Mosa Meat aandelen en Meatable aandelen

mosa meat aandelen en meatable aandelen voor een bijdrage aan een betere wereld
Mosa Meat aandelen en Meatable aandelen voor een bijdrage aan een betere wereld

Op dit moment kun je nog geen aandelen Mosa Meat of aandelen Meatable kopen. Wil je graag investeren in Mosa Meat of Meatable ? Schrijf je dan hier in. Dan houden wij je op de hoogte van een eventuele beursgang van Mosa Meat, Meatable, of van andere kweekvlees-startups.

Mosa Meat en Meatable zijn twee Nederlandse startups die kweekvlees ontwikkelen. Twee bedrijven die opereren in een ontzaglijk grote groeimarkt die de markt voor vlees weleens flink door elkaar kan gaan schudden.

Maar heb je door aandelen Mosa Meat of aandelen Meatable te kopen ook gelijk de hand in een betere wereld? En wat zijn het voor bedrijven? Hoe werken ze? En wat maakt in Mosa Meat investeren of investeren in Meatable wellicht aantrekkelijk? Dat lees je allemaal aan de hand van onderstaande vragen:

Wat maakt aandelen Mosa Meat en aandelen Meatable aantrekkelijk?

Waarom duurzaam investeren in Mosa Meat of Meatable?

Wie is Mosa Meat?

Hoe maakt Mosa Meat kweekvlees?

Wie investeren in Mosa Meat?

Waarom Mosa Meat aandelen?

Wie is Meatable?

Hoe maakt Meatable kweekvlees?

Wie investeren in Meatable?

Waarom Meatable aandelen?

Waar zèlf beleggen in kweekvleesbedrijven als Mosa Meat en Meatable?

Wat maakt aandelen van Mosa Meat en aandelen van Meatable aantrekkelijk?

Wat aandelen in kweekvlees startups als Mosa Meat en Meatable zo aantrekkelijk kan maken is dat zij aan de basis staan van een ontluikende revolutie op de vleesmarkt. In de voorhoede van een ontwrichtende innovatie, namelijk het kweken van vlees. Een duurzame manier om de hele wereldbevolking te voorzien van hoogwaardige eiwitten, zonder dat er dieren voor vlees geslacht hoeven te worden. Een innovatie waarbij het mes dus aan twee kanten snijdt, maar gelukkig wel uit de lijven van dieren blijft.

Voordelen van kweekvlees

En daarmee houden de voordelen van kweekvlees nog niet op. Want kweekvlees is in zijn geheel veel efficiënter dan de huidige industriële veeteelt. Voor slachtdieren is meer ruimte, meer voeding, meer water, en niet te vergeten veel meer tijd nodig dan voor kweekvlees. Vleeskoeien slacht men bijvoorbeeld pas na twee jaar vetmesten met krachtvoer. Kweekvlees wordt in een paar weken gemaakt. Daarom zal kweekvlees naar verloop van tijd goedkoper worden dan slachtvlees.

Verder produceert het op grote schaal houden van bijvoorbeeld herkauwers een enorme methaan- en CO2-uitstoot. De uitstoot van deze broeikasgassen kan stevig worden teruggebracht om sneller aan de klimaatdoelstellingen te voldoen.

Ook is kweekvlees nog eens gezonder. Er kan voor worden gekozen om alleen gezonde vetten toe te voegen aan het kweekvlees. Kweekvlees wordt in een veel sterielere omgeving geproduceerd, wat de kans op voedselvergiftiging drastisch reduceert. En epidemieën en virussen zullen minder voorkomen want dieren hoeven niet langer met honderden of zelfs duizenden tegelijk opgehokt en opgepropt te worden in vieze megastallen. Dit is gezonder voor zowel mens als dier. Onze huidige situatie, waarin we met zijn allen in een ellendige lockdown zitten, zegt genoeg.

Maar dit zijn vooral algemene voordelen van kweekvlees. Wat kunnen wij precies verwachten van de Nederlandse kweekvleesbedrijven Mosa Meat en Meatable? Wie zijn zij? En wat drijft hen?

Waarom duurzaam investeren in Mosa Meat en Meatable?

Maar waarom zou je specifiek willen investeren in kweekvleesbedrijven als Mosa Meat en Meatable? Laten we chauvinistisch beginnen: Het zijn beide Nederlandse kweekvleesbedrijven. Maar goed, juist duurzame beleggers kijken verder dan landsgrenzen. Een verleidelijk argument kunnen we dit dus niet echt noemen.

