Nederlands kweekvleesbedrijf Meatable

Wie investeren in Meatable

Steeds meer investeerders zien brood in kweekvlees. Hier vind je wie investeren in het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable.

Eind 2018 heeft het Nederlandse Meatable in een eerste investeringsronde geleid door venture capital-fonds BlueYard €3,5 miljoen opgehaald. In deze investeringsronde namen ook Backed VC en Atlantic Food Labs, en later ook Charles Songhurst (Proteus Digital Health en CodeFights) en Jörg Mohaupt (Deezer, Perform Group) deel.

Bij een investeringsronde in 2019 werd €9 miljoen opgehaald door het bedrijf uit Delft. Hierbij waren bestaande aandeelhouders als BlueYard betrokken, en ook Union Squares en Taavet Hinrikus, de medeoprichter van TransferWise investeerden in Meatable.

In een nieuwe investeringsronde in maart 2021 heeft Meatable maar liefst $47 miljoen weten op te halen. De meest opvallende naam onder de investeerders is die van chemie- en biotechnologieconcern DSM. Naast DSM zijn ook voormalig directeur Rick Klausner van de Bill & Melissa Gates Foundation, Jeffrey Leiden en Section 32 als investeerders aangetrokken. Door te investeren in Meatable dragen ze bij aan de verdere ontwikkeling van de startup uit Delft.

In een lastig investeringsklimaat onder leiding van Agronomics heeft Meatable in augustus 2023 nog eens €30 miljoen opgehaald bij verschillende impact investors. In de succesvolle investeringsronde zag Meatable onder andere Invest-NL, een Nederlands impactfonds, toetreden als nieuwe investeerder en $17 miljoen bijdragen. De ronde kreeg ook vernieuwde steun van bestaande investeerders, waaronder BlueYard, Bridford, MilkyWay, DSM Venturing en Taavet Hinrikus.

Lees verder via Meatable aandelen als je meer wilt weten over (investeren in) het bedrijf.

Aanbevolen blog bij dit onderwerp lezen? Bekijk dan: Beleggen in duurzame burgers van kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.