Steakholder Foods aandelen

Interesse in Steakholder Foods aandelen? Hier vind je informatie over het Israëlische kweekvleesbedrijf en hoe je nù al kunt investeren in het voormalige MeaTech!

Tijdlijn

 • Jun 2020: MeaTech toont steak van kweekvlees gemaakt met behulp van bioprinter

 • dec 2020: MeaTech neemt Belgische Peace of Meat over

 • mrt 2021: MeaTech haalt $25 miljoen op bij IPO van American Deposity Shares op de Nasdaq kapitaalmarkt

 • mei 2021: MeaTeach onthult plannen voor een testfabriek in Antwerpen om gecultiveerd kippenvet te produceren

 • dec 2021: MeaTech toont grootste gecultiveerde steak ooit van ongeveer 105 gram

 • feb 2022: Acteur Ashton Kutcher en talentmanager Guy Oseary verbinden zich aan MeaTech

 • feb 2022: Steakholder Foods onthult veelbelovende resultaten met spierstamceldifferentiatie

 • feb 2022: Steakholder Foods ontwikkelt spiervezels zoals die in hele vleesstukken worden aangetroffen

 • mrt 2022: Steakholder Foods breidt uit naar de Verenigde Staten om go-to-market strategie te versnellen

 • mrt 2022: Steakholder Foods houdt proefevenement voor Israëlische investeerders

 • mei 2022: Steakholder Foods ontwikkelt een uniek multi-nozzle 3D-bioprintsysteem voor nauwkeurige productie op industriële schaal van gecultiveerde vleesproducten

 • mei 2022: MeaTech en Brits foodtech-bedrijf van plantaardige proteïnen ENOUGH gaan werken aan hybride kweekvleesproducten

 • aug 2022: MeaTech gaat verder onder nieuwe naam Steakholder Foods

 • aug 2022: Steakholder Foods start de ontwikkeling van gecultiveerde varkensvlees met behulp van een meer schaalbare varkenscellijn

 • sep 2022: Steakholder Foods kondigt gecultiveerde en 3D-geprinte Omakase Beef Morsels aan van 100% gekweekt rundvlees

 • sep 2022: Steakholder Foods start de ontwikkeling van een rundvleescellijn in de Verenigde Staten en werkt toe naar goedkeuring van regelgevende instanties

 • nov 2022: Stakeholder Foods slaagt erin om varkensvetcellen te produceren die zijn gecultiveerd uit pluripotente stamcellen

 • jan 2023: Steakholder bundelt krachten met Umami om te werken aan gecultiveerde zeevruchten

 • feb 2023: Nieuw onderzoek van Steakholder toont aan dat gecultiveerd vlees en rundvlees dezelfde nutritionele waarde hebben

 • apr 2023: Israëlische premier Netanyahu proeft kweekvlees en maakt rondleiding langs revolutionaire 3D-bioprinttechnologie Steakholder Foods

 • apr 2023: Steakholder Foods 3D-bioprint de eerste hele gecultiveerde zeebaarsfilet ooit

 • mei 2023: Dochtermaatschappij Peace of Meat failliet

 • jul 2023: Steakholder Foods tekent meerjarige deal van miljoenen dollars voor bouw van een 3D-geprinte faciliteit voor gecultiveerd vlees in Perzische Golf

Hoe investeren in Steakholder Foods

Steakholder Foods is op dit moment het enige individuele kweekvleesbedrijf dat op de beurs terug te vinden is. Steakholder Foods staat genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool STKH. Via deze online brokers kun je het bedrijf makkelijk terugvinden:

Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Indirect investeren in Steakholder Foods is ook mogelijk. Je investeert dan in meerdere kweekvleesbedrijven tegelijk. Dit kan via CULT Food Science dat investeert in bedrijven die kweekvlees, kweekvis en gecultiveerde zuivelproducten maken.

CULT Food Science is eenvoudig terug te vinden onder het symbool CULT op de Canadian Stock Exchange (CSE) via de online brokers:

Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Banner 728x90
Over Steakholder Foods

Steakholder Foods is een veelbelovend Israëlisch kweekvleesbedrijf. Het 3D-bioprinting techbedrijf met het hoofdkantoor in Ness Ziona is in 2018 opgericht door Sharon Fima, Arik Kaufman en Yaron Kaiser. Steakholder Foods combineert cellulaire agricultuur met de modernste 3D-bioprintingtechnologie waarmee vlees met structuur zoals steaks van kweekvlees.

In eerste instantie legde het bedrijf zich uitsluitend toe op het creëren van de ultieme biefstuk van kweekvlees voor de consument. Het ontwikkelde een methode om de kweeksteaks driedimensionaal te printen met behulp van rundercellen.

Inmiddels lijkt Steakholder Foods meer voor een B2B-businessmodel te hebben gekozen. Het bedrijf produceert unieke 3D-printtechnologieën en bio-inkten voor andere kweekvleesbedrijven om gecultiveerd vlees met de ultieme smaak en textuur te creëren. Het beschikt over minstens twee verschillende soorten bioprinters, waarbij het ene model specifiek is ontworpen voor de productie van gecultiveerde visproducten, terwijl het andere model kweekvlees met een specifieke textuur kan produceren.

De bio-inkten, SH® inks, zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en dienen als basis voor de gecultiveerde cellen. De inkt moet zorgen voor smakelijke en veilige kweekvleesproducten van consistente kwaliteit. Er zijn bio-inkten in de maak speciaal voor rundvlees, varkensvlees, garnalen en vis.

