kweekvlees China

China zet in op kweekvlees

Geplaatst door

China zet met een vijfjarig agrarisch toekomstplan in op kweekvlees. Het Chinese Ministerie van Landbouw en Landelijke Zaken heeft dit plan begin dit jaar vrijgegeven.

Het agrarische toekomstplan behelst een omschrijving waarin kweekvlees een rol moet gaan spelen. Het ontwerp schetst hoe de inlandse innovatie een stevige impuls kan krijgen met behulp van baanbrekende en interdisciplinaire technologieën zoals gebruikt bij de ontwikkeling van kweekvlees.

Volgens de Aziatische tak van het Good Food Institute (GFI APAC) duidt dit er op dat China kweekvlees van nationaal belang acht. De verwachting is dan ook dat er in de komende jaren verder zal worden geïnvesteerd in de sector.

Eerder berichtte het GFI APAC al over de stille Chinese omschakeling naar kweekvlees. Meerdere projecten op het gebied van cellulaire agricultuur worden inmiddels door de Chinese overheid gefinancierd.

Naast diverse overheidsinitiatieven op het gebied van cellulaire agricultuur heeft China ook twee kweekvleesbedrijven die hard aan de weg timmeren om de Chinezen van kweekvlees te voorzien.

Zowel Joes Future Food als CellX weten steeds meer (vooral binnenlandse) private investeerders aan te trekken. Beide kweekvleesproducenten richten zich vooral op het kweken van varkensvlees voor de enorme binnenlandse markt. CellX maakt daarnaast ook rundvlees en kip van kweekvlees.

Onderzoek wijst uit dat men in China veel meer openstaat voor kweekvlees dan in het westen. Maar liefst 90% van de Chinezen is bereid om kweekvlees te eten.

China zet hiermee dus niet alleen in op innovatie op het gebied van schonere energie, maar het wil dus ook duidelijk een rol van betekenis gaan spelen in de alternatieve eiwittransitie.

[Bron: Vegconomist 26/01/2022]

[Image credits: Joes Future Food]

One comment

Geef een reactie