Believer Meats gecultiveerde kipsalade

Believer Meats en ADM bundelen krachten om kweekvlees naar de markt te brengen

Geplaatst door

Believer Meats gaat nauw samenwerken met Archer Daniels Midland (ADM) om kweekvlees op de markt te brengen.

Beide bedrijven hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend over een verdergaande samenwerking om de ontwikkeling en commercialisatie van kweekvleesproducten voort te stuwen.

ADM is al langer verbonden aan het Israëlische kweekvleesbedrijf. Met de investeringstak van het bedrijf ADM Ventures werd begin 2021 al geïnvesteerd in Believer Meats.

Eind 2021 werd door Believer Meats een recordbedrag van $347 miljoen aan investeringen opgehaald in haar series B investeringsronde onder leiding van ADM Ventures.

Onderdeel van de overeenkomst is om kweekvleesproducten van Believer Meats door te ontwikkelen met de omvangrijke expertise en voedingsingrediënten van ADM. Daarnaast is afgesproken dat de Israëliers gebruik kunnen maken van het enorme netwerk van de Amerikaanse gigant binnen de voedingsindustrie en de knowhow op het gebied van productverwerking om de producten te vermarkten.

Leticia Gonçalves, hoofd van de Global Foods-divisie van ADM, in een persbericht hierover:

“Cultivated meat represents an exciting evolution and yet another way to meet long-term food security needs — along with other traditional and novel sources of protein,”

Het is voor ADM niet de eerste samenwerking met een kweekvleesproducent. Een vergelijkbare overeenkomst is afgesloten met het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Eat Just. ADM staat de GOOD Meat tak van Eat Just bij om nieuwe en goedkopere kweekvleesproducten voor verschillende markten te maken.

Voor Believer Meats is het ook niet het eerste partnerschap met een grote speler uit de voedingsindustrie. Samen met Nestlé is het overeengekomen om hybride producten van plantaardige vleesvervangers en kweekvlees te maken als volwaardig en goedkoper alternatief voor vlees.

Believer Meats is een van de meest kapitaalkrachtige kweekvleesbedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan $389 miljoen opgehaald bij partijen die willen investeren in Believer Meats. Met het opgehaalde geld is men in de Verenigde Staten begonnen met de bouw van de destijds grootste kweekvleesfabriek ter wereld.

[Bron: Fooddive.com 12/04/2023]

[Image credits: Believer Meats]

Geef een reactie