Dezelfde intrinsieke motivaties

Wat maakt het voor de duurzame belegger dan wèl interessant om juist voor ‘onze’ Nederlandse kweekvleesbedrijven te kiezen? Wat ons betreft zijn het vooral dezelfde intrinsieke motivaties die zowel de duurzame belegger als bedrijven als Mosa Meat en Meatable hebben. Natuurlijk, heel wat bedrijven hebben inmiddels nadrukkelijk ingezet op verduurzaming. Maar bij veel bedrijven is het de vraag of het echt gaat om intrinsieke drijfveren. Vaak zijn het toch gewoon een hoop opgesmukte qausi duurzame bullshit maatregelen die ze naar buiten toe verkondigen, terwijl het echte zaakje gewoon blijft stinken. Hoe oprecht zijn de zorgen voor onze natuur bij deze ondernemingen? Of draait het toch vooral om het winnen van sympathie, of om een zogenaamd ‘unique selling point’ voor het bedrijf zelf?

Mosa Meat en Meatable daarentegen startten juist met een duidelijk ideaal, om daar vervolgens een bedrijf omheen te bouwen. De vraag was/is juist: Hoe krijg je een duurzame oplossing voor een betere wereld rendabel? In plaats van: Hoe houd je een onderneming winstgevend en ‘toekomstproof’ door een veranderende moraal en regelgeving met betrekking tot een duurzamere samenleving? Nu is elke verandering naar duurzaam an sich natuurlijk iets positiefs. Maar in hoeverre ook naleving volgt van regels die vooral voor de bühne zijn opgesteld, daar kun je vraagtekens bij zetten uiteraard. Met als gevolg dat je mogelijk investeert in een zogenaamd duurzaam bedrijf dat het in werkelijkheid helemaal niet zo nauw neemt met noodgedwongen maatregelen voor groene doelstellingen.

Bij zowel duurzame beleggers als (kweekvlees)bedrijven als Mosa Meat en Meatable zijn juìst intrinsieke drijfveren terug te vinden. Beide hebben de bereidheid om te investeren en beide:

 • willen een positieve bijdrage leveren aan een groenere wereld;
 • hebben het vizier op de toekomst en zien de noodzaak van verandering;
 • kiezen voor rendement dat gepaard met maatschappelijk rendement.
Een positieve bijdrage leveren

Het begint bij de drift om iets goed te willen doen voor de wereld, om een positieve bijdrage te leveren. Een aandeel in een groenere wereld, zonder dierenleed bijvoorbeeld. Een bijdrage die tot èchte verandering kan leiden, zeker als mensen massaal gaan investeren in duurzame bedrijven. De wereld draait nu eenmaal nog steeds om geld. Geld stuurt de wereld. Hoe meer men belegt in duurzame bedrijven, hoe minder geld er naar niet-duurzame bedrijven gaat. Hier gaat tijd overheen. Er is geduld voor nodig. Dit geldt ook voor de ontwikkeling van kweekvlees. Kweekvlees komt niet uit de lucht vallen. Al jaren is de ontwikkeling ervan gaande. Maar inmiddels staan we echt aan de vooravond van de kweekvlees(r)evolutie.

De blik op de toekomst met de noodzaak in het vizier

Beide hebben het vizier op de toekomst. Vooral Mosa Meat, maar ook Meatable zagen al eerder in dat ons huidige voedselsysteem niet langer houdbaar is. Niet voor onszelf, niet voor onze planeet, en niet voor onze dieren. En voor onszelf niet alleen vanwege een veranderende moraal. Niet alleen omdat we met zijn allen anders tegen de industriële veeteelt zijn gaan aankijken. Maar simpelweg omdat in de nabije toekomst niet alle monden meer gevoed kunnen worden. Althans, niet zonder dat we de aarde ermee naar de Filistijnen helpen.

Slagzinnen van respectievelijk Mosa Meat en Meatable spreken wat dat betreft boekdelen:

Mosa Meat: “We want to introduce a new way of thinking about, growing, making, and enjoying food. A next step which is kinder for all of us – and the planet – but doesn’t mean sacrificing taste.”

Rendement gepaard met maatschappelijk rendement

Ook duurzame beleggers hebben oog voor deze toekomst. En niet alleen voor de staat van onze planeet in de toekomst. Met nieuwe regelgeving wereldwijd om de klimaatdoelstellingen te behalen krijgen vervuilende niet-duurzame bedrijven het de komende jaren zwaar. Net als duurzame bedrijven anticiperen duurzame beleggers hier op. Met uiteraard de nevendoelstelling dat het ze zelf ook geen windeieren zal leggen. (En nee, windeieren komen niet uit legbatterijen. Het zijn vegan eieren, zoals Eat Just ze trouwens maakt.)

