kweekvleesbedrijf meatech

MeaTech aandelen

Interesse in MeaTech aandelen? Hier vind je informatie over het Israëlische kweekvleesbedrijf en hoe je nù al kunt investeren in MeaTech!

Over Meatech

MeaTech is een veelbelovend Israëlisch kweekvleesbedrijf. Het 3D-bioprinting techbedrijf met het hoofdkantoor in Ness Ziona is in 2018 opgericht door Sharon Fima. Het bedrijf specialiseert zich in het maken van biefstuk van kweekvlees.

MeaTech’s celcultivering en 3D-bioprinting

Het bedrijf heeft een manier ontwikkeld om kweeksteaks in 3D te printen vanuit de cellen van runderen. Anders dan bijvoorbeeld Nederlands kweekvleesbedrijf Mosa Meat, gebruikt zij voor deze stamcellen nog wel monsters uit de navelstrengen van kalfjes.

MeaTech aandelen kunnen interessant zijn. MeaTech maakt net als Aleph Farms deel uit van het sterke Israëlische machtsblok op het terrein van de productie van gecultiveerd vlees. Net als Aleph Farms kan het kweeksteaks maken middels celkweek en geavanceerde 3D-bioprinttechnologie.

Eind november heeft MeaTech aangekondigd een kweeksteak van één centimeter dik te hebben gemaakt. De geprintte steak is in een eigen laboratorium geproduceerd met behulp van bio-inkt van opgekweekte stamcellen van een koe met toegevoegde rundervetcellen.

Met de overname van het Belgische Peace of Meat in 2020 wordt MeaTech een speler om rekening mee te houden. De kweekvlees startup kan vanaf nu gebruikmaken van de kennis en kunde van Peace of Meat om door middel van biologische processen vetcellen op te kweken. Met deze techniek komt het maken van de ideale steak van kweekvlees een stuk dichterbij. De toevoeging van diervriendelijk opgekweekt dierlijk vet kan een grote vooruitgang betekenen in de smaak en de textuur van hun gekweekte steak.

MeaTech verwacht in 2022 met de eerste kweekvleesproducten in de vorm van sappige kweeksteaks op de markt te komen.

Kenmerken MeaTech:

  • is onderdeel van Israëlisch machtsblok dat veel kennis en overheidssteun geniet;
  • heeft met de overname van Peace of Meat extra kennis en kunde in huis gehaald;
  • heeft aangetoond kweeksteaks te kunnen printen;
  • staat al genoteerd op de beurs in Israël;
  • is al bezig met een beursintroductie op de Nasdaq beurs om kapitaal op te halen.
  • is inmiddels het eerste kweekvleesbedrijf dat genoteerd staat op de Nasdaq kapitaalmarkt (MITC).

Hoe investeren in MeaTech

MeaTech is op dit moment het enige kweekvleesbedrijf dat op de beurs handelt. Via DEGIRO kun je het bedrijf makkelijk terugvinden. MeaTech staat genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool MITC. Bezoek vrijblijvend het platform en typ vervolgens in de zoekbalk linksboven MITC in. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

beleggen in kweekvlees