kweekvleesbedrijf meatech

MeaTech aandelen

MeaTech aandelen

Waar: Ness Ziona, Israël
Wie: Sharon Fima
Wat: Rundvlees
Marktlancering: –
Sinds: 2018
Investeringen: $34 miljoen
Website: www.meatech3d.com
Aandelenkoers: MeaTech koers
Investeerders: Wie investeren in MeaTech

MeaTech is een veelbelovend Israëlisch kweekvleesbedrijf. Het 3D-bioprinting techbedrijf met het hoofdkantoor in Ness Ziona is in 2018 opgericht door Sharon Fima. Het bedrijf specialiseert zich in het maken van biefstuk van kweekvlees.

MeaTech 3D-bioprinting

Het bedrijf heeft een manier ontwikkeld om kweeksteaks in 3D te printen vanuit de cellen van runderen. Anders dan bijvoorbeeld Nederlands kweekvleesbedrijf Mosa Meat, gebruikt zij voor deze stamcellen nog wel monsters uit de navelstrengen van kalfjes.

MeaTech aandelen kunnen interessant zijn. MeaTech maakt net als Aleph Farms deel uit van het sterke Israëlische machtsblok op het terrein van de productie van gecultiveerd vlees. Net als Aleph Farms kan het kweeksteaks maken middels celkweek en geavanceerde 3D-bioprinttechnologie.

Eind november heeft MeaTech aangekondigd een kweeksteak van één centimeter dik te hebben gemaakt. De geprintte steak is in een eigen laboratorium geproduceerd met behulp van bio-inkt van opgekweekte stamcellen van een koe met toegevoegde rundervetcellen.

Met de overname van het Belgische Peace of Meat in 2020 wordt MeaTech een speler om rekening mee te houden. De kweekvlees startup kan vanaf nu gebruikmaken van de kennis en kunde van Peace of Meat om door middel van biologische processen vetcellen op te kweken. Met deze techniek komt het maken van de ideale steak van kweekvlees een stuk dichterbij. De toevoeging van diervriendelijk opgekweekt dierlijk vet kan een grote vooruitgang betekenen in de smaak en de textuur van hun gekweekte steak.

MeaTech verwacht in 2022 met de eerste kweekvleesproducten in de vorm van sappige kweeksteaks op de markt te komen.

Waarom aandelen MeaTech

MeaTech:

  • is onderdeel van Israëlisch machtsblok dat veel kennis en overheidssteun geniet;
  • heeft met de overname van Peace of Meat extra kennis en kunde in huis gehaald;
  • heeft aangetoond kweeksteaks te kunnen printen;
  • staat al genoteerd op de beurs in Israël;
  • is al bezig met een beursintroductie op de Nasdaq beurs om kapitaal op te halen.
  • is inmiddels het eerste kweekvleesbedrijf dat genoteerd staat op de Nasdaq kapitaalmarkt (MITC)

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere wereld, en wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.