Is in kweekvlees beleggen al mogelijk?

Ja. In kweekvlees beleggen is op meerdere manieren mogelijk! Op dit moment staat er één kweekvleesbedrijf genoteerd op de NASDAQ. Het gaat om het Israëlische kweekvleesbedrijf Steakholder Foods. Het voormalige MeaTech richt zich op het kweken en bioprinten van steaks van kweekvlees.

Via een van onze favoriete online brokers DEGIRO kun je het bedrijf makkelijk terugvinden onder symbool STKH. Je kunt via ons ook geheel vrijblijvend een rekening openen en vervolgens in de zoekbalk linksboven STKH invoeren.

Liever even vrijblijvend het platform bezoeken kan natuurlijk ook! Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Ook is het mogelijk om via een aantal grote investeringsmaatschappijen te beleggen in kweekvlees. Je kunt in de volgende ‘venture capitals’ beleggen die kweekvleesbedrijven in hun portfolio hebben:

Agronomics Ltd.

Agronomics handelt op de London Stock Exchange. De investeringsmaatschappij heeft vooral startups die kweekvlees of kweekvis ontwikkelen in hun portfolio. Onder deze startups bevinden zich onder andere de kweekvlees-startups Mosa Meat, Meatable, SuperMeat en New Age Meats.

Via onze online broker DEGIRO kun je het bedrijf makkelijk terugvinden. Open geheel vrijblijvend een rekening of log hier direct in op het platform en typ vervolgens in de zoekbalk linksboven ANIC in. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Eat & Beyond

Eat & Beyond handelt zowel op Canadese beurs als op de Frankfurt Stock Exchange. De Canadese investeringsmaatschappij heeft vooral plant-based bedrijven in hun aandelenpakket. Maar ook hebben zij Eat Just in hun portfolio staan met de kweekvleestak van het bedrijf GOOD Meat.

Eat & Beyond kun je nog niet terugvinden via DEGIRO onze samenwerkingspartner. Wel is de durfkapitalist die voornamelijk investeert in alternatieve duurzame voedselbronnen onder andere terug te vinden onder tickercode EATBF op het handelsplatform LYNX.

CULT Food Science

Het eveneens Canadese platform Cult Food Science investeert specifiek in bedrijven die kweekvlees, kweekvis en gecultiveerde zuivelproducten maken. Kweekvleesbedrijven die de durfkapitalist uit Vancouver nu al in portefeuille heeft zijn MeaTechEat Just, Mogale Meat, Novel Farms en Ohayo Valley.

CULT Food Science is terug te vinden onder het symbool CULT op de Canadian Stock Exchange (CSE).

Via onze online broker DEGIRO kun je het bedrijf nog niet terugvinden. Je kunt hier wel vrijblijvend het platform bezoeken. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Er zullen op korte termijn ongetwijfeld nog meer kweekvleesbedrijven naar de beurs trekken. Op Singapore na is er nog nergens in de wereld wettelijke toestemming voor kweekvleesbedrijven om de consumptiemarkt te betreden. Daarnaast moet kweekvlees nog schaalbaar gemaakt worden om de opkomende markt van flexitariërs überhaupt te kunnen bedienen. Toch hoeven dat niet noodzakelijkerwijs voorwaarden te zijn voor een beursintroductie. Zo bewijst ook Steakholder Foods.

Het zou zomaar kunnen dat het Amerikaanse Eat Just van Josh Tetrick begin volgend jaar ook richting beurs gaat. De CEO heeft in meerdere interviews door laten schemeren dat een IPO wellicht niet ver weg meer is. De Nederlandse kweekvleesbedrijven Mosa Meat en Meatable hebben zich nog niet over een mogelijke beursgang uitgelaten. Ook andere kweekvleesbedrijven houden zich nog stil. Toch kunnen er zomaar meer volgen op korte termijn.

Beleggen in kweekvlees is op dit moment dus beperkt mogelijk. Wil je graag op de hoogte gehouden worden over meer beleggingsmogelijkheden van kweekvlees? Schrijf je dan hier in dan houden wij je op de hoogte.

Waar kan ik beleggen in duurzame beleggingsproducten?

Hier vind je een aantal (online) brokers met kort de voor- en nadelen van het betreffende handelsplatform waar je (in de toekomst) goed zelf kunt handelen in duurzame beleggingsproducten zoals aandelen in kweekvleesbedrijven, durfinvesteerders met een kweekvlees portefeuille, kweekvlees ETF’s of overige duurzame beleggingsproducten.

Dus wil je graag zelf gaan beleggen in kweekvlees of in andere duurzame beleggingsproducten tegen lagere kosten? Kijk dan verder bij de volgende aanbieders en kies welk platform het beste bij je past:

Ben jij een actieve belegger die graag zelf in de ‘driver seat’ zit en het liefst zelf op zoek gaat naar de pareltjes om in te investeren?

