Aleph Farms lanceert steak onder Aleph Cuts merknaam

Aleph Farms lanceert kweeksteaks onder de merknaam Aleph Cuts

Geplaatst door

Aleph Farms lanceert onder de merknaam Aleph Cuts de ‘Petit Steak’ om de Singaporese en Israëlische markt te veroveren.

Petit Steak van Aleph Farms

De Petit Steak is ‘s werelds eerste kweeksteak van niet-gemodificeerde cellen van een Angus koe die nog dit jaar gelanceerd moet worden. Er is nog wettelijke goedkeuring nodig van het kweekvlees in de doelmarkten, maar deze verwacht het bedrijf nog dit jaar te krijgen.

Eerder dit jaar werd bekend dat het Israëlische Aleph Farms een samenwerking is aangegaan met het Singaporese bedrijf Esco Aster om kweekvlees in Singapore te produceren.

Behalve met regelgevende instanties in het thuisland en in Singapore, werkt Aleph Farms nauw samen met toezichthoudende autoriteiten wereldwijd. Het bedrijf bereidt zich hiermee nadrukkelijk voor op een naderende mondiale marktlancering.

De merken Aleph Farms en Aleph Cuts zijn verbonden door visuele elementen zoals het logo, icoon en kleurenpalet. Tegelijk benadrukken ze verschillende aspecten van de filosofie van Aleph. Aleph Farms richt zich op meer op technologie en innovatie, terwijl Aleph Cuts zich op de emotie focust.

Het bedrijf hanteert een “heel dier”-benadering. Het idee is om verschillende soorten steaks van kweekvlees, maar ook andere producten op basis van dierlijke cellen te produceren, zoals gecultiveerde collageen.

Vorige maand heeft het Israëlische kweekvleesbedrijf zich aangesloten bij het Global Compact van de VN. Dit is een vrijwillig leiderschapsplatform voor het ontwikkelen, implementeren en openbaar maken van verantwoorde bedrijfspraktijken.

[Bron: Businesswire.com 19/04/2023]

[Image credits: Aleph Farms]

One comment

Geef een reactie