Is in kweekvlees beleggen al mogelijk?

Ja. In kweekvlees beleggen is op meerdere manieren mogelijk! Op dit moment staat er één kweekvleesbedrijf genoteerd op de NASDAQ. Het gaat om het Israëlische kweekvleesbedrijf MeaTech. MeaTech richt zich op het kweken en bioprinten van steaks van kweekvlees.

Via onze favoriete online broker DEGIRO kun je het bedrijf makkelijk terugvinden onder symbool MITC. Je kunt via ons geheel vrijblijvend een rekening openen en vervolgens in de zoekbalk linksboven MITC invoeren. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Ook is het mogelijk om via een aantal grote investeringsmaatschappijen te beleggen in kweekvlees. Je kunt in de volgende ‘venture capitals’ beleggen die kweekvleesbedrijven in hun portfolio hebben:

Agronomics Ltd.

Agronomics handelt op de London Stock Exchange. De investeringsmaatschappij heeft vooral startups die kweekvlees of kweekvis ontwikkelen in hun portfolio. Onder deze startups bevinden zich onder andere de kweekvlees-startups Mosa Meat, Meatable, SuperMeat en New Age Meats.

Via onze online broker DEGIRO kun je het bedrijf makkelijk terugvinden. Open geheel vrijblijvend een rekening en typ vervolgens in de zoekbalk linksboven ANIC in. Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Eat Beyond

Eat Beyond handelt zowel op Canadese beurs als op de Frankfurt Stock Exchange. De Canadese investeringsmaatschappij heeft vooral plant-based bedrijven in hun aandelenpakket. Maar ook hebben zij Eat Just in hun portfolio staan met de kweekvleestak van het bedrijf GOOD Meat.

Ook Eat Beyond kun je makkelijk terugvinden via DEGIRO onze samenwerkingspartner. Open via ons simpel en vrijblijvend een rekening en vul linksboven in het zoekveld Eat Beyond Global Holding Inc. in en voilà! Let wel: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Er zullen op korte termijn ongetwijfeld nog meer kweekvleesbedrijven naar de beurs trekken. Op Singapore na is er nog nergens in de wereld wettelijke toestemming voor kweekvleesbedrijven om de consumptiemarkt te betreden. Daarnaast moet kweekvlees nog schaalbaar gemaakt worden om de opkomende markt van flexitariërs überhaupt te kunnen bedienen. Toch hoeven dat niet noodzakelijkerwijs voorwaarden te zijn voor een beursintroductie. Zo bewijst ook MeaTech.

Het zou zomaar kunnen dat het Amerikaanse Eat Just van Josh Tetrick begin volgend jaar ook richting beurs gaat. De CEO heeft in meerdere interviews door laten schemeren dat een IPO wellicht niet ver weg meer is. De Nederlandse kweekvleesbedrijven Mosa Meat en Meatable hebben zich nog niet over een mogelijke beursgang uitgelaten. Ook andere kweekvleesbedrijven houden zich nog stil. Toch kunnen er zomaar meer volgen op korte termijn.

Beleggen in kweekvlees is op dit moment dus beperkt mogelijk. Wil je graag op de hoogte gehouden worden over meer beleggingsmogelijkheden van kweekvlees? Schrijf je dan hier in dan houden wij je op de hoogte.

Waar kan ik zelf beleggen in kweekvleesbedrijven?

Hier vind je een aantal (online) brokers met kort de voor- en nadelen van het betreffende handelsplatform waar je (in de toekomst) goed zelf kunt handelen in aandelen van kweekvleesbedrijven.

Dus wil je graag zelf gaan beleggen in kweekvleesbedrijven tegen lagere kosten? Kijk dan verder bij de volgende aanbieders en kies welk platform het beste bij je past.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is zelf-in-kweekvlees-beleggen-bij-degiro.png

Voordelen:

 • Lage transactiekosten
 • Uitgebreide handelsmogelijkheden
 • Redelijk eenvoudig platform
 • 100% Nederlandstalig
 • Nu al de mogelijkheid om MeaTech (MITC) aandelen te kopen

Nadelen:

 • Hogere transactiekosten bij custody account (effecten kunnen niet worden uitgeleend aan derden)

Ga voor meer informatie naar de website van deze aanbieder.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Voordelen:

 • Gevestigde naam
 • Goede reputatie
 • Aanbod van educatie
 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Toegang tot veel beurzen
 • Goede analysetools
 • Voor elk type belegger wat wils

Nadelen:

 • Iets hogere transactiekosten

Ga voor meer informatie naar de website van deze aanbieder

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.