Al deze intrinsieke motivaties klinken duidelijk door in de missies van Mosa Meat en Meatable:

De missie van Mosa Meat

“To fundamentally reshape the global food system” by:

Pioneering a cleaner, kinder way of making beef. Hi, we’re Mosa Meat, a European food technology company that’s helping everyone take a bite out of a better future – starting with the world’s kindest beef burger.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is kweekvleesburger-Mosa-Meat.jpg
slaughtered free burger/credits to: Mosa Meat

De missie van Meatable

“We want to satisfy the world’s appetite for meat without harming people, animals or the planet.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is meatable-beloftes.png
Investeren in ‘nieuw normaal’ waarin we vlees kunnen eten zonder natuur en dieren te schaden/credits to: Meatable

Duurzame beleggers en intrinsiek duurzame bedrijven zien dingen niet alleen vanuit hetzelfde perspectief, maar samen kunnen zij vooral ook perspectief bieden. Het perspectief dat een betere wereld ook gepaard kan gaan met rendement. Om gezamenijk te werken aan verandering. En het feit dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in duurzaam beleggen belooft wat dat betreft veel goeds. Want zoals hiervoor al gesteld: De wereld draait nog steeds om geld. Gelukkig steunen steeds meer mensen goede initiatieven met hun geld. En duurzaam beleggen is niet alleen in opkomst, het levert ook daadwerkelijk rendement op.

En met Mosa Meat en Meatable is het dus niet eens meer zo ver weg voordat we een hap uit een dubbel duurzaam belegd broodje kweekvleesburger van Mosa Meat of Meatable nemen kunnen!

Maar voordat je je geld steekt in een bedrijf, of eten ervan in je mond steekt, wil je uiteraard ook weten met wie je te maken hebt. Wat zijn Mosa Meat en Meatable verder precies voor bedrijven en waarom kun je kiezen voor aandelen Mosa Meat of aandelen Meatable?

Wie is Mosa Meat?

kweekvlees Nederland mosa meat
 • Waar: Maastricht, Nederland
 • Wie: Mark Post en Peter Verstrate
 • Sinds: 2016
 • Investeringen: €90 miljoen +
 • Website: mosameat.com

Mosa Meat is een Nederlandse kweekvlees-startup die opereert vanuit Maastricht. Het bedrijf is formeel opgericht in 2016 door Mark Post en Peter Verstrate. Hoogleraar vasculaire fysiologie Mark Post wordt gezien als een van de grootste pioniers in de ontwikkeling van kweekvlees. Post werkte in het begin van deze eeuw samen met de grote grondlegger van het kweekvleesonderzoek in Nederland, Willem van Eelen. Willem van Eelen had het idee van het kweken van vlees buiten het lichaam van een dier al sinds de jaren vijftig.

Mark Post Mosa Meat
Mark Post met zijn huzarenstukje: een kweekvleesburger [picture credits: Mosa Meat]

In een in 2004 opgericht consortium gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken werkten Post en van Eelen samen aan kweekvleesonderzoek. Bij dit onderzoek waren ook verschillende Nederlandse universiteiten betrokken.

Een aantal jaren later ging Mark Post na onenigheid alleen verder. Hij kreeg het voor elkaar om met zijn baanbrekende onderzoek een grote investeerder in de naam van Google-oprichter Sergey Brin aan te trekken. Met de financiële hulp van Brin is door Post de allereerste hamburger van kweekvlees ter wereld geproduceerd, die in 2013 is gepresenteerd aan het grote publiek.

eerste kweekvleesburger ter wereld gepresenteerd door Mark Post

Sindsdien is Mosa Meat hard bezig met het verbeteren van het kweekvlees en de productiemethode ervan. De jarenlange ervaring en voorafgaande onderzoeken aan de Nederlandse universiteiten naar het kweken van vlees, met Mark “father of cultured meat” Post in de voortrekkersrol, maken van het bedrijf een van de meest vooraanstaande kweekvleesbedrijven ter wereld.

