Aleph Farms opent fabriek

Aleph Farms maakt zich klaar voor wereldwijde lancering kweeksteak

Geplaatst door

Aleph Farms bereidt zich serieus voor op een wereldwijde markttoetreding van haar steak van kweekvlees. Het Israëlische kweekvleesbedrijf opent een nieuw hoofdkantoor in Rehovot van maar liefst 65.000m2.

Het multifunctionele gebouw zal niet alleen dienst doen als hoofdkantoor. Het herbergt eveneens haar eerste productiefabriek waar de steaks van kweekvlees op grote schaal geproduceerd kunnen worden. De operaties van Aleph Farms kunnen met deze faciliteit volgens berekeningen verzesvoudigd worden.

Naast het hoofdkantoor en een grote productiefaciliteit komt er een informatiecentrum en een grote onderzoeks- & ontwikkelingsafdeling. In het informatiecentrum informeert Aleph Farms het publiek over het bedrijf en haar visie op de toekomst van voedsel.

Het project kan er ook voor zorgen dat de wettelijke goedkeuring van haar eerste prototype biefstuk van kweekvlees sneller verloopt.

Eyal Rivlin, de vice-president van Productie & Operaties hierover op de website van Aleph Farms:

“Our new facility enables us to scale our production capabilities and launch limited quantities of our steak around the end of the year, pending regulatory approval. We’ve worked hard to get here, and it is exciting to see the infrastructure that will help bring our vision to life.”

De faciliteit zal tegen deze zomer (2022) volledig operationeel zijn. Afhankelijk van de in behandeling zijnde wettelijke aanvraag, mikt Aleph Farms eind 2022 op de lancering van haar eerste kweekvlees in restaurants.

Image credits: Aleph Farms & photographer Amit Goren

Geef een reactie