Wie investeren in New Age Meats

New Age Meats heeft in de afgelopen jaren zeker $3 miljoen opgehaald in verschillende investeringsrondes bij durfkapitalisten SOSV, IndieBio en Hemisphere. 

In juli 2020 is wederom $2 miljoen opgehaald bij een investeringsronde geleid door TechU Ventures voor de uitbreiding van de onderzoeksafdeling en voor verdere automatisering. De kostprijs van het eerste product, het gekweekte gekweekt varkensvleesworstje, hebben ze hiermee al flink weten te verlagen.

In aanvulling op de laatste investeringsronde uit de zomer van 2020 heeft New Age Meats in februari 2021 nog eens $2 miljoen opgehaald. De kweekvlees startup heeft daarmee nu in totaal zo’n $7 miljoen opgehaald.

Ook kijkt het bedrijf alweer uit naar een nieuwe investeringsronde later in 2021. New Age Meats heeft hoge verwachtingen bij de ronde waar al meerdere investeringen zijn toegezegd.

Bestaande investeerders als Venture Capitals, SOSV, Litanie Ventures en Innovating Capital zullen herinvesteringen doen in de startup uit Californië. En ook nieuwe investeerders zullen volgen met onder andere San Diego Tech Coast Angels, BeniVC, Oceanic Partners, Deep Ventures en Climate Capital.

Litani Ventures is van Peter Rahal. De oprichter van de RXBAR eiwitrepen dat inmiddels verkocht is aan Kellog voor $600 miljoen. Met de ervaring van Peter Rahal hoopt New Age Meats de ambitie te verwezenlijk om het grootste kweekvleesbedrijf ter wereld te worden.