kweekvlees bestellen in restaurants

Kweekvlees bestellen

Wanneer kan ik kweekvlees bestellen?

Het zal niet lang meer duren voordat je kweekvlees kan bestellen. Toch kan het nu helaas nog niet. Kweekvlees mag in Nederland nog niet verkocht worden. Zodra de Europese voedsel- en warenautoriteit goedkeuring verleent, wordt kweekvlees bestellen bij restaurants mogelijk. Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat is inmiddels aan het lobbyen bij deze instantie om onder andere de hamburgers van kweekvlees goedgekeurd te krijgen. In 2023 willen ze kweekvlees op de markt brengen. De verwachting is dat we vanaf dan kweekvlees kunnen kopen bij enkele restaurants.

Waar kan ik kweekvlees kopen?

De verwachting is dat kweekvlees bestellen na toelating op de Nederlandse markt eerst vooral bij exclusievere restaurants mogelijk zal zijn. De Hoop op d’Swarte Walvis en Lab-44 zijn op dit moment de enige twee Nederlandse restaurants met kweekvlees in huis. Het vlees ligt hier in de vriezer totdat het werkelijk geserveerd mag worden.

Probeer jij ook minder vlees te eten omdat je niet langer kunt wegkijken van de negatieve gevolgen die vlees eten met zich meebrengt? Maar vind je het ook erg lastig, omdat vlees verankerd is in je voedingspatroon en je het daarnaast ook erg lekker vindt!?

Maar wil je toch iets doen aan het dierenleed en de negatieve gevolgen die de huidige bio-industrie met zich meebrengt?

Of ben je gewoon onwijs nieuwsgierig naar hoe kweekvlees zal gaan smaken? Schrijf je dan hier alvast in! Dan word je precies op de hoogte gehouden over wanneer kweekvlees bestellen ook echt mogelijk is.