Aleph Farms aandelen

Interesse in Aleph Farms aandelen? Hier vind je informatie over het Israëlische kweekvleesbedrijf en of je nù al kunt investeren in Aleph Farms.

Tijdlijn

 • jan 2017: Bij een eerste investeringsronde heeft de Israëlische startup $2,25 miljoen opgehaald bij onder andere The Kitchen, Peregrine Ventures , CPT Capital en New Crop Capital

 • jul 2017: The Kitchen Hub van de Strauss Group en Didier Toubia en Neta Lavon starten met het overbrengen van weefseltechnieken van het laboratorium van Shulamit Levenberg

 • dec 2018: Aleph Farms onthult reeds eerste dungesneden steak van kweekvlees

 • mei 2019: $12 miljoen bijeengebracht bij een investeringsronde geleid door Vis Vires New Protein met Cargill en M-Industry (Industrial Group of Migros) als investeerders

 • okt 2020: Aleph Farms kondigt lancering ruimteprogramma Aleph Zero aan

 • dec 2020: Aleph Farms toont eerste serieuze prototype gecultiveerde rundersteak

 • jan 2021: Samenwerking Aleph Farms en Mitsubishi om kweekvlees naar Japan te brengen

 • feb: 2021 Eerste ribeye kweeksteak ter wereld gepresenteerd door Aleph Farms

 • mrt 2021: Aleph Farms en het Braziliaanse vleesverwerkingsbedrijf Brasil Foods (BRF) gaan samenwerken om kweekvlees op tafel te krijgen in Brazilië

 • jul 2021: Nieuwe serie-B investeringsronde levert Aleph Farms $105 miljoen op

 • sep 2021: Leonardo DiCaprio investeert in Mosa Meat en Aleph Farms

 • sep 2021: Aleph Farms gaat met Aziatische voedingsreuzen Thai Union en CJ CheilJedang in zee om Aziatische regio van kweekvlees te voorzien

 • dec 2021: Samenwerking Aleph Farms met chemieconcern en leverancier van eiwitproductietechnologieën Wacker

 • apr 2022: Aleph Farms maakt zich klaar voor wereldwijde lancering en opent een nieuw hoofdkantoor in Rehovot van maar liefst 6.000 m2

 • feb 2023: Opperrabijn Israël verklaart kweeksteak Aleph Farms koosjer

 • mrt 2023: Aleph Farms en Esco Aster slaan handen ineen voor kweekvleesproductie in Singapore

 • mei 2023: Aleph Farms lanceert kweeksteaks onder de merknaam Aleph Cuts

 • jul 2023: Kweeksteak van Aleph Farms klaar voor beoordeling in Zwitserland

 • aug 2023: Aleph Farms vraagt goedkeuring aan voor verkoop gecultiveerd rundvlees in VK

Hoe investeren in Aleph Farms

Investeren in Aleph Farms is op dit moment nog niet mogelijk. Wil je op de hoogte gesteld worden als dit verandert? Schrijf je dan hier in. Dan houden wij je op de hoogte als investeren in Aleph Farms mogelijk wordt!

Banner 728x90
Over Aleph Farms

Aleph Farms richt zich op de productie van hoogwaardige kweekvleessteaks. Het bedrijf werd opgericht in 2017, dankzij een samenwerking tussen de Israëlische food-tech incubator “The Kitchen” van de Strauss Groep en het Israëlische instituut voor technologie, Technion. Een vooraanstaande figuur binnen dit innovatieve bedrijf is professor Shulamit Levenberg.

Opmerkelijk is dat dit Israëlische kweekvleesbedrijf in 2019 een baanbrekend experiment succesvol heeft uitgevoerd in het International Space Center (ISS), waarmee ze hun streven naar onvoorwaardelijke toegang tot veilig en voedzaam vlees met minimale hulpbronnen hebben bevestigd. Dit bewijst dat Aleph Farms vastberaden is om hun belofte waar te maken, ongeacht de locatie of de omstandigheden, en dat ze zich blijven inzetten voor de toekomst van duurzame voedselproductie.

Met het nieuwe ambitieuze ruimteprogramma Aleph Zero zette het bedrijf deze claim nog maar eens kracht bij. Inmiddels is het een van de meest toonaangevende kweekvleesbedrijven ter wereld. Het maakt Aleph Farms dus niet uit. Op Mars, of in space, Aleph Farms cultiveert er vlees:

Het Aleph Farms team

Aleph Farms is opgericht door Didier Toubia, Shulamit Levenberg en Neta Lavon. Milieuactivisten Leonardo di Caprio en en Marc Buckley hebben net als Aimée Christensen, Danielle Nierenberg en Alan Colman een adviserende rol binnen de organisatie. Laatstgenoemde is een vooraanstaande wetenschapper op het gebied van stamcelonderzoek en -technologie.

