gecultiveerd rundvlees Shiok Meats

Shiok Meats gaat rood vlees cultiveren

Geplaatst door

Het Singaporese kweekvisbedrijf Shiok Meats past de bedrijfsstrategie aan en gaat rood vlees in plaats van schaaldieren en zeevruchten cultiveren.

Shiok Meats past zijn bedrijfsstrategie aan en gaat zich volledig toeleggen op het cultiveren van varkens-, schaap- en rundvlees. Het bedrijf zet het initiële idee om gekweekte schaaldieren en zeevruchten op de markt te brengen hiermee voorlopig in de ijskast.

Shiok Meats heeft al succesvol prototypes van kreeft, krab en garnalen weten te maken, maar het bedrijf loopt naar eigen zeggen tegen teveel problemen aan bij de opschaling ervan.

Dat Shiok Meats zich nu richt op rood kweekvlees komt niet volledig uit de lucht vallen. In 2021 heeft het oudste celcultuurbedrijf van Zuidoost-Azië, het eveneens Singaporese Gaia Foods overgenomen. Gaia Foods specialiseerde zich van meet af aan in het kweken van rood vlees.

De overname lijkt een goede keuze. Anders dan de cellijnen voor schaaldieren, blijken de cellijnen van Gaia om rood vlees te maken wel schaalbaar. Deze wetenschap, gecombineerd met Gaia’s technologische kennis en de schat aan wetenschappelijke informatie die, anders dan voor schaaldieren, wel beschikbaar is over het cultiveren van rood vlees, maken de koersverandering een logische stap.

Shiok Meats mikt vooral op de Aziatische markt, in het bijzonder op Singapore, Maleisië, Indonesië, China, Japan, Taiwan, India en Zuid-Korea. Het wil rundvlees in typisch Aziatische gerechten zoals dumplings, noodles en loempia’s verwerken.

Het bedrijf kan nog niet aangeven wanneer het een voorstel indient voor wettelijke goedkeuring omdat het midden in de restructurering van het bedrijf zit. Wel is duidelijk dat het eerst goedkeuring zal aanvragen voor het gecultiveerde rundvlees.

[Bron: Future Alternative 23/05/2023]

[Image credit: Shiok Meats]

Geef een reactie