Shiok Meats aandelen

Interesse in Shiok Meats aandelen? Hier vind je informatie over het Singaporese kweekvleesbedrijf en of je nù al kunt investeren in Shiok Meats.

Over Shiok Meats

Shiok Meats is een kweekvleesbedrijf uit Singapore dat in 2018 is opgericht door Dr. Sandhya Sriram en Dr. Ka Yi Ling. Het is het oudste bedrijf in Zuidoost-Azië met vestigingen in Singapore, Thailand en Australië. Het bedrijf heeft meer dan 40 medewerkers.

In 2021 heeft het bedrijf voor een onbekend bedrag het eveneens Singaporese kweekvleesbedrijf Gaia Foods overgenomen dat zich richtte op de cultivering van rood vlees.

Shiok Meats, dat zich aanvankelijk toelegde op het cultiveren van kreeftachtigen en zeevruchten maakte medio 2023 bekend dat het zijn strategie aanpast. Het bedrijf gaat zich volledig toeleggen op de cultivering van rood vlees omdat de opschaling van schaaldieren nog te lastig is gebleken.

De missie van het bedrijf is om heerlijk, duurzaam en gezond kweekvlees op tafel te brengen, zonder hiervoor dieren te misbruiken. Shiok Meats laat vlees groeien uit gezonde cellen. Kweekvlees dat voedzaam en vooral goed is voor dieren en het milieu.

Eind 2021 opende Shiok Meats zijn eerste R&D-vestiging. Het bedrijf beschrijft zijn productieproces als vergelijkbaar met het verbouwen van groente en fruit in kassen.

Hoe investeren in Shiok Meats

Investeren in Shiok Meats is deels mogelijk. Hoe dit zit? Het kweekvleesbedrijf staat zelf nog niet genoteerd aan de beurs. Het is dus nog niet mogelijk om Shiok Meats aandelen te kopen. Toch is het via de investeringsmaatschappij Agronomics Ltd. mogelijk om indirect te investeren in het bedrijf. Agronomics handelt op de London Stock Exchange. Deze ‘venture capital firm’ heeft vooral startups die kweekvlees of kweekvis ontwikkelen in hun portfolio. Onder deze startups bevinden zich naast Shiok Meats onder andere de kweekvlees-startups Mosa Meat en Meatable.

Via de Saxo Bank en via onze online broker DEGIRO kun je Agronomics makkelijk terugvinden. Bezoek vrijblijvend een van de platforms en typ vervolgens in de zoekbalk linksboven ANIC in. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.