Novel Farms aandelen

Interesse in Novel Farms aandelen? Hier vind je informatie over het Amerikaanse kweekvleesbedrijf en of je nù al kunt investeren in Novel Farms.

Over Novel Farms

Novel Farms is een biotechbedrijf uit Berkeley Californië in de Verenigde staten. Het bedrijf is in 2020 opgericht door Nieves Martínez-Marshall en Michelle Lu.

Het kweekvleesbedrijf focused zich op het maken van delicatessen van kweekvlees voor de ethische fijnproevers. Het heeft als doel om ‘whole cut’ kweekvlees te maken zoals steaks van kweekvlees en Spaanse hammen.

Novel Farms specialiseert zich met name op het belangrijkste aspect bij het maken van ‘whole cut’ kweekvlees, het zogenoemde ‘scaffolding’ proces. Om hele stukken vlees in plaats van gemalen vlees te maken uit dierlijke stamcellen is dit een elementair gedeelte van het productieproces om het kweekvlees structuur te geven.

De huidige methoden van ‘scaffolding’ zijn volgens de kweekvleesstartup uit Berkeley nog niet toereikend. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de oplossing om dit proces schaalbaar en daarmee betaalbaar te maken. De methode maakt het ook mogelijk om gebruikte vet- en spiercellen gezamenlijk te cultiveren om voor de perfecte marmering te zorgen door het hele vlees. Een techniek die zorgt voor de malse structuur van het kweekvlees.

Novel Farms wil met haar ‘scaffolding’ expertise direct consumenten gaan voorzien van smakelijk gestructureerde biefstuk en ham. Ook beoogt het de sector ermee te bedienen. Met haar know-how kunnen de kosten in dit proces ook bij andere kweekvleesbedrijven teruggebracht worden.

Hoe investeren in Novel Farms

Investeren in Novel Farms is op dit moment alleen indirect mogelijk. Novel Farms aandelen zijn nog niet te koop. Maar via durfinvesteerder CULT Food Science kun je nu al investeren in het kweekvleesbedrijf. De investeerder richt zich vooral op kweekvleesbedrijven, kweekvisbedrijven en gecultiveerde zuivelproducenten.

CULT Food Science is te vinden onder het symbool CULT op de Canadian Stock Exchange (CSE) via online broker Trade Republic.

Meld je hier geheel vrijblijvend aan en ontdek hoe makkelijk de app van Trade Republic werkt. Je kunt zelfs tot €500,- verdienen als je je effecten overdraagt naar deze aanbieder! Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.