Mosa Meat bestaat inmiddels uit een groot team van wetenschappers en ingenieurs uit meer dan 10 landen. In de zomer van 2019 is Maarten Bosch toegetreden (Chief Executive Officer) om de dagelijkse leiding te geven aan het groeiende team. Zowel Mark Post (Chief Scientific Officer), en Peter Verstrate (Chief Operating Officer), zijn ook nu nog nauw betrokken bij Mosa Meat.

In totaal werken er zelfs al meer dan 60 mensen en het bedrijf groeit snel. De startup werkt op de Brightlands Maastricht Health Campus in een zeer innovatieve en inspirerende omgeving. Hier kan het bedrijf optimaal werken aan gedeelde ambities en waarden. In een ondernemend en wetenschappelijk klimaat met de beste faciliteiten kunnen ze met Brightlands de ambitie nastreven om de toekomst op waardevolle, duurzame en transparante wijze vorm te geven om te zorgen voor een betere planeet voor zowel mens als dier.

Ook in de communicatie is het bedrijf naar buiten toe altijd transparant geweest. Mosa Meat was als een van de eerste kweekvleesproducenten bereid om energiedata te delen voor onafhankelijk onderzoek. Een onderzoek naar de impact van kweekvlees op het milieu. Ook hebben zij nooit onder stoelen of banken gestoken dat in de beginfase van de ontwikkeling van kweekvlees nog bloed van kalverfoetussen nodig was voor het groeimedium van kweekvlees. Iets wat inmiddels gelukkig niet nodig meer is. Ook Mosa Meat bedient zich nu van een volledig diervrij groeimedium.

Mosa Meat richt zich met name op het kweken van rundvlees. Grootste reden hiervoor is dat juist het massaal houden van koeien zorgt voor een enorme uitstoot van broeikasgassen.

Op dit moment claimt Mosa Meat een kweekvleesburger tegen een kostprijs van ongeveer €9,- te kunnen produceren. Ter vergelijking: In 2013 schommelde het kostenplaatje van hun eerste kweekvleesburger nog rond de €250.000. Mosa Meat wil in 2022 of 2023 de markt op met hun kweekvleesproducten.

Hoe maakt Mosa Meat kweekvlees?

Zo maakt Mosa Meat kweekvlees.

Mosa Meat haalt met een kleine ingreep en onder verdoving stamcelweefsel van de spieren weg bij een koe. Deze ‘myosatellietcellen’ worden in een groeimedium geplaatst bestaande uit voedingsstoffen en natuurlijke groeifactoren, waaronder aminozuren en vetten. Waar deze stamcellen in het lichaam kunnen uitgroeien tot nieuw spierweefsel bij beschadiging van dit weefsel, worden deze stamcellen onder dezelfde nagebootste voorwaarden buiten het lichaam door eenzelfde vermenigvuldiging gekweekt tot spierweefsel, ofwel vlees.

Meer weten over hoe kweekvlees wordt gemaakt?

Wie investeren in Mosa Meat?

De eerste grote investeerder was dus in 2013 mede-oprichter van Google Sergey Brin. Voor verder onderzoek naar de ontwikkeling van kweekvlees investeerde niet lang daarna verschillende buitenlandse investeerders uit de milieu- en dierenwelzijnsbeweging en uit de vleesindustrie ongeveer €6 miljoen.

In 2018 heeft de Zwitserse vleesproducent Bell Food Group met de investeringsmaatschappij M Ventures €7,5 miljoen geïnvesteerd om kweekvlees beschikbaar te maken als consumentenproduct.

Begin 2020 trad investeringsfonds Lowercarbon Capital van topinvesteerder Chris Sacca toe als investeerder. Het fonds is speciaal opgericht om duurzame iniatieven te steunen. Verder heeft Mosa Meat de Nederlandse voedselbranchegigant Nutreco weten te strikken voor een mooie samenwerking. Een samenwerking gebaseerd op expertiseoverdracht in uitruil voor een onbekend belang.

In juli 2020 onthulde Mosa Meat dat de Bell Food Group nogmaals bereid was om €5 miljoen te investeren ten behoeve van een nieuwe testfabriek om opschaling van kweekvlees mogelijk te maken.

Kort hierna kwam het bericht naar buiten dat Mosa Meat maar liefst $55 miljoen heeft weten los te trekken bij een nieuwe investeringsronde. Onder deze investeerders bevond zich onder andere Jitse Groen, de oprichter van bezorgdienst Takeway.com. In ruil hiervoor heeft Groen voor een onbekend bedrag aan Mosa Meat aandelen gekregen.

