SuperMeat in zee met Zwitserse retailer Migros

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf SuperMeat gaat een samenwerking aan met het Zwitserse retailbedrijf Migros.

Migros investeert een onbekend bedrag in SuperMeat om het bedrijf verder te laten groeien. Het grote doel is om het bedrijf klaar te stomen om in 2025 op commerciële schaal kweekvlees te verkopen in Zwitserland.

Migros gaat SuperMeat helpen bij het veroveren van de lokale markt. Om het doel te bereiken zullen de bedrijven gezamenlijk werken aan een productie- en vooral distributienetwerk om kweekvlees bij de klant te krijgen. Ook zal Migros de Israëliers helpen om de lokale markt beter te begrijpen zodat de ontwikkelde kweekvleesproducten beter aansluiten bij de lokale behoeften.

Het is niet voor het eerst dat SuperMeat een dergelijke samenwerking aangaat met een invloedrijke partner uit de voedingsindustrie. Eerder in 2022 ging het een nauwe samenwerking aan met het Duitse pluimveeverwerkersconglomeraat PHW Group. Ook wist het begin 2022 een akkoord te bereiken met het Japanse biotechbedrijf Ajinomoto.

Migros investeerde op haar beurt al met partners Givaudin en Bühler in een heuse kweekvlees innovation hub voor kweekvlees om de komst van kweekvlees op de Zwitserse markt te versnellen.

De CEO van SuperMeat, Ido Savir heeft grote verwachtingen van de samenwerking met Migros. Hij ziet in het innoverende vermogen van zijn bedrijf en de vergaande expertise met het grote bereik van Migros een winnende combinatie om kweekvlees succesvol op de markt te krijgen. Savir mikt niet alleen op de Zwitserse, maar op de hele Europese markt voor de afzet van SuperMeat kweekvlees.

“We are thrilled to be working with a prominent foodservice partner like Migros as we move toward our joint vision of producing cultivated meat on a mass scale. Their expertise and reach in food production and grocery paired with SuperMeat’s advancements in the industry will set the stage to bring cultivated meat to European consumers in the near future”, aldus Savir

Ook Migros ziet grote kansen in de samenwerking. Matthew Robin, CEO van de Migros groep ELSA-Mifroma hierover tegenover Vegconomist:

“As consumers demand more sustainable, healthier, and alternative protein products, Migros wants to ensure it is prepared to meet the needs of this growing customer base when the time comes. Having the opportunity to taste SuperMeat’s cultivated chicken personally at their restaurant in Israel, I was very impressed with how similar this was to traditional chicken, confirming my conviction of the potential for this technology to change the meat industry.”

SuperMeat had bijna twee jaar geleden ook de primeur om als eerste ter wereld een kweekvleesrestaurant te openen waar men kip van kweekvlees kan proeven.

Wil jij weten wanneer we in Nederland de eerste restaurants met kweekvlees op het menu krijgen? Schrijf je dan hier in.

Wil je juist meer weten over kweekvleesbedrijven als SuperMeat en/of denk je erover om te investeren in kweekvlees? Schrijf je dan hier in. Dan houden wij je op de hoogte van de kweekvleesbedrijven die komende tijd een beursgang maken.

[Bronnen: SuperMeat en Vegconomist 26/07/2022]

[Image credits: SuperMeat]

Geef een reactie