Believer Meats realiseert grootste kweekvleesbedrijf ter wereld

Geplaatst door

Believer Meats (het voormalige Future Meat technologies) heeft de realisering van het grootste kweekvleesbedrijf ter wereld aangekondigd.

In Wilson, North Carolina komt naar eigen zeggen de grootste productiefaciliteit voor kweekvlees ooit. Believer Meats heeft een overeenkomst getekend voor een kweekvleesfabriek met een oppervlakte van bijna 19.000m2. De fabriek moet naar planning minstens 10 miljoen kilo aan kweekvlees per jaar gaan verwerken.

Believer Meats is een van de meest kapitaalkrachtige kweekvleesbedrijven ter wereld. Het Israëlische kweekvleesbedrijf heeft alleen in de series B-investeringsronde al een slordige $347 miljoen weten op te halen. In totaal heeft het bedrijf al meer dan $389 miljoen opgehaald bij verschillende partijen die bereid zijn geweest te investeren in Believer Meats.

Oprichter en CSO van Believer Meats Dr. Yaakov Nahmias claimt met een celcultuur van hogere dichtheid en efficiënter gebruik van groeimedium voor de cellen een voorsprong te hebben op concullega’s in het vakgebied.

Het enige kweekvleesbedrijf dat meer geld heeft weten op te halen bij instanties en private personen die in kweekvlees investeren is het Amerikaanse UPSIDE Foods. De Amerikanen hebben al zeker $600 miljoen binnengehaald. Tevens is UPSIDE Foods het kweekvleesbedrijf dat als eerste ooit groen licht van de Food and Drug Administration (FDA) heeft gekregen voor de verkoop van kweekvlees in Amerika.

Het project kost volgens de eerste ramingen meer dan $123 miljoen en moet werkgelegenheid verschaffen aan meer dan 100 medewerkers. In de productiefaciliteit komen speciaal ingerichte bioreactoren die een hoge celdichtheid kunnen bereiken met een oogst gebaseerd op gepatenteerde processen.

Naast de productieruimte zal de faciliteit bestaan uit een R&D innovatiecentrum, kantoren en vergaderruimtes, en een professionele keuken om proeverijen te organiseren.

Believer Meats heeft het plan om de markt te betreden met kipproducten van kweekvlees. CEO van het bedrijf Nicole Johnson-Hoffman geeft aan tegenover FoodNavigator-USA dat het bedrijf met samenwerkingen via verschillende formats binnen de foodservicebranche de kleinhandel wil gaan bedienen om de kostprijs van het kweekvlees verder naar beneden te krijgen.

Nicole Johnson-Hofmann via PR Newswire:

“Our facility propels BELIEVER forward as a leader in the cultivated meat industry,” aldus Nicole Johnson-Hoffman via PR Newswire. “Our brand has via proven our commitment to scale production technology and capacity, and with our new U.S. production center, we are one step closer to commercialization. BELIEVER is setting the standard globally to make it possible for future generations to eat and enjoy meat.” 

“The future of food starts with what we do today, and we are on the path to creating the change we seek. Through affordability, approachability, and availability, we want our products to become the meat of choice globally, and with the announcement of our new production facility, we are well on our way”.

Wanneer de marktlancering plaats moet vinden is nog niet duidelijk. Believer Meats werkt al jaren samen met voedselveiligheidsautoriteiten in de Verenigde Staten en wereldwijd om de kweekvleesproducten goedgekeurd te krijgen. Naar eigen zeggen is het hard op weg om net als UPSIDE Foods goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse waakhonden op het gebied van de voedselveiligheid en voedselkwaliteit.

Ben je benieuwd waar en wanneer je in Nederland voor het eerst overheerlijke kippetjes van kweekvlees in restaurants kunt bestellen? Schrijf je dan in via www.kweekvleesrestaurants.nl

Liever informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

[Bronnen: PR Newswire 07/12/2022 en FoodNavigator-USA 08/12/2022]

[Image credits: Believer Meats]

3 comments

Geef een reactie