Kweekvlees investeringen

De investeringen in kweekvlees nemen een vlucht. De markt voor vleesvervangers beslaat nog geen 5% van de totale vleesmarkt. Toch stoppen steeds meer investeerders geld in kweekvleesbedrijven. Kweekvlees wordt door velen gezien als het beste alternatief voor in de toekomst onhoudbaar industrievlees.

De verwachtingen omtrent kweekvlees zijn daarom hooggespannen. Vele visionairs met een dikke portemonnee zagen jaren terug in de productie van kweekvlees al de broodnodige ecologische verandering die hard nodig is om onze samenleving draaiende te houden. Het wetenschappelijke middel om de disbalans en tussen mens en natuur, met als grote boosdoener de bio-industrie, in grote mate te herstellen.

De markt voor kweekvlees is al enorm gegroeid de laatste jaren. Het afgelopen jaar is de markt zelfs ontploft. Steeds meer bedrijven leggen zich toe op de productie van kweekvlees. E naast de visionairs treden inmiddels dus ook vele investeerders in meerdere investeringsvormen toe tot de markt. Een markt die dankzij de stijgende investeringen in kweekvlees vanaf 2016 ieder jaar bijna exponentieel stijgt. En dat terwijl er amper nog kweekvlees verkocht mag worden!

Bron: IDTechEx

En de verwachting is dat deze groei voorlopig niet stagneert. IDTechEx voorspelt dat de markt van kweekvlees in 2030 verder stijgt naar een verkoop en opbrengst van 514 miljoen dollar.

Bron: IDTechEx

Naar beleggen in kweekvlees

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees