Eat Just aandelen

Interesse in Eat Just aandelen? Hier vind je informatie over het Amerikaanse kweekvleesbedrijf en hoe je nù al kunt investeren in Eat Just!

Over Eat Just

Eat Just is ooit begonnen als Hampton Creek. Het is opgericht in 2011 door Josh Balk en Josh Tetrick. Als voedselproducent van voorheen alleen plantaardig voedsel, heeft Eat Just zich sinds 2016  ook toegelegd op de productie van ‘clean meat’.

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf met het hoofdkantoor in San Francisco bouwt voort op de nalatenschap van de Nederlandse grondlegger van kweekvlees, Willem van Eelen. Het bedrijf heeft via de familie van Van Eelen de patenten die hij in bezit had op kweekvlees verworven.

In 2017 onthulde het bedrijf al een jaar bezig te zijn met de ontwikkeling van kweekvlees. Het claimde destijds dat ze eind 2018 al kweekvleesproducten commercieel op de markt konden brengen. In mei 2019 gaf het bedrijf aan dat slechts regelgeving introductie in de weg stond.  De kennis was in huis en technologisch waren er naar eigen zeggen toen al geen barrières meer.

Eat Just zag Nederland, gezien de voorgeschiedenis enkele jaren terug als de perfecte locatie om de rest van de wereld kennis te laten maken met het door hen gekweekte vlees. Echter werd de verkoop van kweekvlees hier door de Europese voedsel- en warenautoreit (EFSA) verboden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is gekweekte-kip-Eat-Just-1024x695.jpg
Kipnuggets van kweekvlees van Eat Just in restaurant Singapore
Photo credits: Eat Just en 1880

Wat aandelen Eat Just interessant maakt is dat Eat Just het eerste kweekvleesbedrijf is dat daadwerkelijk kweekvlees op de markt heeft gebracht. In Singapore is kweekvlees van het bedrijf als eerste ter wereld geserveerd in een restaurant en zijn gerechten van kweekvlees voor het eerst thuisbezorgd. Hiermee troeft het Amerikaanse Eat Just voorlopig alle andere kweekvlees startups af in de strijd om als eerste kweekvlees op de markt te kunnen brengen.

Eat Just draait al een tijdje mee in de voedselindustrie. Het bedrijf maakt onder andere eiproducten van plantaardig materiaal onder de naam JUST Egg.

Het bedrijf kan leunen op een enorm investeringskapitaal. Verder is het dus in vergelijking met veel andere kweekvleesbedrijven een erg volwassen bedrijf. Oprichter Josh Tetrick heeft een marktintroductie al voorzichting aangekondigd. Kort nadat het bedrijf naar verwachting eind dit jaar winstgevend is, wil het een beursgang maken.

Kenmerken Eat Just:

  • is first mover op markt in Singapore;
  • is een bedrijf met een langer trackrecord in de voedselindustrie;
  • heeft grote financiële armslag dankzij royaal investeringskapitaal;
  • Oprichter Josh Tetrick mikt op een marktintroductie als bedrijf naar verwachting in 2022 winst draait.

Hoe investeren in Eat Just

Investeren in Eat Just is op dit moment alleen indirect mogelijk. De Canadese investeringsmaatschappij Eat & Beyond heeft Eat Just in hun portfolio staan met de kweekvleestak van het bedrijf GOOD Meat. Eat & Beyond handelt op zowel de Canadese beurs als op de Frankfurt Stock Exchange. Je kunt ze helaas niet langer via DEGIRO terugvinden. 

Wel is de durfkapitalist die voornamelijk investeert in alternatieve duurzame voedselbronnen onder meer terug te vinden met de tickercode EATBF op het Nederlandse handelsplatform LYNX.

Ook kun je sinds kort via CULT Food Science investeren in Eat Just. CULT Food Science is een durfinvesteerder die zich richt op kweekvleesbedrijven, kweekvisbedrijven en gecultiveerde zuivelproducenten.

CULT Food Science is te vinden onder het symbool CULT op de Canadian Stock Exchange (CSE).

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.