Wagyu-burgers van kweekvlees komen naar Nederland

Geplaatst door

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Orbillion Bio gaat samenwerken met het Nederlandse familiebedrijf Luiten Food om Wagyu-burgers van kweekvlees in Nederland te produceren.

Het doel van de samenwerking is om tegen 2025 meer dan 35 Europese landen met kweekvlees van hoogwaardige kwaliteit te voorzien. Met duurzaam en gezonder premium Wagyu-vlees dat bovendien schaalbaar is, verwachten de samenwerkingspartners een nichemarkt aan te spreken die volledig open ligt. Een markt die voor Luiten niet onbekend is, daar het bedrijf zich nu ook voornamelijk richt op de distributie van vleesproducten uit het hogere segment zoals gevogelte en wild.

Er zijn in Europa meerdere kweekvleesbedrijven actief. Alleen in Nederland hebben we al de twee kweekvleesbedrijven Mosa Meat en Meatable. Maar de producenten van kweekvlees in Europa focussen zich vooral op ‘gangbaar’ vlees, zoals kip of rund- en varkensvlees voor hamburgers van kweekvlees.

Met Luiten Food als partner wordt het voor Orbillion Bio een stuk eenvoudiger om de Europese markt te betreden. Luiten Food heeft meer dan 1200 distributiekanalen in het netwerk, van speciaalzaken tot slagers om het Wagyu-vlees af te nemen. Luiten Food breidt hiermee zijn assortiment van premium vleesproducten dat nu al bestaat uit een slordige 1750 producten, verder uit.

Directeur Lennert Luiten van Luiten Food hierover op de eigen website:

“We’ve been successful for more than 84 years because we’ve focused on what’s ahead. And now, that’s sustainable meat. That’s high quality meat. That’s cell-cultured meat. So for us, there was no better partner than Orbillion Bio whose cell-cultured Wagyu Beef hits every mark”. We’re excited to bring our strengths in brokering the highest quality meats to a category that will be a big part of how we feed the future.”

Orbillion Bio is een bedrijf uit San Francisco dat vooral premium kweekvlees maakt uit cellen van speciale dierenrassen. Wagyu-rundvlees van specifieke Japanse koeienrassen is daar het meest aansprekende voorbeeld van. Maar het maakt ook uniek lams- en zelfs elandvlees. Het bedrijf combineert biotechnische en culinaire expertise om kweekvlees te maken met een ongeëvenaarde smaak en textuur.

CEO van Orbillion Bio Patricia Bubner over de samenwerking met Luiten Food:

“At Orbillion, we have always aspired to produce and bring to market the highest quality cell-cultured meats. We take great pride in being the only cell-cultured meat company focused on quality throughout the full-development process – from the heritage breeds where our cells originate to the final product that diners will enjoy, and with Luiten Food, we’ll be able to bring this new farm-to-table experience to Europe. Together, we’ll go beyond a scientific concept, to a tangible, delicious, and enjoyable meat that is more humane to animals, kinder to the planet, and has a more desirable and consistent nutrition profile.”

Naast de samenwerking op het gebied van productie en distributie zullen de partners ook samen optrekken in het wettelijke goedkeuringsproces van het kweekvlees in Europa.

Ben je benieuwd waar en wanneer je de eerste wagyu-burgers van kweekvlees in restaurants kunt bestellen? Schrijf je dan in via www.kweekvleesrestaurants.nl

[Bron: Luiten Food 22/09/2022]

[Image credits: Orbillion Bio]

Geef een reactie