kweekvlees Nederland mosa meat

Wie investeren in Mosa Meat

Steeds meer investeerders zien brood in kweekvlees. Hier vind je wie investeren in het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat.

De eerste grote investeerder was dus in 2013 mede-oprichter van Google Sergey Brin. Voor verder onderzoek naar de ontwikkeling van kweekvlees investeerde niet lang daarna verschillende buitenlandse investeerders uit de milieu- en dierenwelzijnsbeweging en uit de vleesindustrie ongeveer €6 miljoen.

In 2018 heeft de Zwitserse vleesproducent Bell Food Group met de investeringsmaatschappij M Ventures €7,5 miljoen geïnvesteerd om kweekvlees beschikbaar te maken als consumentenproduct.

Begin 2020 trad investeringsfonds Lowercarbon Capital van topinvesteerder Chris Sacca toe als investeerder. Het fonds is speciaal opgericht om duurzame iniatieven te steunen. Verder heeft Mosa Meat de Nederlandse voedselbranchegigant Nutreco weten te strikken voor een mooie samenwerking. Een samenwerking gebaseerd op expertiseoverdracht in uitruil voor een onbekend belang.

In juli 2020 onthulde het kweekvleesbedrijf uit Maastricht dat de Bell Food Group nogmaals bereid was om €5 miljoen te investeren ten behoeve van een nieuwe testfabriek om opschaling van kweekvlees mogelijk te maken.

Kort hierna kwam het bericht naar buiten dat Mosa Meat maar liefst $55 miljoen heeft weten los te trekken bij een nieuwe investeringsronde. Onder deze investeerders bevond zich onder andere Jitse Groen, de oprichter van bezorgdienst Takeway.com. In ruil hiervoor heeft Groen voor een onbekend bedrag aan Mosa Meat aandelen gekregen.

Het overgrote deel van de $55 miljoen opgehaald tijdens de investeringsronde van september 2020 kwam van Blue Horizon Ventures, een Europees fonds dat investeert in veelbelovende startups die de voedselindustrie revolutionair kunnen kenteren. Ook is Chris Sacca weer bereid geweest om met Lowercarbon Capital bij te dragen aan de verdere groei van Mosa Meat. Verder is ook een nieuwe investeerder in de naam van biotechgigant Merck aangetrokken.

In december 2020 kwam naar buiten dat Mosa Meat in deze Series B investeringsronde na de initiële $55 miljoen nog eens $20 miljoen daarbovenop heeft weten aan te trekken om door te groeien. Naast opnieuw Blue Horizon Ventures, heeft Mosa Meat ook giganten als ArcTern Ventures, Rubio Impact Venture en Mitsubishi Corporation over de streep weten te trekken.

De Series B-ronde is uiteindelijk afgesloten met een investeringsbedrag van $85 miljoen. In februari 2021 werd bekend dat nog eens $10 miljoen extra is binnengehaald. Onder de investeerders bevindt zich ook nu weer het Nederlandse Nutreco, wereldleider in dier- en visvoeding. En ook Jitse Groen, van Just Eat Takeaway draagt in deze ronde opnieuw bij aan de doorontwikkeling van Mosa Meat.

Lees verder via Mosa Meat aandelen als je meer wilt weten over (investeren in) het bedrijf.

Aanbevolen blog bij dit onderwerp lezen? Bekijk dan: Beleggen in duurzame burgers van kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.