Wie investeren in Meatable

Eind 2018 heeft het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable in een eerste investeringsronde geleid door venture capital-fonds BlueYard €3,5 miljoen opgehaald. In deze investeringsronde namen ook Backed VC en Atlantic Food Labs, en later ook Charles Songhurst (Proteus Digital Health en CodeFights) en Jörg Mohaupt (Deezer, Perform Group) deel.

Bij een investeringsronde in 2019 werd €9 miljoen opgehaald door het bedrijf uit Delft. Hierbij waren bestaande aandeelhouders als BlueYard betrokken, en ook Union Squares en Taavet Hinrikus, de medeoprichter van TransferWise namen deel.

In een nieuwe investeringsronde in maart 2021 heeft Meatable maar liefst $47 miljoen weten op te halen. De meest opvallende naam onder de investeerders is die van chemie- en biotechnologieconcern DSM. Naast DSM zijn ook voormalig directeur Rick Klausner van de Bill & Melissa Gates Foundation, Jeffrey Leiden en Section 32 als investeerders aangetrokken. Samen dragen ze graag bij aan de verdere ontwikkeling van de startup uit Delft.