Eat Just toont GOOD Meat kweekvlees op COP27

Geplaatst door

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Eat Just maakt zijn internationale debuut en toont GOOD Meat kweekvlees op de klimaatconferentie COP27.

In het Egyptische Sharm-el-Sheikh heeft Eat Just de primeur om gecultiveerde kip buiten Singapore te presenteren. De 27e klimaatconferentie van de Verenigde Naties vormt een buitengewoon mooie kans om kweekvlees voor een wereldwijd publiek te laten zien.

Eat Just is het enige kweekvleesbedrijf dat kweekvlees al op commerciële schaal verkoopt in Singapore. De Aziatische stadstaat is tot dusver de enige plek op de wereld waar kweekvlees legaal verkocht mag worden.

Het gecultiveerde vlees van Eat Just dat verkocht wordt onder de naam GOOD Meat zal dit weekend geserveerd worden aan de genodigden.

Mede-oprichter en CEO van Eat Just Josh Tetrick in een verklaring:

“We hope our guests at COP27 find their cultivated chicken meals both delicious and thought-provoking and they leave the summit with a new appreciation for the role food innovation can play in combatting the global climate crisis. There is no better place to launch our next version than right here at the world’s most consequential climate change gathering.”

Cellulaire landbouw en in het bijzonder kweekvlees kan een enorme bijdrage leveren aan het oplossen van de klimaatcrisis. Kweekvlees is in de productie veel efficiënter dan vlees. Er kan veel meer vlees in een korter tijdsbestek worden gemaakt, terwijl minder land, graan en water nodig is.

Kweekvlees kan de broeikasgasuitstoot significant reduceren. Kweekvlees moet de intensieve veehouderij vervangen, want vooral bij het grootschalig houden van dieren komt veel CO2, methaan en lachgas vrij. En juist deze broeikasgassen dragen in belangrijke mate bij aan de verdere opwarming van de aarde. En dat zijn nog lang niet alle voordelen van kweekvlees.

COP27 duurt van 6 november tot 18 november. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Aanbevolen blog lezen bij dit onderwerp? Gan dan naar: Naast noodzaak ook nut kweekvlees vaker onderkend.

Ben je benieuwd waar en wanneer je in Nederland voor het eerst kweekvlees in restaurants kunt bestellen? Schrijf je dan in via www.kweekvleesrestaurants.nl

Geef een reactie