Britse regering investeert in kweekvlees

Britse regering investeert bijna €14 miljoen in kweekvlees

Geplaatst door

De Britse regering investeert bijna €14 miljoen in een nieuw onderzoekscentrum voor de productie van duurzame eiwitten en kweekvlees.

Het nieuwe onderzoekscentrum CARMA (Cellular Agriculture Manufacturing Hub) zal in eerste instantie zeven jaar actief blijven. Het zal zich richten op de productie van celgebaseerd vlees en celgekweekte palmolie geproduceerd door middel van precisiefermentatie.

CARMA kan wetenschappers en start-ups in het Verenigd Koninkrijk onder andere helpen bij technische uitdagingen tijdens het opschalen van de productie van kweekvlees.

Niet eerder investeerde de Britse regering zoveel in alternatieve eiwitten. De investering wordt voornamelijk gefinancierd door de EPSRC (Engineering and Physical Sciences Research Council), een onderdeel van het UKRI (UK Research and Innovation).

Professor Marianne Ellis van de Universiteit van Bath, zal de leiding hebben over het onderzoekscentrum. Zij is tevens mede-oprichter van de bioprocessing start-up Cellular Agriculture Ltd. De Engelse kweekvleesbedrijven Hoxton Farms en Quest Meat zijn ook betrokken. Net als verschillende experts van de University of Birmingham en de Royal Agricultural University.

De initiatieven van de Britse regering volgen op het recente voornemen van de Italiaanse regering om kweekvlees te verbieden, de eerdere aansporing van de EU om meer te doen met kweekvlees en op het Nederlandse initiatief om €60 miljoen aan investeringen uit te trekken voor de ondersteuning van een ecosysteem rond cellulaire agricultuur.

Bron: Foodnavigator.com 14/04/2023

2 comments

Geef een reactie