Eat Just aandelen

Interesse in Eat Just aandelen? Hier vind je informatie over het Amerikaanse kweekvleesbedrijf en hoe je nù al kunt investeren in Eat Just!

Over Eat Just

Eat Just is ooit begonnen als Hampton Creek. Het is opgericht in 2011 door Josh Balk en Josh Tetrick. Hoewel het aanvankelijk uitsluitend plantaardig voedsel produceerde, heeft Eat Just sinds 2016 ook zijn aandacht gericht op de productie van kweekvlees. Onder de naam GOOD Meat cultiveert het bedrijf hoofdzakelijk kip en rundvlees.

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf, gevestigd in San Francisco, bouwt voort op de erfenis van de Nederlandse pionier in kweekvlees, Willem van Eelen. Het heeft de patenten op kweekvlees die oorspronkelijk in handen waren van Van Eelen, verworven via zijn familie.

In 2017 onthulde het bedrijf al een jaar bezig te zijn met de ontwikkeling van kweekvlees. Het claimde in die tijd dat ze eind 2018 al kweekvleesproducten commercieel op de markt konden brengen. In mei 2019 gaf het bedrijf aan dat slechts regelgeving introductie in de weg stond.  De kennis was in huis en technologisch waren er naar eigen zeggen toen al geen barrières meer.

Eat Just zag Nederland, gezien de voorgeschiedenis, enkele jaren terug als de perfecte locatie om de rest van de wereld kennis te laten maken met het door hen gekweekte vlees. Echter werd de verkoop van kweekvlees hier door de Europese voedsel- en warenautoreit (EFSA) verboden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is gekweekte-kip-Eat-Just-1024x695.jpg
Kipnuggets van kweekvlees van Eat Just in restaurant Singapore
Photo credits: Eat Just en 1880

Eat Just heeft zich onderscheiden door als eerste kweekvleesbedrijf ter wereld daadwerkelijk gecultiveerd vlees op de markt te brengen. Het bedrijf heeft de primeur gehad door in Singapore als eerste restaurant kweekvlees te serveren en gerechten met gecultiveerde kip voor het eerst thuis te laten bezorgen.

Helemaal nu Eat Just voorlopig alleen samen met UPSIDE Foods gecultiveerde kip in de Verenigde Staten mogen verkopen, heeft het bedrijf een voorsprong op andere kweekvlees-startups in de race om kweekvlees als eerste grootschalig op de markt te brengen.

In 2022 maakte het bedrijf bekend dat het bouwt aan de grootste bioreactoren ooit om op commerciële schaal kweekvlees te maken. Deze indrukwekkende bioreactoren moeten elk een capaciteit van 250.000 liter krijgen en zijn maar liefst vier verdiepingen hoog. Hiermee zijn ze aanzienlijk groter dan alle bestaande en geplande bioreactoren.

Op volle productiecapaciteit moeten deze bioreactoren in staat om jaarlijks bijna 14 miljoen kilogram kippen- en rundvlees te produceren. Hiermee kan het Amerikaanse kweekvleesbedrijf tienduizenden restaurants gaan voorzien van kweekvlees.

Eat Just draait al een tijdje mee in de voedselindustrie. Het bedrijf maakt onder andere eiproducten van plantaardig materiaal onder de naam JUST Egg.

Het bedrijf kan leunen op een enorm investeringskapitaal. Verder is het dus in vergelijking met veel andere kweekvleesbedrijven een erg volwassen bedrijf. Oprichter Josh Tetrick heeft in 2021 een beursintroductie al voorzichting aangekondigd. Tot op heden is het hiervan nog niet gekomen.

Kenmerken Eat Just:

  • is first mover op markt in Singapore;
  • is een bedrijf met een langer trackrecord in de voedselindustrie;
  • heeft grote financiële armslag dankzij royaal investeringskapitaal;
  • oprichter Josh Tetrick mikt bij winst op een marktintroductie;
  • werkt aan enorme bioreactoren voor grootschalige verkoop van kweekvlees;
  • mag samen met UPSIDE Foods als eerste bedrijf in de VS kweekvlees verkopen.

Hoe investeren in Eat Just

Investeren in Eat Just is op dit moment alleen indirect mogelijk. De Canadese investeringsmaatschappij Eat & Beyond heeft Eat Just in hun portfolio staan met de kweekvleestak van het bedrijf GOOD Meat. Eat & Beyond handelt op zowel de Canadese beurs als op de Frankfurt Stock Exchange. Je kunt ze terugvinden via het bekroonde Duitse handelsplatform Trade Republic.

Meld je hier geheel vrijblijvend aan en ontdek hoe makkelijk de app van Trade Republic werkt. Je kunt zelfs tot €500,- verdienen als je je effecten overdraagt naar deze aanbieder! Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Ook kun je sinds kort via CULT Food Science investeren in Eat Just. CULT Food Science is een durfinvesteerder die zich richt op kweekvleesbedrijven, kweekvisbedrijven en gecultiveerde zuivelproducenten.

CULT Food Science is te vinden onder het symbool CULT op de Canadian Stock Exchange (CSE). De investeerder is ook makkelijk terug te vinden via Trade Republic.

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

NL GIF 728X90

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.