Ivy Farm onthult grootste kweekvleesfabriek van Europa

Geplaatst door

Het Engelse kweekvleesbedrijf Ivy Farm onthulde onlangs de grootste kweekvleesfabriek van Europa tot nu toe.

De productiefaciliteit in Oxford heeft een bioreactor van 600 liter met een capaciteit van bijna 3000 kilo kweekvlees per jaar. Het fabrieksterrein beslaat een oppervlakte van ruwweg 17.000m2. Ivy Farm zal vooral varkensvleesworstjes van kweekvlees van de band laten rollen in de fabriek.

Ivy Farms komt hiermee vanuit de proof of concept fase in een nieuwe fase terecht waarin uitbreiding van de R&D-afdeling en reducering van de productiekosten centraal staat. Daarvoor heeft het bedrijf ook nieuwe kantoren met een capaciteit van 50 man en een eigen keuken in gebruik genomen. Met een eigen chef-kok kan hier naar hartelust geëxperimenteerd worden met de eigen kweekvleesproducten.

De CEO van Ivy Farm hierover in Vegconomist:

“Making real meat in a new and more sustainable way has never been done at real scale and so the completion of the pilot plant, R&D facility, new office and innovation kitchen represents a really exciting milestone on our growth journey as a company. By building Europe’s largest pilot plant and by expanding our R&D facilities, we have taken a huge step towards our mission of producing guilt-free, real meat that’s good for the planet, people and animals.”

Ivy Farm wil in 2023 de markt op met de worstjes van kweekvlees. Ook in het Verenigd Koninkrijk is kweekvlees vooralsnog verboden. Vooralsnog, want ook in de VK ziet men steeds duidelijker de potentie van kweekvlees.

Uit een rapport opgesteld voor Ivy Farm door analysebureau Oxford Economics komt naar voren dat kweekvlees de economie in het Verenigd Koninkrijk een stevige boost kan geven. De werkgelegenheid kan tot 2030 oplopen tot 16.500 banen in een binnenlandse markt die kan groeien tot €1.6 miljard. Het BBP kan groeien met een vermenigvuldigingsfactor van 3.7 tegen 2030.

Mede-oprichter Russ Tucker hierover tegen Vegconomist:

“The cultivated meat industry has the potential to significantly boost the UK economy, creating an estimated £2.70 of value for each £1 of cultivated meat consumed. This value will be generated through the production of inputs such as cell growth media and bioreactors, along with jobs created in the field.”

Het is nu dus vooral anticiperen op de wettelijke goedkeuring voordat Ivy Farm de fabriek in gebruik kan nemen en restaurants met kweekvlees kan gaan bedienen.

[Bron: Vegconomist 24/08/2022]

[Image credits: Ivy Farm]

Geef een reactie