samenwerking Cellx en Tofflon om kweekvleesfabriek te bouwen

CellX gaat als eerste in China productie van kweekvlees opschalen

Geplaatst door

CellX gaat samen met Tofflon een eerste fabriek bouwen in China om de productie van kweekvlees op te schalen.

Het Chinese kweekvleesbedrijf CellX heeft in Tofflon, leverancier van farmaceutische apparatuur, een partner gevonden om kweekvlees vanuit het laboratorium naar de fabriek te brengen.

Samen gaan ze innovatieve apparatuur doorontwikkelen en bouwen aan de eerste kweekvleesfabriek van China. Door de bundeling van krachten denken de samenwerkingspartners versneld te kunnen opschalen.

Met de kennis van CellX op het gebied van celcultivering en serumvrij groeimedium en het vermogen van Tofflon om apparatuur voor de bioprocestechnologie zoals bioreactoren te vervaardigen, verwachten de bedrijven alles in huis te hebben om op commerciële schaal te gaan produceren.

Tijdens het persmoment brachten CellX en Tofflon meer details over de plannen naar buiten. Zo moet de productiefaciliteit het mogelijk maken om de cellijnensuspensie in een serumvrij medium van duizend liter te cultiveren. Het wordt daarbij uitgerust met het intelligente en digitale beheersysteem dat van Tofflon afkomstig is. Er zullen in de fabriek meerdere bioreactoren met een capaciteit van duizend liter komen te staan.

Ziliang Yang, mede-oprichter en CEO van CellX, over de samenwerking:

“Tofflon is one of the world’s leading providers of comprehensive solutions for drug and food manufacturing, and their equipment and technologies can be quickly applied to the field of cultivated meat. As part of our strategic partnership, the construction of a pilot facility is the cornerstone of CellX’s journey to scale up cultivated meat production in China.”

Xiaodong Zheng, Tofflon’s voorzitter over het partnerschap:

“CellX is the leading cultivated meat company in China. With the experience and expertise accumulated in the field of biopharma and food production, Tofflon will help CellX to speed the scaling up of its cultivated meat products, and it hopes to contribute to a sustainable future for humankind.”

In het complex zal verder de eerste “transparent food space” van China te vinden zijn. Een ruimte waarin consumenten meer wordt verteld over het onderzoek naar en de ontwikkeling van kweekvlees. Ook zal er een open keuken komen waar het kweekvlees door het publiek geproefd kan worden.

CellX werkt naar eigen zeggen samen met vooraanstaande bedrijven en universiteiten om de commercialisering te versnellen en om wettelijke goedkeuring te krijgen om kweekvlees te verkopen in de APAC (Azië-Pacific) regio.

De nieuwe fabriek moet eind 2023 gereed zijn voor productie.

[Bron: Proteinreport.org 05/02/2023]

[Image credits: CellX]

Geef een reactie