SuperMeat aandelen

Interesse in SuperMeat aandelen? Hier vind je informatie over het Israëlische kweekvleesbedrijf en hoe je nù al kunt investeren in SuperMeat!

Tijdlijn

  • dec 2015: Oprichting SuperMeat door do Savir, Shir Friedman en Koby Barak

  • nov 2020: SuperMeat opent eerste restaurant met kweekvlees “The Chicken”.

  • jul 2021: SuperMeat onthult nieuw platform voor gecultiveerde kipproducten

  • mrt 2022: SuperMeat Gaat nauw samenwerken met de PHW Group

  • mrt 2022: SuperMeat gaat samenwerken met het Japanse biotechbedrijf Ajinomoto

  • mrt 2022: Series A-investeringsronde onder leiding van Agronomics brengt $10 miljoen op

  • jun 2022: SuperMeat ontvangt toekenning Israel Innovation Authority

  • jul 2022: SuperMeat in zee met Zwitserse retailer Migros

Hoe investeren in SuperMeat

Investeren in SuperMeat is op dit moment alleen indirect mogelijk. SuperMeat aandelen zijn nog niet te koop. Toch is het via investeringsmaatschappij Agronomics mogelijk om te investeren in SuperMeat. Agronomics heeft een aantal kweekvleesbedrijven in de portfolio, waaronder SuperMeat. De durfinvesteerder in vooral kweekvleesbedrijven en kweekvisbedrijven handelt op de London Stock Exchange.

Waar beleggen in SuperMeat

Via deze online brokers kun je Agronomics makkelijk terugvinden: Kies je favoriete platform en typ vervolgens in de zoekbalk ANIC in. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Banner 728x90
Over SuperMeat

SuperMeat is in 2015 in Israël opgericht door Ido Savir, Shir Friedman en Koby Barak. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van gecultiveerd vlees. Het doel is om duurzamere en diervriendelijkere alternatieven voor traditionele vleesproductie te bieden.

SuperMeat is een bedrijf uit het Israëlische bolwerk van kweekvleesbedrijven. Anders dan hun Israëlische branchegenoten richt het kweekvleesbedrijf zich niet op steaks van kweekvlees. De start-up focust zich volledig op het cultiveren van pluimvee.

Het SuperMeat team

SuperMeat is een in Tel Aviv gevestigd voedseltechnologiebedrijf dat zich inzet om de wereld te voorzien van hoogwaardig kippenvlees dat wordt gecultiveerd uit kippencellen. Naast de drie Ido Savir, Shir Friedman en Koby Barak werken er tegen de 50 werknemers bij het bedrijf.

Bij SuperMeat werken voedseltechnologen, ingenieurs, biologen en chefs samen met de voedsel- en vleesindustrie om hoogwaardige gecultiveerde pluimveeproducten te ontwikkelen.

Video prototype (gecultiveerde kipburger)
Conceptrestaurant “The Chicken” met kipburger van SuperMeat

SuperMeat heeft eind 2020 met “The Chicken” als eerste producent van kweekvlees een conceptrestaurant geopend. Het restaurant grenst direct aan de productiefaciliteit. Uitgenodigde klanten kunnen de eerste gecultiveerde kipburger van het bedrijf uit de fabriek hier meteen proeven.

Hoe SuperMeat kweekvlees maakt

SuperMeat neemt slechts één keer cellen af van een kip waarmee het bedrijf de kiem legt voor het hele productieproces dat volgt. De kiem bevat de cellen die zich ontwikkelen tot spierweefsel, vet en andere weefsels die gecultiveerd kippenvlees vormen.

De technici van SuperMeat planten de kiem in een vleescultivator, waar het warmte, zuurstof en voeding krijgt. De cellen groeien en ontwikkelen zich tot vleesweefsel, net zoals ze dat zouden doen in het lichaam van het dier.

Als het vlees volgroeid is, wordt het uit de cultivator geoogst door de overgebleven vloeibare voeding te verwijderen. Nadat de oogst is binnengehaald, is deze klaar om voorbereid, gekookt of omgezet te worden naar verschillende gecultiveerde kipproducten.

