partnership Aleph Farms en Esco Aster

Aleph Farms en Esco Aster slaan handen ineen voor kweekvleesproductie in Singapore

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf Aleph Farms gaat samenwerken met het Singaporese bedrijf Esco Aster om kweekvlees in Singapore te produceren.

Aleph Farms heeft hiervoor een Memorandum van Overeenstemming (MOU) getekend met Esco Aster. De Israeliërs beogen hiermee de productiecapaciteiten en de wereldwijde impact van het bedrijf te vergroten nu de commercialisering nadert.

Eveneens onderdeel van de overeenkomst is een gezamenlijke samenwerking met religieuze autoriteiten om halal-certificering te verkrijgen voor de faciliteit van Esco Aster, waardoor de afzetmarkt kan worden uitgebreid naar een groter deel van de regio.

Aleph Farms werkt nauw samen met regelgevende instanties over de hele wereld om zich voor te bereiden op de commerciële lancering van hun eerste product, een dungesneden kweeksteak. Het bedrijf heeft ook plannen om andere steaks van kweekvlees en heel andere producten op basis van dierlijke cellen, zoals gekweekt collageen, te produceren.

Singapore en Israël moeten volgens de CEO van Aleph Farms de springplank vormen voor de lancering van de eerste kweeksteaks van het bedrijf. Vanuit deze markten kan de productiecapaciteit opgeschroefd worden om verdere opschaling mogelijk te maken.

Didier Toubia, CEO en mede-oprichter van Aleph Farms via Businesswire:

“Israel and Singapore are the first two markets where we intend to launch our cultivated thin-cut steak. Building up production capacity quickly in those locations while keeping capital investment lean provides a clear roadmap to scalability. Beyond Israel and Singapore, we plan on building additional strategic assets worldwide as part of our effort to bring more security and resilience to food systems.”

Het Israëlische bedrijf is overigens niet het eerste bedrijf in de cellulaire agricultuursector die gaat samenwerken met Esco Aster. In oktober 2022 maakte het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable bekend samen te gaan werken met Esco Aster. Samen gaan zij onder andere dumplings en worstjes van gecultiveerd varkensvlees op de Singaporese markt te brengen.

Ook het Nederlandse Mosa Meat en Esco Aster werken samen om de Mosa Meat kweekvleesburgers op de Singaporese markt te brengen.

Aleph Farms kan naar eigen zeggen vanuit één bevruchte eicel duizenden tonnen kweekvlees produceren. Het bedrijf wil een wezenlijk onderdeel zijn van de broodnodige overstap naar een duurzamer en veiliger mondiaal voedselsysteem.

[Bron: Businesswire.com 01/03/2023]

[Image Credit: Aleph Farms]

One comment

Geef een reactie