koning wil kweekvlees proberen

Koning kiest voor kweekvlees

Geplaatst door

Op koninklijk verzoek mag Mosa Meat haar kweekvlees presenteren aan de koning op Koningsdag.

Koning Willem Alexander en koningin Maxima doen dit jaar Maastricht aan met Koningsdag. Geheel in traditie bezoekt het koninlijk paar een aangewezen stad in het land om aldaar de lokale cultuur op te snuiven.

In Maastricht is een belangrijke rol weggelegd voor de culinaire cultuur van de stad. De typisch Limburgse vlaai en Zoervleisj mogen dan ook zeker niet ontbreken bij de kennismaking van het paar met de Bourgondische stad uit het zuiden.

Maar dat op speciaal verzoek van onze koning zelf ook het Maastrichtse kweekvleesbedrijf Mosa Meat is uitgenodigd, is bijzonder. Mosa Meat mag nu daarom op Koningsdag een hamburger van kweekvlees aan de leden van de koninklijke familie presenteren.

Het verzoek komt niet lang nadat bekend werd dat het proeven van kweekvlees in Nederland mogelijk wordt èn nadat bekend werd dat Nederland stevig gaat investeren in cellulaire landbouw, waarvan het kweken van vlees een belangrijk onderdeel vormt.

De ontwikkelingen geven aan dat Nederland grote toekomst ziet in kweekvlees en in cellulaire landbouw in zijn algemeenheid. Na een vermaarde landbouwcultuur lijkt Nederland zich nu ook nadrukkelijk als grote speler willen te gaan oprichten in de cultuurlandbouw van cellen voor onder andere vlees, vet, zuivel en vis.

One comment

Geef een reactie