Wie investeren in Eat Just

Steeds meer investeerders zien brood in kweekvlees. Hier vind je beknopt wie zoal investeren in het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Eat Just:

Eat Just heeft sinds 2011 al bijna een miljard aan investeringen opgehaald. Met Bill Gates, Marc Benioff, de Chinese miljardair uit Hong Kong Li Ka-Shing, de Singaporese staatsinvesteerder Temasek en mede-oprichter van Yahoo Jerry Yang heeft Eat Just een aantal zwaargewichten aan investeerders aan boord.

In maart 2021 is in een nieuwe investeringsronde geleid door het Qatarese soevereine vermogensfonds $200 miljoen opgehaald.

Naast het Qatarese vermogensfonds investeerden ook particuliere investeringsmaatschappij Charlesbank Capital Partners en Vulcan Capital van Microsoft Corp medeoprichter Paul Allen. Vertegenwoordigers van de Qatar Investment Authority en de Charlesbank treedden als onderdeel van de deal ook toe tot het bestuur van Eat Just.

Met de investeringen in maart 2021 stond de teller al op bijna $800 miljoen. Het werd bedrijf al ingeschat op een waarde van $1.2 miljard.

Met de laatst opgehaalde $170 miljoen tikt Eat Just dus bijna de miljard aan. Investeerders in deze laatste ronde zijn onder andere UBS O’ Connor, Graphene Ventures en K3 Ventures. Namen van overige investeerders zijn niet bekendgemaakt.

Zelf investeren in Eat Just? Dat kan via het Canadese platform Cult Food Science dat specifiek investeert in bedrijven die kweekvlees, kweekvis en gecultiveerde zuivelproducten maken. CULT Food Science is via online broker Trade Republic terug te vinden onder handelssymbool CULT.

Ook kun je via Eat & Beyond investeren in Eat Just. De Canadese investeringsmaatschappij heeft naast Eat Just vooral plant-based bedrijven in hun aandelenpakket. Eat & Beyond is eveneens via online broker Trade Republic terug te vinden onder het handelssymbool CULT.

Meld je hier geheel vrijblijvend aan bij Trade Republic en ontdek hoe makkelijk de app werkt. Je kunt zelfs tot €500,- verdienen als je je effecten overdraagt naar deze aanbieder! Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Lees verder via Eat Just aandelen als je eerst meer wilt weten over (investeren in) het bedrijf.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.