onderzoekscentrum JBS gecultiveerde eiwitten

Vleesconcern JBS bouwt onderzoekscentrum voor gecultiveerde eiwitten

Geplaatst door

Het Braziliaanse vleesconcern JBS is begonnen met de bouw van een onderzoekscentrum voor de productie van gecultiveerd rundvlees en andere gecultiveerde eiwitten.

in Florianópolis in de Braziliaanse provincie Santa Catarina zal eind volgend jaar een wetenschappelijk team van meer dan 20 gespecialiseerde onderzoekers aan de slag gaan. Het primaire doel is om de productie van kweekvlees efficiënter, schaalbaarder en economisch voordeliger te maken.

JBS investeert direct $22 miljoen in laboratoria en een testfabriek. In totaal verwacht het bedrijf in drie fases ongeveer $62 miljoen te investeren. In de beslissende laatste fase zal de bouw van een model op industriële schaal plaatsvinden om de technische en economische levensvatbaarheid van gecultiveerd vlees aan te tonen.

Global Supply and Innovation Director van JBS, Jerson Nascimento Jr. over de bouw van het onderzoekscentrum:

“As a global player in protein production, it is our responsibility to be at the forefront of food tech. The JBS Biotech Innovation Centre reinforces our commitment to the cultivated protein sector, consolidates our position as one of the main players in this promising market and reinforces our commitment to offering innovative, high-quality products to our consumers,”

De gecultiveerde vleesproducten van JBS die op industriële schaal, mocht het project slagen, als eerste verkocht worden zijn bewerkte vleesproducten zonder structuur zoals, hamburgers, worstjes en gehaktballen. Naast rundvlees, kunnen ook gecultiveerde kip, varken en visproducten zonder structuur tot de mogelijkheden van grootschalige productie behoren.

JBS bezit momenteel 51% van het Spaanse bedrijf Biotech Foods, dat momenteel een proeffabriek bouwt in San Sebastián. Vorig jaar begon Biotech Foods met een investering van $41 miljoen aan de bouw van de rundvleesfabriek die naar verwachting tegen medio 2024 operationeel is. De verwachte jaarlijkse productiecapaciteit van de fabriek moet aanvankelijk 1000 ton aan vlees worden, met de mogelijkheid om deze nog verder uit te breiden naar 4.000 ton per jaar.

[Bron: Foodingredientsfirst.com 26/09/2023]

[Image credits: JBS]

Geef een reactie