Na Meatable ook Mosa Meat in zee met Esco Aster

Geplaatst door

Na Meatable gaat nu ook Mosa Meat samenwerken met Esco Aster uit Singapore om kweekvlees in Azië en Europa op de markt te brengen.

Afgelopen week was Mosa Meat op uitnodiging van de Singapore Food Agency (SFA) aanwezig op het Roundtable on Novel Food Regulation evenement, een rondetafelsessie over de regelgeving omtrent novel foods.

Het evenement bood een platform aan alle regelgevers en steakholders uit de cellulaire agricultuurbranche om van gedachten te wisselen over met name de veiligheidsbeoordelingen met betrekking tot novel foods.

Kweekvlees is een vorm van cellulaire landbouw en een typisch voorbeeld van een novel food. Een nieuwe methode om voedsel te maken door het cultiveren van cellen. Maar naast vlees worden bijvoorbeeld ook vis, zuivel, leer, eieren en zelfs chocolade gemaakt met behulp van celkweek.

Maar naast deze gedachte-uitwisseling over regelgeving werden er direct spijkers met koppen geslagen. Er werd namelijk ook een samenwerkingsovereenkomst met Esco Aster uit Singapore ondertekend om de hamburgers van kweekvlees van Mosa Meat zowel in Azië als in Europa te produceren.

CEO Maarten Bosch over de samenwerking op de eigen social mediakanalen:

“Combined with the facility in the Netherlands, we will now be able to produce our beef in Europe and Asia”

Esco Aster ging eerder al in zee met het andere Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable uit Delft om onder andere dumplings en worstjes van gekweekt varkensvlees te verkopen in Singapore.

Esco Aster heeft als eerste ter wereld wettelijke toestemming gekregen om kweekvlees op commerciële schaal te produceren in eigen land. Het bedrijf heeft mede tot doel om als productieplatform voor kweekvleesbedrijven wereldwijd te fungeren door faciliteiten te bieden om kweekvlees op grote schaal te produceren.

Mosa Meat zet met deze overeenkomst om ook in Azië runderkweekvlees te produceren wederom een stap in de missie om het wereldwijde voedselsysteem fundamenteel te veranderen. Een duurzamer voedselsysteem waarin dieren niet langer voor ons vlees hoeven te sterven.

Ben je benieuwd waar en wanneer je in Nederland voor het eerst overheerlijke burgers van kweekvlees in restaurants kunt bestellen? Schrijf je dan in via www.kweekvleesrestaurants.nl

[Image credits: Mosa Meat]

Geef een reactie