SuperMeat kipfilet van kweekvlees

SuperMeat gaat samenwerken met Ajinomoto

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf SuperMeat heeft een strategische samenwerking aangekondigd met het Japanse biotechbedrijf Ajinomoto.

Het uiteindelijke doel van de samenwerking is om de commercialisatie van kweekvlees te versnellen. De expertise van SuperMeat in het kweken van vlees in combinatie met de gepatenteerde R&D technologieën op het gebied van fermentatie en biotechnologie moeten hiervoor gaan zorgen.

Naast de bundeling van kennis zal Ajinomoto investeren in SuperMeat. Het kweekvleesbedrijf uit Isräel is een van de projecten die zal worden gefinancierd door de bedrijfsfonden van ‘s werelds grootste producent van aspartaam. Ook zal het Japanse bedrijf helpen bij de acceptatie van kweekvlees in Japan.

De focus zal liggen op de ontwikkeling van een groeimedium voor het kweekvlees dat kostencompetitief is. De ingrediënten in het groeimedium zijn nog relatief duur omdat deze van farmaceutische kwaliteit zijn, terwijl dit niet per se nodig is. Voor voeding zijn ingrediënten van een lager zuiverheidsniveau toereikend. Dit gaat niet per se ten koste van de kwaliteit van het groeimedium.

Onlangs kondigde SuperMeat ook al aan nauwer samen te gaan werken met de Duitse PHW Group. Het lijkt er dus op dat SuperMeat naast de Europese markt ook de Japanse markt als ‘target’ heeft.

SuperMeat heeft als grote doel kweekvlees eten in restaurants nog in 2022 mogelijk te maken. De Israëliers richten zich eerst vooral nog op kipfilets en kipnuggets van kweekvlees.

Image credits: SuperMeat

2 comments

Geef een reactie