Wie investeren in Eat Just

Steeds meer investeerders zien brood in kweekvlees. Hier vind je beknopt wie zoal investeren in het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Eat Just:

Eat Just heeft sinds 2011 al bijna een miljard aan investeringen opgehaald. Met Bill Gates, Marc Benioff, de Chinese miljardair uit Hong Kong Li Ka-Shing, de Singaporese staatsinvesteerder Temasek en mede-oprichter van Yahoo Jerry Yang heeft Eat Just een aantal zwaargewichten aan investeerders aan boord.

In maart 2021 is in een nieuwe investeringsronde geleid door het Qatarese soevereine vermogensfonds $200 miljoen opgehaald.

Naast het Qatarese vermogensfonds investeerden ook particuliere investeringsmaatschappij Charlesbank Capital Partners en Vulcan Capital van Microsoft Corp medeoprichter Paul Allen. Vertegenwoordigers van de Qatar Investment Authority en de Charlesbank treedden als onderdeel van de deal ook toe tot het bestuur van Eat Just.

Met de investeringen in maart 2021 stond de teller al op bijna $800 miljoen. Het werd bedrijf al ingeschat op een waarde van $1.2 miljard.

Met de laatst opgehaalde $170 miljoen tikt Eat Just dus bijna de miljard aan. Investeerders in deze laatste ronde zijn onder andere UBS O’ Connor, Graphene Ventures en K3 Ventures. Namen van overige investeerders zijn niet bekendgemaakt.

Eat Just aandelen

beleggen in kweekvlees

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.