Artemys Foods wordt SCiFi Foods

Nieuwe naam èn investeringen voor Artemys Foods

Geplaatst door

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Artemys Foods kondigt nieuwe naam en $22 miljoen aan nieuwe investeringen aan.

Vanaf nu zal het kweekvleesbedrijf opgericht door Joshua March en Dr. Jessica Krieger de werkzaamheden voortzetten onder de naam SCiFi Foods. De naam is onderdeel van een volledige rebranding van het bedrijf uit San Francisco waar mede-oprichtster Jessica Krieger in 2020 haar eigen kweekvleesbedrijf Ohayo Valley is begonnen.

Verder heeft SCiFi Foods in een serie A-investeringsronde een bedrag van $22 miljoen opgehaald. De investeringsronde stond onder leiding van Andreessen Horowitz, durfkapitalist uit Sillicon Valley. De investeringen in SCiFi Foods lopen daarmee op tot ongeveer $29 miljoen.

SCiFi Foods werkt aan een hybride kweekvleesburger. Een burger die bestaat uit zowel plantaardige eiwitten als kweekvlees gemaakt van rundercellen. Onlangs heeft het bedrijf hiervoor een nieuwe onderzoeksafdeling geopend. Nog dit jaar hoop SCiFi Foods een eerste testfabriek te openen om vervolgens wettelijke goedkeuring voor de producten aan te vragen.

Niet lang daarna zal de lancering van de hybride burger van kweekvlees plaats moeten vinden. Een burger die dankzij het hybride karakter goedkoper te maken en makkelijker schaalbaar is, aldus March. Wanneer de lancering plaats zal vinden is, mede gezien de afhankelijkheid van de wetteijke goedkeuring, nog onbekend.

SCiFi Foods maakt gebruik van de genetische manipulatietechniek CRISPR-genediting om de rundercellen sneller te laten prolifereren. De techniek in combinatie met het hybride karakter moet ervoor zorgen dat SCiFi Foods als een van de eerste kweekvleesbedrijven met een prijsvechtende plantaardige burger met kweekvlees op de markt komt.

Het geld van de investeringen uit de serie A-investeringsronde zal vooral ten goede komen aan de uitbreiding van het team en van de R&D-afdeling.

[Image credits: SCiFi Foods]

[Bron: 9/06/2022 Foodnavigator-usa.com]

Geef een reactie