Nederlands kweekvleesbedrijf Meatable

Meatable aandelen

Interesse in Meatable aandelen? Hier vind je informatie over het Nederlandse kweekvleesbedrijf en hoe je nù al kunt investeren in Meatable!

Over Meatable

Meatable is de tweede Nederlandse kweekvlees-startup die in 2018 is opgericht door Krijn de Nood, Mark Kotter en Daan Luining, ondersteund door professoren van de universiteit van Cambridge en de universiteit van Stanford. Het bedrijf groeit stevig door. Inmiddels heeft het bedrijf zeker 40 medewerkers uit 15 verschillende landen. Ook zijn verschillende Nederlandse universiteiten betrokken bij de werkzaamheden, zoals de TU Delft en de Universiteit van Leiden.

Eind 2021 hoopt Meatable een kleine productiefaciliteit te hebben staan op de Biotech Campus in Delft. Elk moment kan de eerste varkensmedaillon van gekweekt vlees door het kweekvleesbedrijf worden gepresenteerd. De startup verwacht dat de commerciële productie in 2025 van start kan gaan. Vanaf dat moment moet het kweekvlees prijsconcurrerend zijn met nu nog ‘gangbaar’ vlees.

Meatable team
Daan Luining, Krijn de Nood en het Meatable team Picture credits: Meatable

Hoe maakt Meatable kweekvlees?

Allereerst nemen ze een onschuldig monster af met stamcellen van bijvoorbeeld een koe. De stamcellen laten ze op natuurlijk wijze buiten het lichaam van de koe uitgroeien tot vet- of spierweefsel. Het vet- en spierweefsel brengen zij samen waardoor vlees ontstaat waarvoor de koe verder ongemoeid blijft.

Meatable heeft als eerste bedrijf ooit een uniek procedé voor de ontwikkeling van kweekvlees ontwikkeld. Een werkwijze waarbij ze specifieke pluripotente stamcellen gebruiken die het vermogen bezitten om in elk type spier- of vetcel te veranderen zònder dat er dierlijk serum voor nodig is. Veel kweekvlees-startups halen de benodigde stamcellen uit weefsel van levende dieren. Meatable doet dit juist niet. Zij verkrijgen stamcellen uit de navelstreng van de koe . Dit gebeurt op dezelfde wijze waarop mensen stamcellen kunnen doneren met bloed uit de navelstreng na de geboorte van een kind. Overbodig biologisch materiaal dat anders wordt weggegooid.

Meatable kan hiermee ook grote hoeveelheden spier- en vetweefsel sneller kweken dan de meeste kweekvleesbedrijven dat kunnen. Meatable kan met hun procedé grote hoeveelheden van benodigde cellen in enkele dagen in plaats van maanden maken. “We kunnen deze cel zonder pijn bemachtigen van een echt dier. En omdat deze cel afkomstig is van een echt dier is het ook echt vlees, geen sterk bewerkte vervanger”, aldus De Nood in een interview in Business Insider.

Kenmerken Meatable:

  • heeft een unieke gepatenteerde kweekmethode (OPTI-OX) om sneller en serumvrij kweekvlees te maken;
  • heeft het Nederlandse DSM dat zich ook toelegt op biotechnologie achter zich staan;
  • bestaat uit een symphatiek en veelbelovend team dat opereert vanuit de Biotech Campus Delft;
  • werkt samen met de beste universiteiten van de wereld Cambridge en Stanford University;
  • beschikt inmiddels over een behoorlijk kapitaal om door te ontwikkelen en uit te breiden.
Hoe investeren in Meatable?

Investeren in Meatable is deels mogelijk. Hoe dat zit? Meatable staat nu nog niet genoteerd aan de beurs. Het is dus nog niet mogelijk om Meatable aandelen te kopen. Toch is het via de investeringsmaatschappij Agronomics Ltd. mogelijk om indirect te investeren in Meatable. Agronomics handelt op de London Stock Exchange. De ‘venture capital firm’ heeft vooral startups die kweekvlees of kweekvis ontwikkelen in hun portfolio. Onder deze startups bevinden zich onder andere de kweekvlees-startups Mosa Meat en dus ook Meatable.

Via onze online broker DEGIRO kun je Agronomics makkelijk terugvinden. Bezoek vrijblijvend het platform en typ vervolgens in de zoekbalk linksboven ANIC in. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.

beleggen in kweekvlees
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.