Samenwerking kweekvleesbedrijf MeaTech en ENOUGH

MeaTech en ENOUGH gaan hybride kweekvleesproducten maken

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf MeaTech en Brits foodtech-bedrijf van plantaardige proteïnen ENOUGH gaan samenwerken om hybride kweekvleesproducten te maken.

Samen willen ze kijken of het combineren van plantaardige proteïnen met dierlijk kweekvet een winnende formule is. Een winnende formule om plantaardige vleesproducten qua structuur en smaak dichter bij een echte vleeservaring te brengen.

Vet speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Plantaardig vet heeft niet dezelfde eigenschappen als dierlijk vet. Juist ook het dierlijke vet geeft de smaak en de structuur aan vlees. De verwachting is dat de plantaardige vleesvervangers met de toevoeging van dierlijk vet minder droog zijn en deze echt vlees daardoor qua smaak en structuur beter benaderen.

ENOUGH is een B2B leverancier van het hoogwaardige mycoproteïne ABUNDA gemaakt van schimmels met behulp van fermentatie. Het bevat alle negen essentiële aminozuren en het is erg vezel- en proteïnerijk.

Beide bedrijven zien grote potentie in het verrijken van plantaardige varianten van kipnuggets, hamburgers en worstjes met dierlijk vet. Bovendien kan het kweekvleesbedrijven zoals MeaTech helpen bij de benodigde schaalvergroting om kweekvlees op korte termijn aan een groot publiek aan te kunnen bieden.

ENOUGH bouwt momenteel aan de grootste fabriek ter wereld voor ‘nieuwe proteïnen’ in Nederland. MeaTech hoopt in 2022 een fabriek te openen in Antwerpen om dierlijk vet te kweken. Het Israëlische kweekvleesbedrijf heeft in 2020 het Belgische Peace of Meat overgenomen dat de overeenkomst is aangegaan en dat gespecialiseerd is in het kweken van deze dierlijke vetten.

[Bron: FoodNavigator.com 19/05/2022]

Geef een reactie