Kweekvleesbedrijf Vow hengelt $49 miljoen binnen

Geplaatst door

Het Australische kweekvleesbedrijf Vow heeft maar liefst $49 miljoen weten op te halen in een nieuwe serie A-investeringsronde om een eerste dining experience in Singapore te lanceren.

De investeringsronde werd geleid door investeerder van het eerste uur Blackbird en door Prosperity7 Ventures. Andere deelnemers aan de ronde zijn Toyota Ventures, Square Peg Capital, Peakbridge en Tenacious ventures.

Het opgehaalde geld zal worden gebruikt om onder de naam Morsel nog dit jaar het eerste kweekvlees te lanceren in Singapore. Tevens wordt er geld gestoken in een tweede fabriek die in de maak is om uitbreiding naar de Verenigde Staten en Australië mogelijk te maken.

Vow heeft onlangs in Sydney een eerste productiefaciliteit geopend dat 30.000 kilo kweekvlees per jaar kan verwerken. De nieuwe kweekvleesfabriek moet zelfs 100x meer kweekvlees gaan verwerken om de ambitieuze uitbreidingsplannen te realiseren. Vow is het eerste Australische kweekvleesbedrijf en met alleen de capaciteit van de eerste faciliteit is het al het grootste kweekvleesbedrijf in de regio.

Het bedrijf doet veel onderzoek naar het kweken van vlees van exotische dieren. In 2020 heeft het nog een proeverij georganiseerd waar vlees gemaakt van de cellen van onder andere kangoeroes en alpaca’s geserveerd werd. Ook ziet het bedrijf potentieel in kweekvleesproducten van zebra’s, jak en Galápagos-schildpadden.

Juist de focus op exotische diersoorten is volgens CEO en mede-oprichter George Peppou een van de redenen dat Vow zoveel geld heeft weten aan te trekken in de series A-investeringsronde.

Vow heeft inmiddels een goedkeuringsvoorstel ingediend bij de Autralische voedsel- en warenautoriteit (ACCC). Peppou verwacht volgend jaar de markt te betreden in eigen land. Wanneer het ook toegang tot de markt in de Verenigde Staten krijgt, durft hij niet te zeggen. Alles hangt daar af van de te volgen regelgevingsprocedures om het Australische kweekvlees ook aldaar te lanceren.

Kweekvlees veilig geacht in de Verenigde Staten

UPSIDE Foods heeft inmiddels als eerste kweekvleesbedrijf ooit groen licht van de Food and Drug Administration (FDA) voor de verkoop van kweekvlees in Amerika. Dit is ongetwijfeld ook goed nieuws voor Vow en andere kweekvleesbedrijven.

Ben je benieuwd waar en wanneer je in Nederland voor het eerst kweekvlees in restaurants kunt bestellen? Schrijf je dan in via www.kweekvleesrestaurants.nl

Liever informatie over investeren in kweekvlees? Lees dan verder via beleggen in kweekvlees.

[Bron: FOOD DIVE 14/11/2022]

[Image credits: Vow]

Geef een reactie