kweekvleesfabriek Rubicon UPSIDE Foods

UPSIDE Foods kondigt nieuwe commerciële kweekvleesfabriek bij Chicago aan

Geplaatst door

Drie maanden na de goedkeuring van de gecultiveerde kipfilet van UPSIDE Foods kondigde het Californische bedrijf twee weken geleden de opening aan van een nieuwe commerciële productiefaciliteit in de buurt van Chicago.

UPSIDE Foods zal $140 miljoen investeren om de omvangrijke faciliteit van meer dan 17.000 vierkante meter te ontwikkelen. Het bedrijf zal ook $15 miljoen ontvangen aan subsidies, leningen en belastingvoordelen van de regering van Illinois via haar economische ontwikkelingsprogramma.

De nieuwe grootschalige productiefaciliteit met de naam Rubicon, zal bioreactoren met een capaciteit van maximaal 100.000 liter omvatten. De fabriek moet uiteindelijk in staat zijn om maar liefst 30 miljoen pond aan kweekvlees te verwerken. De productie zal aanvankelijk gericht zijn op ongestructureerde gecultiveerde kipproducten, maar er zijn plannen om uit te breiden naar hele stukken vlees.

Gezien de bevindingen gedaan door Matt Reynolds in het artikel in Wired.com over UPSIDE Foods is het niet verwonderlijk dat het bedrijf zich eerst richt op de opschaling van minder gecompliceerde producten zonder structuur, zoals kipnuggets van kweekvlees. Tegelijkertijd heeft het bedrijf de intentie om de technologie om hele stukken vlees te maken verder te verbeteren. Tot nu toe is het bedrijf er alleen in geslaagd om dit handmatig te realiseren met rollerflessen van 2 liter.

Het bedrijf beweert dat ze op dit moment ongestructureerde gecultiveerde vleesproducten kunnen produceren op een schaal van 2.000 liter. Daarom zal de nieuwe commerciële faciliteit zich vooral hierop richten. Wel moet voor dit kweekvlees opnieuw goedkeuring worden aangevraagd. De eerder verkregen goedkeuring is specifiek voor de gecultiveerde kipfilet, die tot nu toe alleen op kleine schaal wordt geproduceerd.

UPSIDE Foods heeft nog niet laten weten wanneer het bedrijf zal beginnen met de bouw van de faciliteit, of wanneer deze zal worden voltooid.

[Bron: UPSIDE Foods 14/09/2023]

[Image credits: UPSIDE Foods]

Geef een reactie