Het overgrote deel van de $55 miljoen opgehaald tijdens de investeringsronde van september 2020 kwam van Blue Horizon Ventures, een Europees fonds dat investeert in veelbelovende startups die de voedselindustrie revolutionair kunnen kenteren. Ook is Chris Sacca weer bereid geweest om met Lowercarbon Capital bij te dragen aan de verdere groei van Mosa Meat. Verder is ook een nieuwe investeerder in de naam van biotechgigant Merck aangetrokken.

In december 2020 kwam naar buiten dat Mosa Meat in deze Series B investeringsronde na de initiële $55 miljoen nog eens $20 miljoen daarbovenop heeft weten aan te trekken om door te groeien. Naast opnieuw Blue Horizon Ventures, heeft Mosa Meat ook giganten als ArcTern Ventures, Rubio Impact Venture en Mitsubishi Corporation over de streep weten te trekken.

De Series B-ronde is uiteindelijk afgesloten met een investeringsbedrag van $85 miljoen. In februari 2021 werd bekend dat nog eens $10 miljoen extra is binnengehaald. Onder de investeerders bevindt zich ook nu weer het Nederlandse Nutreco, wereldleider in dier- en visvoeding. En ook Jitse Groen, van Just Eat Takeaway draagt in deze ronde opnieuw bij aan de doorontwikkeling van Mosa Meat.

Waarom specifiek Mosa Meat aandelen?

Mosa Meat:

 • heeft de ‘father of cultured meat’ Mark Post in hun gelederen;
 • was de grote voorloper in de ontwikkeling van kweekvlees;
 • heeft als eerste een hamburger van kweekvlees weten te presenteren;
 • is zeer transparant in de werkwijze waaruit duidelijk grote kennis en kunde blijkt;
 • groeit snel en het bedrijf werkt in een zeer inspirerende innovatieomgeving;
 • heeft financiële armslag dankzij grote investeerders om door te ontwikkelen.

Wie is Meatable?

Nederlands kweekvleesbedrijf Meatable
 • Waar: Delft, Nederland
 • Wie: Krijn de Nood, Daan Luining en Mark Kotter
 • Sinds: 2018
 • Investeringen: €52 miljoen +
 • Website: www.meatable.com

Meatable is de tweede Nederlandse kweekvlees-startup die in 2018 is opgericht door Krijn de Nood, Mark Kotter en Daan Luining, ondersteund door professoren van de universiteit van Cambridge en de universiteit van Stanford. Het bedrijf groeit stevig door. Inmiddels heeft het bedrijf zeker 40 medewerkers uit 15 verschillende landen. Ook zijn verschillende Nederlandse universiteiten betrokken bij de werkzaamheden, zoals de TU Delft en de Universiteit van Leiden.

Eind 2021 hoopt Meatable een kleine productiefaciliteit te hebben staan op de Biotech Campus in Delft. Elk moment kan de eerste varkensmedaillon van gekweekt vlees door Meatable worden gepresenteerd. De startup verwacht dat de commerciële productie in 2025 van start kan gaan. Vanaf dat moment moet het kweekvlees prijsconcurrerend zijn met nu nog ‘gangbaar’ vlees.

Meatable team
Daan Luining, Krijn de Nood en het Meatable team Picture credits: Meatable

Hoe maakt Meatable kweekvlees?

Allereerst nemen ze een onschuldig monster af met stamcellen van bijvoorbeeld een koe. De stamcellen laten ze op natuurlijk wijze buiten het lichaam van de koe uitgroeien tot vet- of spierweefsel. Het vet- en spierweefsel brengen zij samen waardoor vlees ontstaat waarvoor de koe verder ongemoeid blijft.

Meatable heeft als eerste bedrijf ooit een uniek procedé voor de ontwikkeling van kweekvlees ontwikkeld. Een werkwijze waarbij ze specifieke stamcellen gebruiken die het vermogen bezitten om in elk type spier- of vetcel te veranderen zònder dat er serum voor nodig is. Veel kweekvlees-startups halen de benodigde stamcellen uit weefsel van levende dieren. Meatable doet dit juist niet. Zij verkrijgen stamcellen uit de navelstreng van de koe . Dit gebeurt op dezelfde wijze waarop mensen stamcellen kunnen doneren met bloed uit de navelstreng na de geboorte van een kind. Overbodig biologisch materiaal dat anders wordt weggegooid. Ook hoeft er bij Meatable geen gebruik te worden gemaakt van kalfsserum dat wordt afgenomen bij foetussen van koeien.

