UPSIDE Foods aandelen

Interesse in UPSIDE Foods aandelen? Hier vind je informatie over het Amerikaanse kweekvleesbedrijf en of je nù al kunt investeren in UPSIDE Foods.

Over UPSIDE Foods

UPSIDE Foods (het voormalige Memphis Meats) is een Amerikaanse kweekvlees startup opgericht in Berkeley, Californië. Het is eveneens in 2015 opgericht door cardioloog Uma Valeti (CEO), celbioloog Nicholas Genovese (CSO) en Will Clem. Na meer dan 10 jaar onderzoek concludeerden Valeti en Genovese dat kweekvlees een rendable oplossing is die ons voedselsysteem voorgoed positief kan veranderen.

Het doel van het kweekvleesbedrijf uit Amerika is om tegen 2050 10 miljard mensen te kunnen voeden, en nog ontelbaar meer daarna. Het bedrijf wil hoogwaardige, veilige en gezonde vlees-, kip-, en visproducten aanbieden aan de consumenten terwijl de natuur behouden blijft.

In februari 2016 brachten zij een video naar buiten waarop zij hun eerste gekweekte gehaktbal met cellen van een koe presenteerden. Een jaar later presenteerde de startup zelfgekweekte kip- en eendgerechten.

De eerste uit cellen gekweekte gehaktbal van Memphis Meats uit 2016

Na meerdere investeringsrondes heeft UPSIDE Foods inmiddels een serieus bedrag opgehaald. Hiermee willen ze een testfaciliteit voor de productie van kweekvlees gaan bouwen. De bedoeling is om vervolgens binnen enkele jaren kweekvleesproducten op grote schaal te kunnen verkopen.

Upside Foods aandelen zijn interessant omdat het een kweekvleesbedrijf is van het eerste uur. In vergelijking met veel kweekvleesbedrijven van de tweede generatie heeft Upside Foods al een schat aan ervaring en kennis opgedaan over het kweken van vlees. Daarnaast heeft het Amerikaanse kweekvleesbedrijf bewezen dat het al verschillende kweekvleesproducten kan maken. Het presenteerde al de eerste gekweekte gehaktbal toen vele andere kweekvlees startups nog niet eens bestonden.

Upside Foods heeft een enorm kapitaal aan investeringen opgehaald waarbij behoorlijk wat invloedrijke investeerders betrokken zijn.

Kenmerken UPSIDE Foods:

  • heeft bewezen verschillende kweekvleesproducten te kunnen maken;
  • doet inmiddels al meer dan 10 jaar onderzoek naar kweekvlees;
  • heeft invloedrijke investeerders en een enorm investeringskapitaal opgehaald;
  • heeft een transparante organisatie met gespecialiseerd team;
  • is gevestigd onder de rook van startup-walhalla Sillicon Valley.

Hoe investeren in UPSIDE Foods

Investeren in UPSIDE Foods is op dit moment nog niet mogelijk. Wil je op de hoogte blijven als dit verandert? Schrijf je dan hier in. Dan houden wij je op de hoogte als investeren in UPSIDE Foods mogelijk wordt!

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.