Het Australische kweekvleesbedrijf Vow heeft in Sydney een productiefaciliteit geopend die op grote schaal kweekvlees kan produceren.
Het zogeheten Factory 1 kan bijna 30.000 kilo kweekvlees per jaar verwerken. Het relatief onbekende bedrijf zet zich hiermee gelijk internationaal op de kaart. In slechts 3,5 jaar tijd en tegen een fractie van de investeringskosten van andere kweekvleesproducenten opereert het bedrijf op wereldschaal.

Vow’s CEO George Peppou over de opening van Factory 1:
“With Factory 1 Vow has quietly become a world leader in cultured meat, we are now operating at world leading scales and have achieved all of this in just three and a half years, with a fraction of the capital”,
Tegelijk is het ambitieuze kweekvleesbedrijf al bezig met het bouwen van een tweede productiefaciliteit Factory 2 dat nog veel meer kweekvlees per jaar kan produceren. Deze faciliteit moet in 2024 operationeel zijn en zou zelfs het honderdvoudige aan kweekvlees per jaar moeten opleveren.
Vow houdt zich bezig met het kweken van ‘standaard’ rund-, varkensvlees en kip. Daarnaast doet het bedrijf ook uitvoerig onderzoek naar diervriendelijke celkweek van exotische dieren.
Het grootste kweekvleesbedrijf van down under heeft al een wettelijke goedkeuringsaanvraag liggen bij de lokale instanties voor een van de kweekvleesproducten. Nog dit jaar verwacht Vow kweekvlees te verkopen in Singapore. Het Aziatische land is op dit moment nog steeds het enige land waar kweekvlees legaal verkocht mag worden.
Medeoprichter Tim Noakesmith over het Vow kweekvlees dat ligt te wachten op goedkeuring tegenover Green Queen:
“The team has developed an extremely delicious first product, and now we have the capability to produce it at scale. We couldn’t be more excited to announce it to the world in a month from now”.
Ben je benieuwd waar en wanneer je ook hier het eerst kweekvlees in restaurants kunt bestellen? Schrijf je dan in via www.kweekvleesrestaurants.nl
[Bron: Green Queen 05/10/2022]
[Image credits: Vow]

One comment