Cellx aandelen

Heb je interesse in aandelen Cellx? Hier vind je informatie over het Chinese kweekvleesbedrijf en of je nù al kunt investeren in Cellx.

Over Cellx

Cellx is het tweede Chinese kweekvleesbedrijf opgericht in 2020 door Ran Liu en Ziliang Yang.

Cellx is een biotech-startup dat Chinese consumenten wil gaan voorzien van een duurzame bron van dierlijke eiwitten. De startup doet dit door geavanceerde celcultuurprocessen te ontwikkelen en moderne weefseltechnologie toe te passen. Het motto van het bedrijf spreekt boekdelen: ‘Eet vlees, geen dieren’.

Cellx wil de productie- en consumptiepatronen van vlees herdefiniëren om de relatie tussen mens en natuur en mens en dier harmonieuzer te maken. Centraal in deze gedachte staat dat dieren niet langer als drager, of als individuele productiefabriekjes van vlees gebruikt worden.

Het bedrijf kiest ervoor om zich te richten op het kweken van varkensvlees. Het kiest voor de interne markt omdat de afzetmarkt groot genoeg is, China voedselveiligheid hoog op de prioriteitenlijst heeft staan, varkensvlees er enorm veel gegeten wordt, en zij deze markt het beste kent.

Hoe investeren in Cellx

Investeren in CellX is deels mogelijk. Hoe dit zit? Het Chinese kweekvleesbedrijf staat zelf nog niet genoteerd aan de beurs. Het is dus nog niet mogelijk om CellX aandelen te kopen. Toch is het via de investeringsmaatschappij Agronomics Ltd. mogelijk om indirect te investeren in Cellx. Agronomics handelt op de London Stock Exchange. Deze ‘venture capital firm’ heeft vooral startups die kweekvlees of kweekvis ontwikkelen in hun portfolio. Onder deze startups bevinden zich onder andere ook de kweekvlees-startups Mosa Meat en Meatable.

Via onze online broker DEGIRO kun je Agronomics makkelijk terugvinden. Bezoek vrijblijvend het platform en typ vervolgens in de zoekbalk linksboven ANIC in. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

beleggen in kweekvlees

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.