BioTechFoods aandelen

Interesse in BioTechFoods aandelen? Hier vind je informatie over het Spaanse kweekvleesbedrijf en of je nù al kunt investeren in BioTechFoods.

Over BioTechFoods

BioTechFoods is een biotechbedrijf uit San Sebastian in Spanje. Het is opgericht in 2017 door Mercedes Vila (CTO) en Iñigo Charola (CEO). BioTechFoods is de iniatiefnemer van het Meat4All project. In november 2021 heeft de Braziliaanse vleesverwerker JBS een meerderheidsbelang in het Spaanse kweekvleesbedrijf weten te bedingen.

Het doel is om een duurzaam alternatief te vormen voor ‘regulier’ vlees. Hiervoor dient het de kweekvleesproductie van pluimvee verder te industrialiseren en commercialiseren. Het Spaanse kweekvleesbedrijf heeft hiervoor €2,7 miljoen gekregen via het Horizon 2020 programma. Dit is een initiatief van de Europese om wetenschap en innovatie in Europa te stimuleren.

Uitgangspunten in het project zijn dat de dierlijke cellen niet genetisch gemodificeerd worden en dat nooit dierlijk serum gebruikt wordt. Het merk waarmee het kweekvleesbedrijf de kweekvleesmarkt wil veroveren heet Ethicameat. Dè uitdaging van BioTechFoods is dat het kweekvlees bij de productie van grotere hoeveelheden dezelfde voedingswaarde blijft behouden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Ethica-meat-gekweekte-kipnugget-1024x724.jpg
EthicaMeat gekweekte kipnuggets/ Photo credits: BioTechFoods

Hoe investeren in BioTechFoods

Investeren in BioTechFoods is op dit moment nog niet mogelijk. BioTechFoods aandelen zijn nog niet te koop. Wil je weten wanneer er wel in BioTechFoods geïnvesteerd kan worden? Schrijf je dan hier in. Dan stellen wij je op de hoogte als investeren in het bedrijf mogelijk wordt!

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.