CellX prototype gekweekt varkensvlees

Chinees kweekvleesbedrijf CellX haalt $10.6 miljoen op in series A-investeringsronde

Geplaatst door

Het Chinese kweekvleesbedrijf CellX heeft in haar series A-investeringsronde een bedrag van $10.6 miljoen binnen weten te halen.

In totaal heeft CellX nu meer dan $15 miljoen aan investeringen veilig weten te stellen. Hiermee is het kweekvleesbedrijf uit Shanghai tot op heden de best gefinancierde start-up in kweekvlees van China. Onder de investeerders van CellX bevinden zich nieuwe partijen als Joyvio Capital en SALT. Verder zijn investeerders van het eerste uur zoals Better Bite Ventures, Lever VC en Agronomics weer van de partij.

CellX is in 2020 opgericht door onder andere Ziliang Yang en Ran Liu. Het bedrijf richt zich vooral op de interne markt. Niet gek is dan ook dat het bedrijf vooral varkensvlees kweekt, aangezien dit veruit het meest gegeten wordt in het land. Maar ook is het bedrijf van plan om rundvlees zoals steaks van kweekvlees en kipfilets van kweekvlees te gaan produceren voor de markt.

Een markt die vooral veroverd moet gaan worden door het maken van ‘whole-cuts’ vlees. Het bedrijf richt zich niet op gemalen vlees. Het denkt dat de sleutel voor de acceptatie van kweekvlees bij de Chinese consument ligt bij een stuk vlees van perfecte structuur en smaak.

De Chinezen ontwikkelen gelijktijdig technologieën voor de cellijnen, het groeimedium, het bioproces en het daadwerkelijke eindproduct. Het geïnvesteerde geld wordt gebruikt om deze technologieën verder te ontwikkelen en hiervoor goed personeel aan te trekken.

CellX beweert grote sprongen voorwaarts te maken met haar onderzoek naar cellijnen en groeimedium. “A stable cell line and a low-cost culture media are critical pre-requisites to large scale production at low cost”, aldus het wetenschappelijke brein van CellX Dr. Huang in een verklaring.

Wanneer CellX haar marktintroductie denkt te maken, is nog niet bekend. Maar ondanks dat kweekvlees in China nog wettelijk verboden is, is ook de Chinese overheid begonnen met het actief stimuleren van de kweekvleessector.

Lees hier meer over CellX aandelen of over andere kweekvlees aandelen.

[Image credits: CellX]

Bron: Green Queen 16/5/2022

Geef een reactie