kweekvlees bestellen in restaurants

Kweekvlees bestellen? Wij houden je op de hoogte!

Kweekvlees bestellen kan nu helaas nog niet. Toch zal het niet lang meer duren voordat ook kweekvlees thuisbezorgd gaat worden. Wij houden je hier precies op de hoogte waar je binnenkort allemaal kweekvlees kunt bestellen.

Probeer jij ook minder vlees te eten omdat je niet langer kunt wegkijken van de negatieve gevolgen die vlees eten met zich meebrengt? Maar vind je het ook erg lastig, omdat vlees verankerd is in je voedingspatroon en je het daarnaast ook erg lekker vindt!?

Maar wil je toch iets doen aan het dierenleed en de negatieve gevolgen die de huidige bio-industrie met zich meebrengt? Hier krijg je als eerste de antwoorden op vragen als:

Waar kan ik kweekvlees bestellen?

Wanneer kan ik kweekvlees bestellen?

Waarom kweekvlees bestellen?

Waar kan ik kweekvlees krijgen?

Kweekvlees bestellen is nu nog niet mogelijk. Kweekvlees mag nog niet verkocht worden. De verwachting is dat kweekvlees bij toelating op de Nederlandse markt eerst alleen bij de exclusievere restaurants beschikbaar zal zijn. De Hoop op d’Swarte Walvis en Lab-44 zijn op dit moment de twee enige Nederlandse restaurants met kweekvlees in de vriezer.

Wanneer kan ik kweekvlees bestellen?

Zodra de Europese voedsel- en warenautoriteiten goedkeuring verlenen, wordt kweekvlees bestellen bij restaurants mogelijk. Mosa Meat is inmiddels aan het lobbyen om hun gekweekte vlees goedgekeurd te krijgen. In 2022 willen ze kweekvlees vervolgens op de markt brengen.

Waarom kweekvlees bestellen?

Omdat kweekvlees het beste alternatief wordt voor vlees zoals we dat nu kennen. Kweekvlees ìs vlees. De structuur en smaak zijn hetzelfde. De prijs van kweekvlees zal vergelijkbaar worden. Daarnaast kan het gecultiveerde vlees gemaakt worden zonder dat er dieren voor gedood hoeven te worden en met een lagere belasting op het milieu. Kweekvlees is kortom een duurzaam alternatief met verder dezelfde kwaliteiten als traditioneel vlees. Door kweekvlees te bestellen in plaats van vlees draag je dus actief bij aan een betere toekomst voor zowel mens als dier.

Kweekvlees kan veel schoner en gezonder geproduceerd worden waardoor minder voedselvergiftigingen ontstaan. Sporen van pesticiden, zware metalen, antibiotica en groeihormonen zullen in gekweekt vlees niet voorkomen. Ook kan ervoor gekozen worden om gezonde/ongezonde vetten toe te voegen of juist weg te laten in het vlees.

Kweekvlees verkleint de kans op grote epidemieën. Covid-19, maar ook ziektes als de vogelgriep, de gekke koeienziekte, en mond- en klauwzeer zullen niet snel meer voorkomen omdat het op grote schaal houden van dieren op kleine oppervlakten niet meer nodig is. Hierdoor zullen de virussen die van dier-op-dier en ook van dier-op-mens overgaan amper meer kans hebben om zich te verspreiden.

Schrijf je hier in om op de hoogte blijven over wanneer je kweekvlees kunt verkrijgen bij restaurants.