Ook kan Meatable hiermee grote hoeveelheden spier- en vetweefsel veel sneller kweken dan de meeste kweekvleesbedrijven dat kunnen. Meatable kan met hun procedé grote hoeveelheden van benodigde cellen in enkele dagen in plaats van maanden maken. “We kunnen deze cel zonder pijn bemachtigen van een echt dier. En omdat deze cel afkomstig is van een echt dier is het ook echt vlees, geen sterk bewerkte vervanger”, aldus De Nood in een interview in Business Insider.

Wie investeren in Meatable?

Eind 2018 heeft het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable in een eerste investeringsronde geleid door venture capital-fonds BlueYard €3,5 miljoen opgehaald. In deze investeringsronde namen ook Backed VC en Atlantic Food Labs, en later ook Charles Songhurst (Proteus Digital Health en CodeFights) en Jörg Mohaupt (Deezer, Perform Group) deel.

Bij een investeringsronde in 2019 werd €9 miljoen opgehaald door het bedrijf uit Delft. Hierbij waren bestaande aandeelhouders als BlueYard betrokken, en ook Union Squares en Taavet Hinrikus, de medeoprichter van TransferWise namen deel.

In een nieuwe investeringsronde in maart 2021 heeft Meatable maar liefst $47 miljoen weten op te halen. De meest opvallende naam onder de investeerders is die van chemie- en biotechnologieconcern DSM. Naast DSM zijn ook voormalig directeur Rick Klausner van de Bill & Melissa Gates Foundation, Jeffrey Leiden en Section 32 als investeerders aangetrokken. Samen dragen ze graag bij aan de verdere ontwikkeling van de startup uit Delft.

Waarom specifiek Meatable aandelen?

Meatable:

 • heeft een unieke gepatenteerde kweekmethode (OPTI-OX) om sneller en serumvrij kweekvlees te maken;
 • heeft het Nederlandse DSM dat zich ook toelegt op biotechnologie achter zich staan;
 • bestaat uit een symphatiek en veelbelovend team dat opereert vanuit de Biotech Campus Delft;
 • werkt samen met de beste universiteiten van de wereld Cambridge en Stanford University;
 • beschikt inmiddels over een behoorlijk kapitaal om door te ontwikkelen en uit te breiden.

Waar zèlf beleggen in kweekvleesbedrijven als Mosa Meat en Meatable?

Er zijn een aantal grote (online) brokers waar je goed zelf kunt gaan beleggen in Mosa Meat, Meatable of andere kweekvleesbedrijven. Hier vind je de wat ons betreft betere brokers met kort wat voor- en nadelen van het betreffende handelsplatform waar je (in de toekomst) makkelijk zelf kunt handelen in aandelen van Mosa Meat, aandelen van Meatable, of van aandelen in andere kweekvleesbedrijven.

Dus wil je graag zelf gaan beleggen in kweekvleesbedrijven tegen lagere kosten? Kijk dan verder bij de volgende aanbieders en kies welk platform het beste bij je past.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is zelf-in-kweekvlees-beleggen-bij-degiro.png

DEGIRO

Voordelen:

 • Lage transactiekosten
 • Uitgebreide handelsmogelijkheden
 • Redelijk eenvoudig platform
 • Nu al de mogelijkheid om MeaTech (MITC) aandelen te kopen

Nadelen:

 • Hogere transactiekosten bij custody account (effecten kunnen niet worden uitgeleend aan derden)

Ga voor meer informatie naar de website van deze aanbieder.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

MEXEM Europa

Voordelen:

 • Baanbrekend platform
 • Geschikt voor beginner tot professional
 • Lage kosten
 • Goed aanbod
 • Hoge transparantie commissiekosten
 • Uitgebreide rapportages, overzichten en analyses

Nadelen:

 • Relatief onbekend in Nederland

Ga voor meer informatie naar de website van deze aanbieder

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is zelf-in-kweekvlees-beleggen-bij-binck-bank-voor-beleggers.png

Binck Zelf Beleggen

Voordelen:

 • Gevestigde naam
 • Goede reputatie
 • Aanbod van educatie
 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Toegang tot veel beurzen
 • Goede analysetools
 • Voor elk type belegger wat wils

Nadelen:

 • Iets hogere transactiekosten

Ga voor meer informatie naar de website van deze aanbieder

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Meer weten over beleggen in kweekvlees of wil je op de hoogte gehouden worden over de mogelijkheid tot beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan hier in!

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. De informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees en hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere wereld.