Aleph Farms aandelen

Interesse in Aleph Farms aandelen? Hier vind je informatie over het Israëlische kweekvleesbedrijf en of je nù al kunt investeren in Aleph Farms.

Over Aleph Farms

Aleph Farms richt zich op steaks van kweekvlees. Het is in 2017 mede opgericht door de Israëlische food-tech incubator “The Kitchen” van Strauss Groep en Technion, het Israëlische instituut voor technologie. Vooraanstaand onderzoeker binnen de startup is professor Shulamit Levenberg.

Het Israëlische kweekvleesbedrijf heeft in 2019 al een succesvol experiment met het kweken van vlees in het International Space Center (ISS) volbracht. Hiermee zetten ze de eigen belofte kracht bij. Overal en altijd onvoorwaardelijke toegang tot veilig en voedzaam vlees met minimale hulpbronnen.

Met het nieuwe ambitieuze ruimteprogramma Aleph Zero bewijst Aleph Farms nogmaals dat het mogelijk is om smakelijk kweekvlees te maken, ongeacht het klimaat of het gebrek aan natuurlijke hulpmiddelen.

Aankondiging project Aleph Zero

Inmiddels is het een van de meest toonaangevende kweekvleesbedrijven ter wereld. Op Mars, of in space? Aleph Farms maakt er kweekvlees.

Het kweekvleesbedrijf verrastte eerder door als eerste kweekvleesbedrijf een gekweekte ribeye steak te tonen. En daarvoor presenteerde het al een eerste commerciële prototype van een heuse kweeksteak.

In totaal hebben de Israëliers nu meer dan $118 miljoen opgehaald. Geen enkele ander kweekvleesbedrijf uit het Israëlische bolwerk van kweekvleesbedrijven heeft tot op heden zoveel aan investeringen opgehaald.

Wat aandelen Aleph Farms verder interessant maakt is dat de kweekvlees startup uit Israël een stap verder dan de meeste kweekvleesbedrijven. Waar veel concurrenten alleen nog ongestructureerd vlees zoals hamburgers, gehaktballen of kipnuggets maken, wil Aleph Farms bewijzen dat zij door middel van 3D-technologie werkelijk overal hele steaks van kweekvlees kunnen gaan printen.

De werkwijze verschilt in essentie niet veel van die van Mosa Meat, met dien verstande dat Aleph Farms embryonale cellen gebruikt in plaats van spierstamcellen. Het bedrijf claimt dat hun technologie het mogelijk maakt om verschillende celtypes samen tot een complexe structuur te laten groeien. Iets wat door de jaren heen door de andere kweekvleesbedrijven over de hele wereld als de heilige graal van het kweken van vlees wordt gezien.

In het proces wordt een speciaal ontwikkeld raamwerk gebruikt om spier-, vet- en bindweefsel tegelijk met het bloedvatenstelsel op te kweken. Na de kweek in een bioreactor groeien de cellen met behulp van het speciaal ontwikkelde raamwerk direct uit tot vlees met de structuur van een steak. Het naderhand handmatig combineren ervan is niet meer nodig. Het gehele proces om een volledig gevormde kweeksteak te produceren neemt drie tot vier weken in beslag.

Aleph Farms mikt op een marktintroductie in 2023/2024. Het vlees zal gekweekt gaan worden in zogenaamde ‘bio-farms’, grote productiefaciliteiten met bioreactoren vergelijkbaar met melktanks die gebruikt worden in zuivelfabrieken.

Kenmerken Aleph Farms

  • heeft een indrukwekkend ruimtevaartprogramma dat ambitie en know-how toont;
  • focust zich op de ‘heilige graal’ van kweekvlees: hele steaks;
  • heeft nadrukkelijke overheidssteun om Israël op de kaart te zetten;
  • kan wellicht profiteren van soepelere regelgeving bij toetreding consumentenmarkt.

Hoe investeren in Aleph Farms

Investeren in Aleph Farms is op dit moment nog niet mogelijk. Wil je op de hoogte blijven als dit verandert? Schrijf je dan hier in. Dan houden wij je op de hoogte als investeren in Aleph Farms mogelijk wordt!

Liever algemene informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.