Goedkeuring kweekvlees amerika

Kweekvlees krijgt groen licht voor verkoop in de VS

Geplaatst door

UPSIDE Foods en Eat Just hebben vandaag groen licht gekregen voor de legale productie en verkoop van kweekvlees in de Verenigde Staten.

De toonaangevende kweekvleesbedrijven Eat Just en Upside Foods hebben als eerste goedkeuring gekregen om gecultiveerde kip in de Verenigde Staten te verkopen. Na het succesvol doorlopen van het reguleringsproces zijn zij de eerste Amerikaanse bedrijven die deze enorme mijlpaal hebben bereikt.

Na de eerdere positieve beslissing van de FDA (Food and Drug Administration) omtrent de veiligheid van de gecultiveerde kip van zowel UPSIDE Foods als het GOOD Meat van Eat Just, ontvingen beide bedrijven in de afgelopen weken van de USDA (United States Department of Agriculture) label goedkeuring van de kipproducten.

Het enige dat legale verkoop van kweekvlees door beide bedrijven nog in de weg stond was de zogeheten Grant of Inspection (GOI) van de productiefaciliteiten. Nu deze toekenning er ook is, bestaan er geen barrières meer voor de binnenlandse productie en verkoop.

CEO en mede-oprichter van UPSIDE Foods, Uma Valeti in een verklaring over deze historische gebeurtenis:

“I’m thrilled to share that cultivated meat will now be available for consumers in the U.S. This approval will fundamentally change how meat makes it to our table. It’s a giant step forward towards a more sustainable future – one that preserves choice and life. We are excited to launch with our signature, whole-textured UPSIDE chicken and can’t wait for consumers to taste the future,

Josh Tetrick, mede-oprichter en CEO van Good Meat en Eat Just, noemde de goedkeuring een belangrijk moment voor het bedrijf, de industrie en het voedselsysteem. En verder:

“We have been the only company selling cultivated meat anywhere in the world since we launched in Singapore in 2020, and now it’s approved to sell to consumers in the world’s largest economy. We appreciate the rigor and thoughtfulness that both the FDA and USDA have applied during this historic two-agency regulatory process.”

Eat Just en UPSIDE Foods hebben aangegeven dat ze van plan zijn om kweekvlees aanvankelijk te verkopen in high-end restaurants. Ze verwachten dat klanten in deze restaurants eerder bereid zullen zijn om de hogere prijs te accepteren in vergelijking met conventioneel vlees.

UPSIDE Foods heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om hun gecultiveerde kip als eerste te lanceren in het restaurant Bar Crenn in San Francisco.

Ben je benieuwd waar en wanneer je in Nederland voor het eerst overheerlijke kippetjes van kweekvlees in restaurants kunt bestellen? Schrijf je dan in via www.kweekvleesrestaurants.nl

[Bron: greenqueen.com 22/06/2023]

[Image credits: UPSIDE Foods]

3 comments

Geef een reactie