Dan zit je goed bij DEGIRO:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is zelf-in-kweekvlees-beleggen-bij-degiro.png

Voordelen:

 • lage transactiekosten;
 • uitgebreide handelsmogelijkheden;
 • redelijk eenvoudig platform;
 • 100% Nederlandstalig;
 • voor de actieve belegger;
 • nu al de mogelijkheid om MeaTech (MITC) aandelen te kopen.

Nadelen:

Ga voor meer informatie naar de website van deze aanbieder.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Liever duurzaam beleggen in kweekvlees ETF’s?

Vind je het bij nader inzien toch wat te risicovol om te beleggen in één enkel kweekvleesbedrijf dat zijn sporen nog moet verdienen, of in durfinvesteerders die vooral kweekvleesbedrijven in portefeuille hebben?

Èn leun je zelf liever achterover en laat je het vuile uitzoekwerk liever opknappen door je beleggingsbroker?

Denk dan eens aan een beleggingsbroker als BUX. Want bij BUX Zero kun je beleggen in duurzame ESG-fondsen. Er is daarin zeker wat te kiezen als het om duurzame ETF’s gaat!

En nog veel relevanter, je kunt hier beleggen in de Sustainable Future of Food ETF. Deze ETF bestaat uit meer dan 40 bedrijven die zich bezighouden met duurzaam voedsel van de toekomst. In het mandje vind je onder andere Oatly en Beyond Meat. Oatly maakt alternatieven voor zuivelproducten uit haver. Beyond Meat staat bekend om zijn plantaardige vleesvervangers.

Er zijn helaas (nu) nog geen ETF’s met kweekvleesbedrijven, simpelweg omdat er nog maar één kweekvleesbedrijf beursgenoteerd staat. Maar de kans is groot dat er spoedig ook kweekvleesbedrijven onderdeel uitmaken van deze ETF.

Meld je hier geheel vrijblijvend aan en ontdek hoe makkelijk de app werkt! En misschien verdien je er nog een gratis aandeel mee ook.

Het mooie aan BUX Zero app:

 • supersimpel platform;
 • snel uiterlijk;
 • nog snellere klantenservice;
 • betaalbaar;
 • voor de ‘next gen’ belegger;
 • niet alleen voor de ‘happy few’;
 • gratis beleggen via Zero order;
 • lekker lui beleggen;
 • keuze ETF’s duurzaam beleggen.

Minder mooi aan BUX Zero:

 • Nog geen producten gericht op kweekvlees;
 • Iets minder individuele keuzevrijheid duurzaam beleggen.

Schrijf je geheel vrijblijvend in, ontdek de handige app en bekijk of je kans maakt op een gratis aandeel.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Leun je niet alleen liever achterover, maar heb je ook nog eens alle geduld van de wereld? Ben je meer op zoek naar veiligheid en naar geleidelijke winsten op lange termijn?

Dan is juist Brand New Day misschien meer iets voor jou. Brand New Day richt zich op indexbeleggen. Je geld wordt niet gestopt in een paar aandelen of obligaties waarvan je denkt dat het zomaar eens de krenten in de pap kunnen zijn. Brand New Day heeft een oersaaie, maar effectieve aanpak die op grondige kennis en analyse is gebaseerd.

De beleggingsaanpak van Brand New Day kenmerkt zich door:

 • lage kosten;
 • enorme spreiding;
 • volgen van de markt met de beste indexfondsen die er zijn;
 • inhouse expertise;
 • veilige aanpak;
 • duurzaam beleggen mogelijk.

Nadelen:

 • Door haar spreiding is groen beleggen helaas niet mogelijk;
 • Wellicht wat saai voor sommigen;
 • Niet mogelijk om te kiezen voor specifieke beleggingsproducten gericht op kweekvlees.

Meld je hier vrijblijvend aan als je beleggingsdoel vooral meer zekerheid voor later is.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Zo zie je maar. Voor iedere belegger is er wat wils als je wilt investeren in een betere toekomst. Een betere toekomst voor jezelf, maar vooral ook voor een beter milieu en minder (dieren)leed.

Via bovenstaande linkjes kun je je geheel vrijblijvend aanmelden bij onze samenwerkingspartners. Zelf ontvangen wij hiervoor een kleine commissie. Hiermee kunnen we onze missie om bij te dragen aan de groei van kweekvlees voortzetten door het verstrekken van veelzijdige informatie hierover. Wij geloven er heilig in dat kweekvlees een einde kan maken aan de enorm dieronvriendelijke en vervuilende industriële veeteelt. Door je via de linkjes aan te melden, help je ons enorm in deze missie!