Steakholder Foods team

Steakholder Foods is opgericht door Sharon Fima, Yaron Kaiser en Arik Kaufman. Sharon Fima heeft in 2022 afscheid genomen van het bedrijf. Arik Kaufman is de CEO en het gezicht van het bedrijf. Dan Kozlovski is de CTO van het bedrijf en Itamar Atzmony de Chief Engineering Officer.

Het team bestaat verder onder andere uit een groep wetenschappelijk adviseurs op het gebied van scheikunde, tissue engineering en regeneratieve geneeskunde, voedseltechnologie en biologie. Ook heeft het een eigen kok in dienst. In totaal heeft het bedrijf ongeveer 50 mensen in dienst.

Prototype video
Van proces tot prototype steak Steakholder Foods
Hoe Steakholder Foods kweekvlees maakt

De route van stamcel tot vlees ziet er bij Steakholder Foods als volgt uit. Eerst worden stamcellen uit een weefselmonster van een koe, varken of kip geïsoleerd. De cellen worden vervolgens onder ideale omstandigheden in speciaal hiervoor ontworpen bioreactoren gestopt om te groeien en zich te vermenigvuldigen.

Vervolgens worden speciale bio-inks samengesteld uit plantaardige ingrediënten en gecultiveerde cellen. De inkt wordt geladen in een 3D-printer, die vervolgens in slechts enkele minuten een gestructureerd product met zeer nauwkeurige precisie afdrukt op basis van een digitaal ontwerp.

Met de printer kunnen volgens het bedrijf zowel vlees als zeevruchten worden gemaakt. Met het unieke 3D-printproces kunnen ook hybride producten van een mix van plantaardige en gecultiveerde vleesingrediënten met structuur worden geproduceerd. Het geprinte product wordt enkele weken geïncubeerd zodat het weefsel zich kan vormen en verbinden.

Het gerijpte vlees met een vaste structuur krijgt zijn textuur van de gecultiveerde spiercellen die zich tot spiervezels hebben gevormd. Het vereist levende cellen die groeien, differentiëren en rijpen om complex vezelig weefsel te vormen dat de textuur en smaak van conventioneel vlees perfect nabootst.

Samenwerkingspartners

Ashton Kutcher, Guy Oseary, ENOUGH, Umami, GCC

Opschalingsactiviteiten

Steakholder Foods neemt in december 2020 het Belgische Peace of Meat en verkrijgt hiermee een hele nieuwe divisie die een unieke methode heeft ontwikkeld om op diervriendelijke wijze dierlijk vet te cultiveren met behulp van de stamcellen van dieren. In april 2023 is Peace of Meat als dochtermaatschappij van Steakholder Foods failliet verklaard.

In maart 2022 brengt Steakholder Foods naar buiten dat het een kantoor opent in de Verenigde Staten. De nieuwe ruimte zal activiteiten omvatten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, investeerdersrelaties en zakelijke ontwikkeling. Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van het bedrijf en een teken dat het hard werkt aan verdere schaalvergroting.

Steakholder Foods kondigt in mei 2022 een doorbraak richting de massaproductie van gecultiveerd vlees aan met behulp van cellen en biomaterialen. Het bedrijf heeft een unieke modulaire printkop met meerdere sproeiers ontwikkeld. De nieuwe technologie kan complexe vleesproducten produceren met zeer nauwkeurige precisie op een industrieel productieniveau zonder de levensvatbaarheid van cellen te beïnvloeden.

In de zomer van 2023 tekent Steakholder Foods voor het eerst een meerjarige overeenkomst ter waarde van miljoenen dollars met een overheidsinstantie van de Gulf Cooperation Council (GCC) om zijn 3D-bioprinttechnologie te commercialiseren. De samenwerkingsovereenkomst is bedoeld om bij te dragen aan de schaalbaarheid van de 3D-geprinte voedseltechnologie van Steakholder Foods in de regio van de GCC, die de economische unie vertegenwoordigt tussen Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Filosofie

Steakholder Foods wil lekker vlees maken op een manier die goed is voor de aarde. Het bedrijf is ontstaan uit een diepe verbondenheid met een geliefde culinaire traditie en een passie om deze op een duurzame manier door te geven. Het bedrijf combineert geavanceerde biologie met toonaangevende 3D-bioprinttechnologie om hele stukken echt vlees te produceren.

Steakholder Foods ziet vlees als een essentieel onderdeel van onze cultuur. Wel wil het bedrijf de manier waarop we aan vlees komen veranderen. Het bedrijf wil genoeg vlees voor iedereen produceren zonder daarmee schade aan de natuur te berokkenen.

Steakholder Foods in het kort
 • is onderdeel van Israëlisch machtsblok dat veel kennis en overheidssteun geniet;
 • heeft aangetoond kweeksteaks te kunnen printen;
 • produceert toonaangevende unieke 3D-printtechnologieën en bio-inkten;
 • heeft een uniek multi-nozzle 3D-bioprintsysteem voor productie op industriële schaal;
 • staat al genoteerd op de beurs in Israël;
 • is inmiddels het eerste kweekvleesbedrijf dat genoteerd staat op de Nasdaq kapitaalmarkt (STKH).
NL GIF 728X90

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

Via bovenstaande linkjes kun je je geheel vrijblijvend aanmelden bij onze samenwerkingspartners. Zelf ontvangen wij hiervoor een kleine commissie. Hiermee kunnen we onze missie om bij te dragen aan de groei van kweekvlees voortzetten door het verstrekken van veelzijdige informatie hierover. Wij geloven er heilig in dat kweekvlees een einde kan maken aan de enorm dieronvriendelijke en vervuilende industriële veeteelt. Door je via de linkjes aan te melden, help je ons enorm in deze missie! De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.