekvleesbedrijven in haar gelederen. Het langst bestaande kweekvleesbedrijf Mosa Meat uit Maastricht en het jongere kweekvleesbedrijf uit Delft Meatable.

In welke kweekvleesbedrijf is het meest geĆÆnvesteerd?

De grootste eenmalige investering in een kweekvleesbedrijf stond op naam van Future Meat Technologies (inmiddels Believer Meats). In december 2021 heeft dit Israƫlische kweekvleesbedrijf $347 miljoen aan investeringen opgehaald in ƩƩn investeringsronde.

Sinds april 2022 is het record in handen van het Amerikaanse UPSIDE Foods. Het kweekvleesbedrijf heeft destijds maar liefst $400 miljoen weten op te halen bij haar investeerders in een series C investeringsronde. 

Hoeveel is er tot nu toe geĆÆnvesteerd in kweekvleesbedrijven?

Het totaal aan investeringen in kweekvlees is in 2021 maar liefst verdrievoudigd t.o.v. de investeringen in alle jaren ervoor gerekend vanaf 2015. In totaal is er tot en met 2021 ongeveer $1,5 miljard geĆÆnvesteerd. Hiervan is dus een slordige miljard geĆÆnvesteerd in het afgelopen jaar.

Meer informatie over beleggen in kweekvlees

Via bovenstaande linkjes kun je je geheel vrijblijvend aanmelden bij onze samenwerkingspartners. Zelf ontvangen wij hiervoor een kleine commissie. Hiermee kunnen we onze missie om bij te dragen aan de groei van kweekvlees voortzetten door het verstrekken van veelzijdige informatie hierover. Wij geloven er heilig in dat kweekvlees een einde kan maken aan de enorm dieronvriendelijke en vervuilende industriĆ«le veeteelt. Door je via de linkjes aan te melden, help je ons enorm in deze missie! De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies.Ā Investeren en beleggen brengt risicoā€™s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie opĀ de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere wereld,Ā en wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.