kweekvleesburger proeven Mosa meat

Mosa Meat verwacht nog dit jaar proeverijen van kweekvleesburgers te organiseren

Geplaatst door

Na het goede nieuws dat de Tweede Kamer afgelopen maart een motie heeft aangenomen dat het proeven van kweekvlees mogelijk moet maken, verwacht Mosa Meat dat het nog dit jaar haar kweekvleesburgers kan laten proeven.

Dit vertelt Mark Post van Mosa Meat in een interview met de lokale nieuwszender 1Limburg. De proeverijen moeten wel aan strenge voorwaarden voldoen, omdat er nog gewacht moet worden op de goedkeuring van de Europese Voedsel- en Warenautoriteit. Mosa Meat staat op het punt een voorstel tot goedkeuring in te dienen. Naar verwachting zal na indiening binnen twee jaar goedkeuring volgen, waarna kweekvlees ook in Europa aan de consument verkocht mag worden.

Het kabinet lijkt gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld steeds meer doordrongen van de noodzaak tot verandering. Eerst de coronacrisis en nu de oorlog in Oekraïne tonen de kwetsbaarheid van ons huidige voedselsysteem.

Deze realisatie blijkt ook zeker uit het plan van de Nederlandse overheid om stevig te gaan investeren in cellulaire landbouw de komende jaren. Een groeiplan waarin de overheid uiteindelijk tussen de €252- en € 382 miljoen vrijmaakt om het hele ecosysteem rond cellulaire landbouw te ondersteunen. Een plan dat ook een grote bijdrage moet spelen om de klimaatcrisis het hoofd te kunnen bieden.

Ben je benieuwd vanaf wanneer kweekvlees eten ook hier mogelijk is?

Schrijf je dan hier in!

Geef een reactie