Wie investeren in Uncommon

Steeds meer investeerders zien brood in kweekvlees. Hier vind je een beknopt overzicht van wie investeren in Uncommon:

In een eerste investeringsronde heeft het kweekvleesbedrijf uit London $260.000,- opgehaald. Uncommon heeft in 2019 voor zover bekend nog eens $17.000,- gefinancierd gekregen door The Pearse Lyons Accelerator. In 2021 heeft Uncommon $3,5 miljoen weten op te halen bij een eerste serie A-investeringsronde.

In juni 2023 heeft het bedrijf in een nieuwe serie A-ronde €28 miljoen opgehaald om het gekweekte varkensvlees toegankelijk te maken voor een breed publiek. Balderton Capital en Lowercarbon Capital waren de leadinvesteerders in de Serie A-financieringsronde. Andere investeerders waren onder andere Redalpine, East Alpha en eerdere investeerders zoals Max en Sam Altman van OpenAI en ChatGPT, samen met Miray Zaki en Sebastiano Castiglioni

In totaal heeft het Britse Uncommon ongeveer $33,8 miljoen opgehaald ‘to bring home the bacon’.

De laatste investering zal worden gebruikt om de productiekosten te verlagen, goedkeuring van de autoriteiten aan te vragen en de productie in de proeffabriek op Cambridge Technopark uit te breiden.

Lees verder via Uncommon aandelen als je meer wilt weten over (investeren in) het bedrijf.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.