Meatable kweekvleesworstjes proeverij Singapore

Kweekvleesworstjes Meatable voor het eerst geserveerd in Singapore

Geplaatst door

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable uit Delft heeft in Singapore voor het eerst kweekvleesworstjes mogen serveren aan een select gezelschap.

De Singapore Food Agency (SFA) heeft het bedrijf hiervoor toestemming gegeven. Het gezelschap bestond voornamelijk uit commerciële partners en uit vertegenwoordigers van het Singaporese overheidsorgaan die unaniem enthousiast waren.

De goedkeuring duidt erop dat Meatable een stap dichter is bij het op de markt brengen van de kweekvleesworsten in de Aziatische stadsstaat. Singapore is nog steeds het enige land ter wereld waar kweekvlees verkocht mag worden.

CEO en mede-oprichter van Meatable Krijn de Nood over de eerste proeverij in Singapore:

“We were delighted to receive the exemption from the SFA to deliver our first tasting in Singapore. This marks a significant milestone for Meatable. First of all, it allows our partners to taste and experience our delicious products and secondly for us as a company, this is an important step towards regulatory approval for sales in Singapore. This is all part of our mission to satisfy the world’s appetite for meat without harming people, animals, or the planet.”

Het plan van Meatable is om in 2024 samen met Esco Aster de Singaporese markt te betreden met de gecultiveerde worstjes. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan dumplings voor de lokale markt. De worstjes zullen eerst in restaurants met kweekvlees op het menu komen te staan. Een jaar later moet het kweekvlees ook in supermarkten liggen.

Het kweekvleesbedrijf uit Delft wil de komende maanden meer proeverijen te organiseren, zowel in Singapore als op andere locaties. Het doel is om mensen kennis te laten maken met hun kweekvlees. De feedback kan het bedrijf weer helpen om de producten goed te lanceren.

Na Singapore moet de Verenigde Staten volgen. In de VS staat de deur voor de legalisering van kweekvlees wagenwijd open na eerdere goedkeuring van de Food and Drug Administration (FDA) voor de gecultiveerde kip van zowel Eat Just als UPSIDE Foods. Het is zeker niet uitgesloten dat kweekvlees eten in de VS nog dit jaar mogelijk wordt.

De pijlen van Meatable zijn hierbij voorlopig nog niet gericht op de Europese markt. Goedkeuring van kweekvlees door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid wordt niet voor 2025 verwacht.

[Bron: Meatable 11/05/2023]

[Image credit: Meatable]

Geef een reactie