Het bedrijf heeft tussen de 150 en 200 werknemers verspreid over de vestigingen in Rehovot en New York.

Video prototype

Aleph Farms verbaasde de wereld door als eerste een ribeye steak te presenteren. Eerder had het bedrijf al een mijlpaal bereikt door het allereerste commerciële prototype van een authentieke kweeksteak te onthullen zoals te zien in de video:

Eerste steak van kweekvlees ter wereld
Hoe Aleph Farms kweekvlees maakt

Terwijl veel concurrenten zich momenteel richten op het produceren van ongestructureerd vlees, zoals hamburgers, gehaktballen of kipnuggets, heeft Aleph Farms vooral de ambitie om met behulp van 3D-technologie gestructureerd vlees, oftewel gecultiveerde steaks te maken. Het kweekvlees dat toch wel als de heilige graal binnen de industrie gezien wordt. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich duidelijk van de concurrentie.

De werkwijze zelf verschilt in essentie niet veel van het toonaangevende Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat, met dien verstande dat Aleph Farms embryonale cellen gebruikt in plaats van spierstamcellen. Het bedrijf claimt dat hun technologie het mogelijk maakt om verschillende celtypes samen tot een complexe structuur te laten groeien. Iets wat door de jaren heen door de andere kweekvleesbedrijven over de hele wereld als een schier onmogelijke opdracht werd beschouwd.

In dit proces wordt een speciaal ontwikkeld raamwerk gebruikt om gelijktijdig spier-, vet- en bindweefsel samen met het vasculaire systeem te kweken. Na het kweekproces in een bioreactor groeien de cellen op basis van dit speciale raamwerk uit tot ongesneden stukken vlees. Handmatige inmenging achteraf is niet vereist. Het volledige proces om een volwaardige kweeksteak te produceren, duurt doorgaans drie tot vier weken.

Samenwerkingspartners

Cargill, Migros, Mitshubishi, Leonardo di Caprio, Esco Aster, Wacker, Brazil Foods, Thai Union en CJ CheilJedang

Opschalingsactiviteiten

Aleph Farms bereidt zich serieus voor op een wereldwijde marktintroductie van hun gecultiveerde rundersteak. Het Israëlische bedrijf opereert inmiddels vanuit een nieuw hoofdkantoor in Rehovot met een oppervlakte van dik 6000 m2.

Dit multifunctionele gebouw zal dienen als hoofdkantoor, productiefaciliteit voor grootschalige productie van kweekvleessteaks, informatiecentrum en onderzoeks- & ontwikkelingsafdeling. De faciliteit heeft het potentieel om de operaties van Aleph Farms te verzesvoudigen. Het informatiecentrum zal het publiek informeren over het bedrijf en haar toekomstvisie op voedsel.

Het vlees zal worden gecultiveerd in zogenaamde ‘bio-farms’, grote productiefaciliteiten met bioreactoren vergelijkbaar met melktanks die gebruikt worden in zuivelfabrieken.

Filosofie

Aleph Farms ontwerpt nieuwe manieren om kwalitatieve dierlijke producten te produceren die bijdragen aan duurzaamheid, voedselzekerheid en dierenwelzijn in onze voedselsystemen. Het bedrijf maakt producten met zo min mogelijk hulpbronnen, op een manier die ten goede komt aan mens, planeet en dier.

Het hele-koe-principe staat centraal bij het cultiveren van dierlijke producten. Aleph Farms houdt zich daarom ook niet alleen bezig met het cultiveren van vlees, maar ook met bijvoorbeeld het kweken van collageen.

Het werkt slim en gebruikt een speciale aanpak om iets te creëren dat een compleet alternatief kan gaan bieden voor de industriële veeteelt. Dit laat zien dat ze een brede visie hebben en willen helpen bij een complete verduurzaming van de landbouw.

Lancering

Aleph Farms mikt op een marktintroductie in 2023/2024. Zoals het er nu naar uitziet richt Aleph Farms zich net als vele andere bedrijven eerst op Singapore. Daarnaast heeft het bedrijf logischerwijs de interne Israëlische markt in het vizier. Ook maakt het bedrijf zich, getuige de samenwerkingen, ook op voor marktintroducties elders in Azië en in Brazilië.

Aleph Farms in het kort
 • heeft een indrukwekkend ruimtevaartprogramma dat ambitie en know-how toont;
 • focust zich op de ‘heilige graal’ van kweekvlees: hele steaks;
 • heeft nadrukkelijke overheidssteun om Israël op de kaart te zetten;
 • kan wellicht profiteren van soepelere regelgeving bij toetreding consumentenmarkt;
 • is een voorloper in het cultiveren van structuurvlees;

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

NL GIF 728X90

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.