kweekvlees bestellen in restaurants

Kweekvlees bestellen

Wanneer kan ik kweekvlees bestellen?

Kweekvlees bestellen in restaurants in Nederland is op dit moment helaas nog niet mogelijk. De reden hiervoor is dat kweekvlees hier nog niet verkocht mag worden.

Voordat kweekvlees door restaurants legaal verkocht mag worden, moet de Europese voedsel- en warenautoriteit (EFSA) hiervoor eerst goedkeuring verlenen. Deze autoriteit toetst of ons voedsel aan de juiste Europese veiligheids- en gezondheidsnormen voldoet.

Ben jij ook zo ontzettend nieuwsgierig naar de smaak van kweekvlees? Schrijf je dan hier alvast in. Dan geven wij je een seintje als je het ergens kunt proberen!

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat is inmiddels aan het lobbyen bij deze instantie om onder andere de hamburgers van kweekvlees goedgekeurd te krijgen. In 2025 willen ze kweekvlees op de markt brengen. De verwachting is dat we vanaf dan kweekvlees kunnen kopen bij enkele restaurants.

Waar kan ik kweekvlees kopen?

De verwachting is dat kweekvlees bestellen na toelating op de Nederlandse markt eerst vooral bij exclusievere restaurants mogelijk zal zijn. De Hoop op d’Swarte Walvis en Lab-44 zijn op dit moment de enige twee Nederlandse restaurants met kweekvlees in huis. Het vlees ligt hier in de vriezer totdat het werkelijk geserveerd mag worden.

Na voldoende opschaling zullen er steeds meer restaurants met kweekvlees bijkomen. Totdat kweekvlees kopen zelfs in de supermarkt mogelijk wordt.

Probeer jij ook minder vlees te eten omdat je niet langer kunt wegkijken van de negatieve gevolgen die vlees eten met zich meebrengt? Maar vind je het ook erg lastig, omdat vlees verankerd is in je voedingspatroon en je het daarnaast ook erg lekker vindt!?

Maar wil je toch iets doen aan het dierenleed en de negatieve gevolgen die de huidige bio-industrie met zich meebrengt?

Meld je dan hier aan. Wij laten het je weten als je voor het eerst kweekvlees kunt eten.