inschrijven kweekvlees restaurants

Kweekvlees inkopen voor mijn restaurant

Vraag je je af waar je kweekvlees inkopen kunt voor je restaurant? Wil jij met je restaurant de groeiende groep van bewuste eters beter bedienen en tegelijk een bijdrage leveren aan een beter milieu en minder dierenleed? Meld je restaurant dan hier aan om op de hoogte te blijven van waar je kweekvlees kunt inslaan als het beschikbaar komt.

Aanmelden als kweekvlees restaurant kan alvast hier.

Verder kun je hier antwoorden vinden op vragen als:

Waarom aanmelden als kweekvlees restaurant?

Waar kweekvlees inkopen voor mijn restaurant?

Wanneer kweekvlees aanschaffen voor mijn restaurant?

Wat gaat kweekvlees kosten voor mijn restaurant?

Hoe vindt men mijn restaurant met kweekvlees?

Waarom aanmelden als kweekvlees restaurant?

Steeds meer mensen willen bewuster eten. Vegetarisch eten, en vooral flexitarisch eten is sterk in opkomst. Mensen laten ‘gewoon’ vlees steeds vaker staan, en kiezen sneller voor (plantaardige) vleesvervangers. De kwaliteit hiervan wordt beter, maar de verwachting is dat deze achterblijft bij kweekvlees.

Kweekvlees wordt geacht een volwaardig vervanger van vlees te worden. Kweekvlees is vlees. Vlees voor de bewuste eter van de toekomst. Wij verwachten daarom dat de vraag naar kweekvlees vooral in restaurants groot wordt als het eenmaal toegelaten wordt tot de markt. Kweekvlees inkopen voor je restaurant is daarom ons inziens een hele goede zet.

Waar kan ik kweekvlees aankopen voor mijn restaurant?

Inmiddels zijn er tientallen kweekvleesbedrijven over de hele wereld. Al deze bedrijven willen kweekvlees gaan verkopen. In Nederland hebben wij met Mosa Meat en Meatable ook twee startups die kweekvlees maken. Het is alleen zeker niet gezegd dat deze bedrijven ook als eerste kweekvlees kunnen gaan verkopen in Nederland. Er zijn meerdere kweekvleesbedrijven die hard op weg zijn om kweekvlees op het bord van de consument te krijgen. In Singapore wordt kweekvlees zelfs al geserveerd in een restaurant door het Amerikaanse Eat Just.

Wij houden voor je bij welke kweekvleesproducenten als eerste de Nederlandse markt zullen betreden. Zo ben je er vroeg bij als je het aanbieden van kweekvlees in jouw restaurant wel ziet zitten. En niet alleen is het goed om te weten welke kweekvleesbedrijven als eerste kunnen leveren. Wij kunnen je ook precies vertellen welke producent welk vlees kweekt. Mosa Meat bijvoorbeeld richt zich vooral op rundvlees in de vorm van hamburgers. Maar er zijn ook bedrijven die zich al richten op complete kweeksteaks, of gekweekte kip. Wij houden je precies op de hoogte waar je het beste welk stuk kweekvlees inkopen kunt. Zo kun je zelf een mooi menu met kweekvlees samenstellen met alle soorten vlees die voor jou interessant zijn.

Wanneer kan ik kweekvlees aanschaffen voor mijn restaurant?

Wij houden je hier op de hoogte over wanneer je kweekvlees kunt inkopen. Op dit moment mag er nog geen kweekvlees verkocht worden. De Europese voedselveiligheidsautoriteit moet eerst goedkeuring verlenen. Hiervoor moet eerst een indiening gedaan worden bij de EFSA (European Food Safety Association) De verwachting is dat nog dit jaar een voorstel tot toelating ingediend gaat worden.

Wat gaat kweekvlees bij kosten voor mijn restaurant?

Als je kweekvlees wilt inkopen, dan wil je natuurlijk ook weten wat het kost. De prijs van kweekvlees daalt hard. Kostte de eerste kweekvleesburger in 2013 bijvoorbeeld nog 250.000 euro, tegenwoordig is de prijs van kweekvlees al veel lager. Inmiddels betaal je veel minder voor een burger opgekweekt uit de cellen van een koe.

De prijsdaling van kweekvlees is vooral afhankelijk van schaalvergroting en van een daling in de prijs van de grondstoffen van het gekweekte vlees. Steeds vaker horen we van kweekvleesbedrijven dat ze kweekvlees nu al tegen de kostprijs van vlees kunnen maken. Binnen enkele jaren denken ongeveer alle bedrijven kweekvlees prijsconcurrerend te kunnen maken met geslacht vlees.

Hoe vindt de bewuste flexitariƫr jouw restaurant met kweekvlees?

Allemaal leuk en aardig, maar de belangrijke vraag voor jouw restaurant is natuurlijk: Hoe komen mensen te weten dat mijn restaurant kweekvlees aanbiedt? Nou simpel. Door je restaurant hier aan te melden! Zo zien bezoekers dat jij ook kweekvlees op de menukaart hebt staan! Via onze vind je restaurant pagina kunnen bezoekers namelijk alle kweekvlees restaurants vinden die zich bij ons aangemeld hebben.