Samenwerkingspartners

Migros, Ajinomoto, Israel Innovation Authority, PHW

Opschalingsactiviteiten

Tussen 2020 en 2021 is SuperMeat hard bezig geweest om de productie van laboratoriumniveau naar het productieniveau van een testfabriek te krijgen. In 2020 was SuperMeat het eerste kweekvleesbedrijf dat een testfabriek opende met een restaurant erbij.

In maart 2022 kondigde SuperMeat een partnerschap aan met het Europese pluimveebedrijf PHW. Het pluimveebedrijf zal SuperMeat helpen om de regelgevende goedkeuring te verkrijgen om haar producten in de Europese Unie te verkopen. Ook belooft PHW dat het zich zal inzetten om de gecultiveerde producten op grote schaal te ontwikkelen, produceren en distribueren in de EU.

In dezelfde maand bracht SuperMeat eveneens naar buiten dat het samenwerkt met Ajinomoto om celgroeimedia te maken en te verbeteren.

In juni 2022 werd bekend dat SuperMeat samenwerkt met Thermo Fisher Scientific aan het opzetten van wat ze noemen het grootste open screeningsysteem voor ingrediënten, supplementen en celstructuren die worden gebruikt bij het maken van gecultiveerd vlees. Dit systeem, deels gefinancierd door de Israel Innovation Authority, stelt SuperMeat in staat om “elke maand honderdduizenden materialen te onderzoeken”, waardoor ze de beste ingrediënten met de laagste kosten kunnen vinden om opschaling beter mogelijk te maken.

Ook in 2022 maakte het bedrijf bekend dat het plannen heeft voor een commerciële fabriek in de Verenigde Staten. Mede-oprichter van SuperMeat Ido Savir gaf hierbij aan dat hij hoopt te bouwen op een schaal die duizenden restaurants kan voorzien.

Filosofie

SuperMeat streeft ernaar de wereld te voorzien van gecultiveerde kip van de hoogste kwaliteit. Kweekvlees dat rechtstreeks afkomstig is van cellen, vervaardigd via een milieuvriendelijk en diervriendelijk proces. Het bedrijf gelooft dat gecultiveerd vlees het voedselsysteem kan verbeteren door te zorgen voor meer voedingszekerheid, een aanzienlijke vermindering van koolstofemissies en een wereldwijde bevordering van de voedselveiligheid.

Lancering

Ondanks dat SuperMeat al gecultiveerde kipburgers op kleine schaal mag laten proeven aan het publiek op evenementen en via het conceptrestaurant “The Chicken” dat aan de fabriek vastzit, is er nog geen sprake geweest van een grote lancering.

Medio 2023 maakte Ido Savir bekend dat SuperMeat zich momenteel in de commercialisatiefase bevindt en goedkeuring nastreeft voor de gecultiveerde kip in de Verenigde Staten. Het bedrijf voorspelt het product begin 2025 te lanceren op de Amerikaanse markt.

SuperMeat in het kort
  • Oprichting in 2015 in Israël met focus op duurzaam gecultiveerde kip;
  • Schaalvergroting van laboratorium naar testfabriek in 2020-2021;
  • Eerste testfabriek geopend met restaurant in 2020;
  • Partnerschappen met PHW, Ajinomoto en Thermo Fisher Scientific;
  • Uitbreidingsplannen aangekondigd in 2022 voor commerciële fabriek in de VS;
  • In de commercialisatiefase voor gecultiveerde kip in de VS, productlancering verwacht in 2025.

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

NL Savings 728x90

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees. Via bovenstaande linkjes kun je je geheel vrijblijvend aanmelden bij onze samenwerkingspartners. Zelf ontvangen wij hiervoor een kleine commissie. Hiermee kunnen we onze missie om bij te dragen aan de groei van kweekvlees voortzetten door het verstrekken van veelzijdige informatie hierover. Wij geloven er heilig in dat kweekvlees een einde kan maken aan de enorm dieronvriendelijke en vervuilende industriële veeteelt. Door je via de linkjes aan te melden, help je ons enorm in deze missie!